SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Jag minns alla mina julklappar och hur de brukade ges till mig

Nåväl. Minns ni 1988? Chansen är stor att din present då bestod av en bakmaskin. Detta var första året som Handelns utredningsinstitut utgås årets julklapp – och det blev bakmaskinen.
Om ni helt missade detta fenomen i slutet av 80-talet, eller under dess renässans under slutet av 2000-talet, så är det en köksmaskin som bakar bröd. Maskinen blandar ingredienser till en deg, knådar degen, jäser och gräddar brödet automatiskt. Man lägger helt enkelt i alla ingredienser i baskinen och trycker på start, för att tre timmar senare ha ett färdigt bröd. Eller att man använder sig av tidsinställningen, så att brödet är klart när man vaknar
Den första bakmaskinen gick att köpa i Japan under 1986 och tillverkades av det som idag är Panasonic. Idag finns bakmaskinen i en rad olika modeller och går att köpa för runt tusenlappen. Dock är det en förvånansvärt stor omsättning på bakmaskiner på andrahandsmarknaden. Gå ut på Blocket och Tradera så lär du hitta en hel del, i stort sett oanvända, bakmaskiner för bara ett par hundra. Tydligen ligger det i människans natur att vara för lata för att ens orka baka bröd i en helautomatisk maskin.
Men en del älskar denna lilla maskin, precis som andra älskar sina datorer, eller tv eller dvd – och vi skulle inte kunna vara utan dem. Eller den el som driver dem.
Och den elen vill vi ju ha så billigt som möjligt. Och detta hittar du på http://www.elpris.biz.

Från månen till toaletten

En humoristisk bild florerade för en tid sedan på Facebook. Indelad i två halvor – där den ene pryds av Neil Armstrong och den andra av en modern tjej framför en spegel på toaletten. Under halvan med Armstrong stod det: “Åkte till månen, tog fem bilder.” Under halvan med tjejen på toaletten stod det: “Gick på toaletten, tog 36 bilder.”
Det är en bild som tydligt belyser kamerateknikens utveckling från sent 60-tal till tidigt 2010-tal. 50 år där det blev så enkelt att ta bilder att det inte är märkvärdigt alls, från att ha varit en väldigt stor grej. Den första bilden togs redan 1826 av fransmannen Joseph Nicéphore Niépce. Bilden behövde exponeras i åtta timmar, gick inte att kopiera och var väldigt suddig. Under åren utvecklades tekniken och under 1900-talet blev det mer och mer vanligt att privatpersoner köpte sig en egen kamera. På 1960-talet var det fortfarande speciellt att äga en kamera och att ta en bild. Det var dyrt att köpa en kamera och framkalla en filmrulle. Att sedan transportera allt till månen och fotografera där var makalöst komplicerat.
Sedan händer något slutligen på 90-talet. Digitalkameran början dyka upp i hanterbara prisklasser och under 2000-talet blev de allt bättre, allt billigare och allt mindre. Sedan blev de en del av var mans mobiltelefon och det var inte längre konstigt att man kunde ta 36 bilder av att man gick på toa.
Enorm teknisk utveckling kräver enorm energiprissänkning. Lev i din tid med ett billigare pris via www.elavtal.biz.

Från Telefonkort till Donky Kongo

Även i Kongo är man i Internet och datorernas värld men långt ifrån alla har egna datorer och tillgång till Internet. Därför är det mycket vanligt med små internetlokaler runt om i landet.
En sådan lokal förestår Durel i Kongos huvudstad Brazzaville. Durel är 31 år gammal, ogift och saknar barn. Dock försörjer han sin 7-åriga brorson och sin 19-åriga syster. I Durels Internetlokal kommer kunder mestadels för att spela dataspel. Han säljer också telefonkort till mobiltelefoner. Han har varit drivit lokalen i tre år nu och märker att han måste uppdatera sina datorer och sina spel för att hålla kvar sina kunder, annars går de till andra lokaler som har modernare utrustning och spel. Han söker nu ett lån för att göra de nödvändiga investeringarna. Han skulle också behöva köpa in en större kvantitet telefonkort att ha som lager. Durel kommer nu att få ett lån från Kiva som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. Hans dröm är att hans internetlokal kommer att gå så bra att han får rad att starta fler lokaler runt om i staden, alternativt att köpa upp andra.
Har du också drömmar om att starta företag eller expandera det du har eller köpa upp andras företag – då kan du gå in på  alfabanken och kolla vilka lån som finns för dig att söka. Genom att fylla i en ansöka får du reda på vad som erbjuds.

 

Olika bilförsäkringar

En grundsten när du står i valet och kvalet inför att välja bilförsäkring är att ta ställning till vilken sorts försäkring du behöver. Det finns, som du säkert vet, olika bilförsäkringar på marknaden och innehållet i dessa kan variera i sin tur. Men rent generellt handlar det om de tre kategorierna trafikförsäkring, halvförsäkring och helförsäkring.

Bland dessa olika bilförsäkringar finns den mest grundläggande bilförsäkringen: trafikförsäkringen. Bland dessa olika bilförsäkringar är det den enda som är obligatorisk. Den är enligt lag obligatorisk för alla motordrivna fordon, men denna information har tyvärr inte nått fram till alla. Därför finns det folk som har hoppas över trafikförsäkringen och därmed fått grova böter, drygt 100 kronor för varje dag utan denna försäkring brukar boten ligga på. Trafikförsäkringen täcker personskador och skador på andra trafikanters fordon eller egendom, men ger ingen ersättning om din egen bil skadas.

Andra bilförsäkringar bland dessa olika bilförsäkringar som finns att välja på är halv- och helförsäkring. Halvförsäkringen ger ersättning om din bil stjäls, får glaset krossat eller börjar brinna, liksom i behov av bärgning eller rättskydd. En helförsäkring ger utöver detta också ersättning för vagnskada och självförvållade olyckor. Fundera över bilens värde och dina behov när du tittar på olika bilförsäkringar för att hitta rätt. Var försiktig med att låta priset styra valet av olika bilförsäkringar allt för mycket, det kan bli en kostsam historia i längden. Tänk långsiktigt och väg in för- och nackdelar. Räkna på vad en olycka får kosta för dig, det är bättre.

Kostnaden för en bilförsäkring kan variera mkt

Kostnaden för en bilförsäkring kan variera ordentligt och därför lönar det sig att göra en prisjämförelse av bilförsäkringar innan du bestämmer dig för vilken som passar dig bäst.

Det finns en mängd bilförsäkringar på marknaden och för att lyckas genomföra en prisjämförelse av bilförsäkringar på egen hand ska man vara rustad med en rejäl portion tålamod, tid och organiseringsförmåga, för det gäller att inhämta offerter från alla försäkringsbolag som erbjuder bilförsäkringar. Det är onekligen ett riktigt hästjobb att försöka sig på en egen prisjämförelse av bilförsäkringar.

För att spara både tid och energi, och dessutom för att kunna förlita sig på att en prisjämförelse av bilförsäkringar blir korrekt genomförd, är det bättre att söka sig till någon av de många jämförelsesajter som finns på nätet idag. Det faktum att de har samlat otroligt mycket information om aktuella bilförsäkringar från en rad olika försäkringsbolag samlat på ett och samma ställe skapar de bästa förutsättningar för dig att få en prisjämförelse av bilförsäkringar som är korrekt och uppdaterad. Du behöver bara fylla i de uppgifter som ligger till grund för sajtens prisjämförelse av bilförsäkringar. I en prisjämförelse av bilförsäkringar spelar bland annat faktorer som ålder, postnummer, bil och hur lång tid du har haft körkort in.
Efter bara ett klick på jämförelseknappen får du sedan besked om vilken försäkring passar just dig och dina behov bäst. Det lönar sig verkligen att ta sig tid att jämföra bilförsäkringar, för de skiljer sig i såväl pris som innehåll.

Står du inför valet av bilförsäkring

Står du inför valet av bilförsäkring? Det är lätt att bli trött bara man ser den mängd av försäkringsbolag och deras olika bilförsäkringar och risken att man väljer första bästa bilförsäkring som kommer i ens väg är stor. Men vänta lite och jämför olika bilförsäkringar, för det kommer garanterat att löna sig, både prismässigt varje månad, men även om olyckan skulle vara framme.

