SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Från Telefonkort till Donky Kongo
June 21st, 2013

Även i Kongo är man i Internet och datorernas värld men långt ifrån alla har egna datorer och tillgång till Internet. Därför är det mycket vanligt med små internetlokaler runt om i landet.
En sådan lokal förestår Durel i Kongos huvudstad Brazzaville. Durel är 31 år gammal, ogift och saknar barn. Dock försörjer han sin 7-åriga brorson och sin 19-åriga syster. I Durels Internetlokal kommer kunder mestadels för att spela dataspel. Han säljer också telefonkort till mobiltelefoner. Han har varit drivit lokalen i tre år nu och märker att han måste uppdatera sina datorer och sina spel för att hålla kvar sina kunder, annars går de till andra lokaler som har modernare utrustning och spel. Han söker nu ett lån för att göra de nödvändiga investeringarna. Han skulle också behöva köpa in en större kvantitet telefonkort att ha som lager. Durel kommer nu att få ett lån från Kiva som är en internationell hjälporganisation som ger mikrolån till behövande i tredje världen för att befrämja tillväxt och stabilitet. Hans dröm är att hans internetlokal kommer att gå så bra att han får rad att starta fler lokaler runt om i staden, alternativt att köpa upp andra.
Har du också drömmar om att starta företag eller expandera det du har eller köpa upp andras företag – då kan du gå in på  alfabanken och kolla vilka lån som finns för dig att söka. Genom att fylla i en ansöka får du reda på vad som erbjuds.

 


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa