Gratis verktyg för artificiell intelligens som hjälper till att förbättra produktiviteten för egenföretagare

”Artificiell intelligens håller på att bli en del av utvecklingen av företag och förbättra deras produktivitet”, säger Pedro Andueza, ny vice koordinator för arbetsgruppen för Digital Society-kommissionen skapad av den spanska federationen för företagsorganisationer (CEOE), för att undersöka användningen av artificiell intelligens i företag.

Andueza, som också är chef för området för digitalisering och artificiell intelligens i ATA och president för ATA Canarias, förklarade för detta medium att även om ”användningen av AI ska tillämpas på små företag Den är fortfarande begränsad och studeras”, pekar på viktiga fördelar i framtiden för att förbättra processerna och produktiviteten hos egenföretagare och entreprenörer i sina företag.

Inom användningen av ny digital teknik är det största intresset, enligt detaljer i de förändringar det kan medföra i fråga om produktivitet. Dessa undersökningar ”är i sin linda men visar en lovande väg.” Därför, från arbetsgruppen för Digital Society-kommissionen De utreder redan om detta område eftersom det är ”ett ämne med växande intresse bland gruppen”, förklarade vice koordinatorn, ”som lite i taget utökar sin vision om fördelarna att den här tekniken kan ge dem.”

Gratis verktyg för artificiell intelligens som hjälper till att förbättra företagets produktivitet

Uppgifterna stödjer detta växande intresse, även om det är mer utbrett bland medelstora och stora företag. Enligt ministeriet för ekonomi, handel och näringsliv har antalet företag med mer än tio ansvariga anställda som använder AI redan ökat cirka fyra poäng mellan 2021 och 2022, implementeras av 11,8 % av dessa företag.

När det gäller nyare data försäkrar en undersökning gjord av Randstad det 46 % av företagen – främst stora och medelstora – skulle redan ha implementerat AI i sina företag. Specifikt skulle dess användning ha implementerats i dataanalys, automatisering av administrativa uppgifter och kundservice.

I detta avseende, enligt Andueza, ”förbättra prestanda och eliminera tidskrävande uppgifter” De skulle vara bland egenföretagares intressen när det gäller att öka produktiviteten i deras företag genom AI. Specifik, framhävde användningen av ”Copilot” som ett av de mest lovande verktygen för att förbättra produktiviteten för egenföretagare.

Gratis verktyg för att förbättra produktiviteten

Enligt experter, även om utvecklingen och användningen av artificiell intelligens fortfarande utvecklas, -särskilt när det gäller egenföretagare-, det finns gratis verktyg att börja bekanta dig med användningen av AI i affärer och dra nytta av dess fördelar.

Copilot

Det är ett Microsoft AI-system designat av OpenAI -skaparen av ChatGPT-. Det fungerar genom ett konversationssystem – det vill säga att utföra order du interagerar via en chatt. Därför styrs AI:n genom text – ”textuell prompt” – som kan vara ett ord, en fras eller mer komplexa instruktioner. Till exempel kan en fråga ställas för att ta reda på viss information, eftersom den använder samma språkmodell som ChatGPT.

I det här fallet, förutom att tillhandahålla användningarna av ChatGPT, låter dig integrera den med alla Microsoft 365 professionella applikationer, samt generera bilder från text genom dess verktyg för att skapa visuellt innehåll. Det vill säga att det ökar produktiviteten genom att fungera som assistent i de uppgifter som utförs med Microsoftsvitensom att skapa dokument, analysera data eller hantera e-postmeddelanden, eftersom det till exempel tillåter att ställa specifika frågor och förfrågningar till AI om dessa uppgifter, söka efter uppdaterad information eller skapa jämförande tabeller, bland andra alternativ.

Writers Brew AI

Writers Brew AI är en skrivassistent som arbetar direkt i webbläsaren på vilken sida som helst. Den har en gratisversion, med vilken du kan förbättra läsning och texter, förutom att översätta eller sammanfatta dem. Specifikt tillåter verktyget ckorrekt grammatik, förbättra flyt, översätta text, förklara begrepp och sammanfatta innehåll, snabbt och effektivt och automatisera förfaranden.

I mer avancerade versioner har den en ”Smart svar på e-post”-funktion, som låter användare skapa text direkt i andra redigerare eller från ett miniatyrfönster.

Power BI

De frilansare som absolut använder Excel-tabeller har Power Bi, ett annat Microsoft-verktyg, till sitt förfogande.

Denna AI-applikation låter dig klassificera data, kör interaktiva presentationer baserat på inmatade dataoch justera visualiseringarna som programmet genererar för att uppnå mer detaljerade rapporter som erhållits från de inmatade tabellerna. Plattformen tillåter användare importera data från nästan vilken källa som helst för att skapa tabeller och rapporter.

Specifikt innebär dess funktioner att koppla ihop olika informationskällor med varandra, från databaser till filer i molnet, för att skapa interaktiva visualiseringar och paneler med denna kombinerade information till utforska data mer effektivt.

Enligt Microsoft använder cirka 57 % av de finansiella företagen och banktjänsterna som arbetar under ”business intelligence” Power BI.

Leonardo AI

Det är en applikation som använder AI för att skapa genererade mönster och grafik från grunden eller baserat på andra bilder tillhandahålls av användaren och som rekommenderas som ett gratis alternativjämfört med andra alternativ, att snabbt skapa produktbilder för e-handel.

Plattformens skapare hävdar att teamet har designat produkten med fokus på att ”lösa typiska problem inom AI-avbildning” och att Dess verktyg är fokuserade på ”intuitiv användning” av dem.

Akkio

Akkio är också ett av AI-verktygen som kan intressera de frilansare som De måste analysera data i sin verksamhet. Det är en prognoser och analysverktyg så att egenföretagare och företag kan förutsäga potentiella resultat.

Denna app fungerar genom att skapa ”neurala nätverk” av data kring de introducerade variablerna för att underlätta beslutsfattande. Med den kan du ladda en komplett datamängd och välja vilken variabel du vill förutsäga, varför det rekommenderas för prediktiv analys, försäljning eller marknadsföring.

Verktyget rekommenderas för de användare som börjar arbeta med data och dess gratisversion tillåter Gör upp till 1 000 förutsägelser/datakombinationer varje månad.

Experterna lyfter bland sina krafter fram deras prediktiva modell av resultat, deras förmåga att utföra komplexa datarensningsoperationer och dess tillgänglighet, eftersom användarna inte behöver programmeringserfarenhet för att använda den.