Banco Santander lanserar en App så att egenföretagare utan hemsida kan sälja produkter eller tjänster

Banco Santander har lanserats en Getnet-betalningsapplikation så att frilansare och småföretag kan sälja produkter och tjänster via sociala medier, behövs inte av att behöva ha en e-handelswebbplats eller investera i teknisk utveckling. Denna applikation, som kallas ”Get Social Selling”, fungerar som en digital POS.

Den finansiella enheten påpekade nyligen att mer än 40 miljoner människor använder sociala nätverk i Spanien och att, enligt IAB Spain Social Networks Study 2023, 21 % av e-handelsanvändarna gör sina köp via dessa digitala plattformar.

Banco Santander syftar till att, genom denna lösning, ”hjälpa egenföretagare och småföretag att dra nytta av möjligheterna med denna försäljningskanal”, erbjuder detta verktyg för att ta emot betalningar på nya sätt och med detta öka din försäljning.

Som rapporterats i ett uttalande, detta online POS stöder de mest populära betalningsmetoderna -till exempel kreditkort och Google Pay-, och tillåter skapa en länk för varje produkt eller QR-kod för betalningar i den fysiska världenför de fall då egenföretagaren eller verksamheten även säljer i en Pop Up – en fysisk butik som är inrättad under en begränsad tid.

Genom denna betalningsoperation, kunden Du behöver bara välja de enheter du vill ha och applikationen tar dig till betalningsportenvilket ”ökar möjligheterna för potentiella användare.”

Lösningen är anpassad för att även användas av de verksamheter som De säljer produkter eller tjänster på beställning, hemma eller för att skicka offerter med betalningslänk via e-post.

Dessutom görs betalningar med Get Social Selling via en länk där kunderna kan se alla produktersom tillåter dess användning på alla sociala nätverk där nämnda länk kan delas, såsom Instagram, berättelser, WhatsApp, blogg, bland annat.

Ansökan har olika avgifter för kontrakt beroende på verksamheten och dess fakturering

Som utfärdats i uttalandet från bankenheten, i samband med lanseringen av applikationen, kommer egenföretagare och småföretag att erbjudas en kampanj på sex månader gratis för terminalen, eftersom månadskostnaden från den sjunde åtta euro per månadäven om kravet för att få tillgång till denna tjänst består av att ha ett konto hos Banco Santander.

Som en allmän regel, och som banken förtydligar på sin hemsida, Ansökan har olika priser för kontrakt, vilket beror på verksamheten och fakturering.