En fintech tillåter egenföretagare att utfärda fakturor från sitt eget bankkonto

Finom är namnet på en fintech som på bara fyra år har lyckats locka tusentals egenföretagare och småföretagare från olika länder. koncentrera sig på samma plattform funktionerna klassiker från en bank Med finans- eller redovisningstjänster.

Denna holländska neobank grundades 2019 och landade i år i Spanien. På kort tid har Finom blivit känt för att vara det första bankkontot för egenföretagare och små och medelstora företag där användare kan göra överföringar, utfärda fakturor, och även Håll din bokföring på en enda plattform.

Finoms produkt omfattar en företagskonto flera valutor med flera utgiftshanteringsverktyg, fakturering elektronik, förlikning kvitto eller automatisering återkommande betalningar. På så sätt kan egenföretagaren genomföra dussintals procedurer som normalt skulle behöva göras genom flera program på en och samma plattform. ”enkel och intuitiv”, enligt vad de säger från neobanken.

En av de funktioner som drar mest uppmärksamhet till spanska egenföretagare är möjlighet att utfärda elektroniska fakturor från denna bankplattform. Detta är inte bara en fördel när det gäller att effektivisera administrativa uppgifter, utan gör det också möjligt för egenföretagare förutse framtida förpliktelse som de snart ska ha – och som ingår i Skapa och växa-lagen – att utfärda alla sina fakturor med andra yrkesverksamma på elektronisk väg.

Ett ”hybrid” bankkonto för frilansare: betalningar, bokföring och ekonomi på samma plattform

Denna Fintech är inte bara en bank, utan definieras som en omfattande plattform som sammanför olika förvaltningsområden av privat- och företagsekonomi.

Finom är en ”elektronisk penninginstitution” med en licens beviljad av den holländska centralbanken. En av nycklarna till kontot som erbjuds av denna holländska neobank är att den tillåter egenföretagare att arbeta med internationella kunder genom att ta emot och betala i mer än 150 olika valutor.

Tack vare vad de kallar ”multibankplattform” Företag kan ha alla sina konton på ett ställe och även integrera bokföringsprogram att ha större kontroll över din ekonomi.

Som uppdragsgivare kommer egenföretagare att få ett konto med ett europeiskt IBAN med vilken de kommer att kunna få tillgång till traditionell bankverksamhet och göra betalningar, inköp eller nationella och internationella överföringar. Samtidigt, från samma plattform, kommer egenföretagare att kunna göra budgetar, begränsa eller kategorisera dina utgifter och utfärda eller ta emot elektroniska fakturor Nationellt och internationellt.

Elektroniska fakturor på flera språk och valutor

Faktum är att en av tjänsterna för denna neobank som mest intresserar spanska egenföretagare och små och medelstora företag är möjligheten att skapa elektroniska fakturor på olika språk och valutor annorlunda. Detta bidrar inte bara till att uppfylla den framtida skyldigheten att utfärda fakturor med digitala medel – som träder i kraft mellan 2024 och 2026 – utan gör det också lättare för egenföretagare att relationer med internationella kunder och leverantörer.

Som förklarat av fintech kan fakturor även utfärdas inklusive betalda länkar (via Paypal). Även tillåtet på samma plattform ladda upp kvitton manuellt eller med fotografier, och exportrapporter i olika format, för att underlätta redovisningshanteringen.

Tre abonnemangsnivåer

Idag erbjuder Fintech egenföretagare tre abonnemangsnivåer: ”Solo” (ingen månadsavgift), ”Start” (168 euro per år / 14 euro per månad) eller ”Premium” (336 euro per år / 28 euro per månad).

Vissa av tjänsterna är gratis, såsom utfärdande och mottagande av elektroniska fakturor utan begränsningar eller uppladdning och avstämning av fakturor och kvitton. Men för att komma åt andra funktioner, som t.ex utöka antalet användare med tillgång till plattformen eller har en analys av intäkter och kostnader av verksamheten måste du prenumerera på betalningsplaner.

Även om, som förklarat av Fintech själv, skillnaderna mellan gratisplanen och prenumerationsplanerna förekommer mer i betalnings- och överföringsgränser. Till exempel kan egenföretagare göra upp till 200 gratis SEPA-överföringar med premiumplanenmedan de med gratisplanen bara kunde göra fem.

Just nu och fram till nästa december 31, erbjuder Finom en kampanj till sina spanska kunder som består av 12 månaders provperiod utan månadskostnad för din plan Start och 1 månads provperiod för Premie. Provperioder är kostnadsfria och kan enkelt avbrytas.