Nycklar för egenföretagare och anställda att förbättra sin produktivitet genom distansarbete

Allt fler frilansare utför delar av eller hela sitt arbetsdag på distans. År 2023 beräknas det bli mer än 1,5 miljoner människor distansarbete. En siffra till vilken vi också måste lägga nästan ytterligare 1,5 miljoner som distansarbetade då och då.

I en tid då många proffs utför sitt arbete hemifrån, både egenföretagare som anställdaär det viktigare än någonsin att has nyckelelement för att garantera kvalitetsarbete I dag till dag. Egenföretagare måste säkerställa dessa villkor för att bättre kunna organisera sin verksamhet, medan små och medelstora företag måste oroa sig för att deras distansanställda De har dem också för att förbättra produktiviteten.

Enligt olika experter, vissa element som en kontorsanställd inte ens behöver oroa sig för, som att ha en välutrustad arbetsyta för din aktivitet, en bra datorstol, en vilozonoch andra, har idag blivit den grundpelare så att distansarbete kan bli en framgång eller bli ett misslyckande för de företag som väljer ett fjärrformat.

Nödvändigt material och tips för att optimera distansarbetsdagen

Kvaliteten på arbetet beror inte bara på kunskapen och prestationerna hos varje person, utan många gånger på att ha bra utrustning kommer att vara nyckeln till att känna sig bekväm under hela arbetsdagen. Därför är den första viktiga nyckeln att inte lämna åt sidan vikten av vissa element i det dagliga livet som:

  • Datorskärmen: Att välja en bra skärm för distansarbete är viktigt, eftersom det kan ha en betydande inverkan på produktivitet, komfort och visuell hälsa. En kvalitetsskärm med adekvat upplösning och antireflexteknik kan hjälpa till att minska påfrestningarna på ögonen.
  • Skrivbord eller stående skrivbord: Valet av arbetsbord är avgörande för vår fysiska hälsa. På senare år har stående skrivbord eller justerbara skrivbord blivit på modet, eftersom de låter dig växla arbetsställning efter bekvämlighet och preferens, att kunna arbeta sittande eller stående.
  • Skrivbordsstol: Skrivbordsstolen är ett avgörande element för distansarbete, eftersom den avsevärt påverkar arbetstagarens komfort, hållning och välbefinnande. När man tillbringar långa timmar framför datorn är komfort väsentligt för att undvika trötthet och smärta, så det är ett element som man inte bör snåla med när man väljer den som passar oss bäst.

Några tips för en produktiv distansarbetsdag

Utöver utrustningen, att ha en produktiv dag på distans är det mycket viktigt att ta hand om rutiner och miljö där du distansarbetar. Några rekommendationer skulle vara:

  • Ange en lämplig arbetsyta: Bestäm vad ditt specifika område i ditt hem ska vara att arbeta med. Det är viktigt att det är en lugn, bekväm och organiserad plats, med bra naturligt ljus och en ergonomisk stol för att ta hand om din hållning.
  • Etablera tydliga gränser mellan arbete och privatliv: Att arbeta hemifrån gör det ofta svårt att ha ett fast arbetsschema. Definiera ett arbetsschema och håll dig till det så mycket som möjligt. Att tydligt skilja arbetstid från privattid är avgörande för att upprätthålla en hälsosam balans.
  • Ställ in rutiner och aktiva pauser: Skapa en daglig rutin som inkluderar aktiva pauser för att stretcha, röra på dig eller vila ögonen. Dessa pauser är viktiga för att förbättra produktiviteten, minska tröttheten och behålla koncentrationen. Precis som du skulle ha en fika på kontoret är det viktigt att du respekterar en liknande paus hemma.
  • Undvik onödiga distraktioner: Även om det kan verka tilltalande att varva arbete med hemliga aktiviteter, kan det vara en stor distraktion som kommer att göra dina arbetsuppgifter längre och följaktligen din arbetsdag också. Schemalägg dina pauser och respektera det du har markerat för att undvika att skapa kaos i din dagliga arbetsdag.