Digitalt kit: ATA erbjuder tio nycklar för egenföretagare för att få ut det mesta av hjälpen

han Digitalt kit-program Den har varit igång i mer än ett och ett halvt år nu. Vid den här tiden, mer än 300 000 egenföretagare och småföretag har fått tillgång till detta hjälpmedel och har kunnat använda den digitala bonusen doch upp till 12 000 euro att investera i några av de lösningar som finns för att digitalisera din verksamhet.

National Federation of Self-Employed Workers Associations (ATA) har blivit en nyckelaktör i detta program för Spaniens regering, som förvaltas av Red.es, en enhet knuten till ministeriet för digital transformation genom statssekreteraren för digitalisering och artificiell intelligens. Den representativa föreningen för gruppen har erbjudit från första stund sin stöd för att kanalisera dessa subventioner som har en budget på 3 067 miljoner euro, vilket hjälper tusentals egenföretagare att få tillgång till den digitala bonusen.

ATA har gjort tillgänglig för egenföretagare en gratis bearbetningstjänst så att de kan spara det mesta av pappersarbetet när du begär hjälp från Digital Kit. Förbundet erbjuder en enda form som alla egenföretagare kan komplettera genom att ange några enkla uppgifter för att direkt välja den digitala bonusen.

Dessutom råder Förbundet även egenföretagare att hitta det digitaliseringsombud och den digitala tjänst som passar dem bäst. Idag har egenföretagare och små och medelstora företag som får den digitala bonusen ett utbud av tolv olika lösningar att investera stödbeloppet.

Tio rekommendationer från ATA för egenföretagare att dra nytta av programmet Digital Kit

Nästa, ATA erbjuder tio nycklar så att egenföretagare kan få ut det mesta av Digital Kit-programmet och öka tillväxten av sin verksamhet genom detta stöd.

  • Modernisera alla aspekter av din verksamhet för att förbättra effektiviteten och konkurrenskraften.

Idag har frilansare dussintals verktyg till sitt förfogande för att förbättra effektiviteten i sin verksamhet och bli mer konkurrenskraftig.

Ett tydligt exempel är Digital Kit-tjänsterna som tillåter öka synligheten av aktiviteten -genom webbplatsen, sociala nätverk eller SEO-positionering- och även minska tidsåtgången i repetitiva uppgifter. För de senare är processhanteringsverktyg – för att automatisera redovisning och ekonomi – eller kundhanteringsprogram – för att kontrollera omfattningen av alla marknadsförings- och försäljningsåtgärder – mycket användbara.

  • Utveckla och hantera en stabil webbplats och effektiva sociala mediestrategier.

Idag är webbplatsen det digitala skyltfönstret för alla företag. Av denna anledning uppmanar ATA egenföretagare och små och medelstora företag att dra nytta av hjälpen från Digital Kit för att skapa eller förbättra din webbplats och har en större nätverksräckvidd social.

För frilansare som ännu inte har en sida eller som inte proaktivt hanterar sina nätverk, erbjuder Kit Digital flera lösningar för att skapa en webbplats, ha mer synlighet på sociala nätverk eller till och med förbättra SEO-positioneringen av företagssidan.

  • Håll dig uppdaterad med tekniker som artificiell intelligens och automation.

När egenföretagare och små och medelstora företag har optimerat sin webbplats och sociala nätverk är nästa steg att satsa på ny teknik, som Artificiell Intelligens och i allmänhet verktyg för att automatisera verksamheten.

Enligt ATA erbjuder Kit Digital lösningar som kan vara mycket användbara för egenföretagare, som t.ex Business Intelligence och Analytics -att hantera en stor mängd ekonomisk data och förbättra beslutsfattandet- eller processledning -att automatisera utfärdandet av fakturor, inkasso eller inköp från bland annat leverantörer.

  • Underlätta tillgången till information och anpassa interaktioner för att förbättra kundupplevelsen.

Idag är transparens en av de nycklar som kunderna värdesätter högst. Genom att ha en webbplats och sociala nätverk med mycket information om de produkter eller tjänster som erbjuds, samt teamet, är det lättare för kunderna att konsumenterna litar på varumärket.

Dessutom, enligt ATA, finns det användbara verktyg i Digital Kit-programmet, som t.ex programvara för kundhanteringför att kunna övervaka väl och behålla kunder som redan köper från verksamheten eller attraherar potentiella köpare.

  • Skydda kundinformation och säkerställa förtroende genom robusta cybersäkerhetsåtgärder.

Egenföretagare och små och medelstora företag som redan har påbörjat sin digitaliseringsprocess bör ta hand om dina enheters säkerhet som om de bara vore ytterligare en del av ditt företag. Faktum är att i dag finns det mesta av den värdefulla informationen om verksamheten och kunderna just på verksamhetens datorer eller mobiltelefoner.

Av denna anledning rekommenderar ATA använda tjänster som cybersäkerhet Digitalt kit för att öka säkerhetsnivån på alla företagets enheter, inklusive de för anställda som distansarbetar.

  • Främja en affärskultur som snabbt anpassar sig till tekniska förändringar och marknadsförändringar.

Digitaliseringen av verksamheten beror inte bara på de beslut som egenföretagare fattar om sin verksamhet. Anställda kommer att vara de som använder vilket digitalt verktyg som helst, från elektroniska fakturaprogram till samarbetsplattformar eller cybersäkerhetsprogram.

En av de viktigaste nycklarna för att digitalisera verksamheten i högre takt är upprätthålla en bra digital kultur bland anställda, genom utbildning som hjälper dem att veta hur man korrekt använder nya verktyg och bättre förstå teknik.

  • Använd data för att fatta välgrundade beslut och förbättra affärsstrategier.

I informationsåldern är data nyckeln för alla företag, oavsett storlek. Egenföretagare måste också lära sig att hantera uppgifterna om sin verksamhet och i allmänhet om den sektor de tillhör.

Enligt ATA, den analys- eller kundhanteringsverktyg tillgängligt med Digital Kit kan vara användbart för att lagra och organisera företagets ekonomiska data, och använda den för att förbättra strategier och attrahera fler kunder.

  • Underlättar internt och externt samarbete genom digitala verktyg.

Samarbetsverktyg är en annan nyckel för att förbättra företagets produktivitet. Genom Kit Digital har egenföretagare lösningar för implementering av plattformar till sitt förfogande. virtuellt kontor som gör att anställda kan arbeta tillsammans mycket snabbare i projekt, nya produkter eller affärsuppgifter.

  • Har ett proaktivt förhållningssätt till innovation för att möta föränderliga utmaningar.

Digitaliseringen är inte beroende av ett enda verktyg. Egenföretagare måste vara ständigt informerad om nyheter som dyker upp i digitala frågor, som till exempel framsteg inom artificiell intelligens som de kan använda till sin fördel inom olika delar av verksamheten.

Nyckeln, enligt ATA, är att ha alltid ”ett proaktivt förhållningssätt” och försöka förnya så mycket som möjligt genom att tillämpa ny teknik i den sektor där vi arbetar.

  • Investera i ständig teamutbildning för att hålla kompetensen uppdaterad.

För att kunna tillämpa någon av dessa nycklar och få ut det mesta av de nya digitala verktygen utbildning är viktigt. Därför måste frilansare alltid hålla sig uppdaterade och investera i kurser för att förbättra medarbetarnas digitala kompetens.

Hur ansöker man om Digital Kit-hjälp med råd från ATA?

Som ATA sa, tack vare de tolv lösningarna som erbjuds av Kit Digital, kommer egenföretagaren att kunna omsätta dessa nycklar i praktiken och ta ditt företag till nästa nivå av digitalisering. Dessutom kommer du att ha en support Service i 12 månader med den digitaliseringsombud du väljer.

För egenföretagare som ännu inte har begärt den digitala bonusen eller fortfarande inte känner till hur hjälpmedlet fungerar kan de informera dig själv och få tillgång till programmet bara genom att klicka på www.autonomoskitdigital.es.

Genom denna plattform erbjuder ATA gratis assistans för att från grunden hantera alla procedurer som krävs för att egenföretagare ska få tillgång till programmet och få sin egen bonus.

För att ansöka om Kit Digital-programstödet, förutom att konsultera Acelera pyme-sidan (www.acelerapyme.es), lEgenföretagare kan gå till organisationer som National Federation of Self-Employed Workers Associations (ATA). I syfte att effektivisera ansökningsprocessen, bevilja stöd och implementera de tolv lösningarna har vi utvecklat vår egen förenklingsverktyg. Vi var tvungna att föregå med exempel”, förklarade Elena Melgar, ATA-projektledare.

ATA gör webbplatsen www.autonomoskitdigital.es tillgänglig för alla egenföretagare som behöver den. Vid åtkomst av länken måste egenföretagaren endast fyll i formuläret genom att klicka på ”hantera hjälp”. I formuläret ombeds den intresserade att lämna en rad uppgifter såsom kontaktnummer, namn, efternamn, e-post, telefonnummer eller provins. Dessutom, om ditt företag har företagare som arbetar i det, måste du ange NIF, namn och efternamn för var och en av dem.

Mottagarna kan också få mer information om programmet genom att ringa ATA på 900 101 816.