Bilförsäkringspriserna präglas en av rörlig marknad och därför finns det även höga odds för dig som redan har en bilförsäkring att hitta en som passar dig bättre ur både pris- och täckningsperspektiv. Att samla alla sina försäkringar hos ett försäkringsbolag ofta ger rabatt på bilförsäkringen, så det kan vara värt att kolla upp. Att ha alla försäkringar hos ett försäkringsbolag är inte bara bra för plånboken, det är smidigare också.

 

Det finns flera faktorer som är avgörande för en billig bilförsäkring och de har en tendens att variera kraftigt beroende på vilket försäkringsbolag som sätter kriterierna. Att jämföra dessa villkor är alltså a och o för att hitta rätt bilförsäkring. Några saker som oftast brukar innebära ett lägre försäkringspris är att ha ett säkert stöldskydd på bilen, endast köra korta körsträckor och att ha ett garage som bilen förvaras i när du inte kör med den.  bilförsäkrarna

Du kan spara pengar genom att köpa billig el.

Nuförtiden är elpriserna minst sagt hårresande höga men du kan spara pengar genom att beakta några enkla regler. En väldigt enkel åtgärd är så klart att köpa billig el. För att se om du kan köpa billigare el än vad du gör hos din nuvarande elleverantör, borde du först och främst jämföra elpriserna. På vår hemsida kan vi hjälpa dig med detta och vi gör att jämförelsen blir enkel och smidig. Naturligtvis är våra tjänster gratis för dig. Ta tag i saken och börja spara pengar på el.

Ytterligare ett sätt att spara pengar på el på lång sikt är att bojkotta dyra elbolag och att gå med i en sammanslutning av elkonsumenter som har som avsikt att prispressa elpriserna av de stora elbolagen. Kundkraft är ett exempel på en sådan sammanslutning. Det är gratis att vara medlem så läs artikeln om Kundkraft på vår hemsida och lär dig mer om dem.

Ett till sätt för att spara pengar är att sänka din elförbrukning. Vi svenskar är ganska slösaktiga när det gäller användningen av el men hårda finansiella tider kräver att vi alla börjar tänka till hur vi kan spendera mindre pengar. Att sänka din elkonsumtion är ett smart och miljövänligt sätt att göra det på. Det är nämligen som regel lättare att spara pengar än att försöka att skaffa mera pengar så varför inte börja med den enkla varianten. Läs våra tips under rubriken energirådgivning för att lära dig hur du kan spara pengar genom att sänka din elförbrukning.

 

Trafikförsäkring

Står du registrerad som bilägare är du skyldig att ha en trafikförsäkring, men det är många som inte vet. Saken är att det kan få ekonomiska konsekvenser av att sakna trafikförsäkring, det är inte för inte som flera hundratusentals fall har hamnat hos Kronofogden. Saknar du trafikförsäkring får du böta 105 kronor för varje dag, ganska onödigt eftersom en trafikförsäkring kostar mellan fem och tjugo kronor om dagen.
En vanlig missuppfattning är att man kan använda den tidigare bilägarens trafikförsäkring under en övergångsperiod, liksom att den tidigare bilägarens trafikförsäkring skulle omfatta en själv. Så fungerar det inte.

 

Priserna på trafikförsäkring varierar och efter lite research kan man konstatera att det inte finns en billig bilförsäkring på marknaden, det finns flera. På billigastebilforsakringen.se kan du jämföra marknadens billigaste trafikförsäkringar och hitta den som passar dig bäst. Det gäller inte bara att hitta en billig trafikförsäkring, den ska passa just dig och dina behov.

Notera att denna försäkring inte ger ersättning i samband med att din egen bil skadas. Den är till för att skydda de andra förarna i trafiken och täcker endast personskador och skador på annans fordon eller egendom. Vill du ha mer skydd än så är det halv- eller försäkring du ska teckna.

Man ska inte betala försäkringen i onödan. Om man har bilen avställd, avregistrerad eller precis har sålt den kan man säga upp trafikförsäkringen. Kontrollera noga att uppgifterna om avställningen verkligen är registrerade hos Transportstyrelsen, för annars gäller det inte.  billigaste-bilförsäkringen.se

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa