Dublin-baserade Learnosity tillkännager skapandet av 20 nya jobb

Ansökningar är nu öppna för nästa generation av datavetare, produktchefer och ingenjörer som är redo att operationalisera löftet om AI.

Edtech-företaget Learnosity med huvudkontor i Dublin har avslöjat planer på att skapa mer än 20 högvärdiga FoU-roller, eftersom det lanserar ett nytt AI Labs-initiativ som syftar till att driva innovation inom edtech-området.

Företaget har sagt att det är ute efter att anställa en rad datavetare, produktchefer, snabbingenjörer och full-stack mjukvaruingenjörer för att arbeta med att operationalisera potentialen för AI-utveckling.

Learnosity grundades 2007 av Gavin Cooney och Mark Lynch. Det utvecklar utvärderingsinfrastruktur för online och digitalt lärande för mer än 750 kunder som omfattar cirka 40 miljoner elever globalt.

Edtechs medgrundare och VD Gavin Cooney välkomnade möjligheten att fostra Irlands hemmaodlade AI-talang, i hopp om att ”göra Irland synonymt med AI-innovation”.

Ett nyckelfokus för Learnosity och AI Labs Initiative framöver kommer att vara demokratisering av tillgången till framväxande teknologier. Som Cooney konstaterar är det en möjlighet att föregå med gott exempel ”vägledd av en etisk kompass”.

”Alltför ofta är fördelarna med nya tekniska framsteg bara verkligen tillgängliga för de största företagen och kommer aldrig i händerna på lärare och studenter som behöver dem mest. Vi planerar att ändra på det.”

Thomas Byrne, TD, statsminister vid Department of Education, berömde Learnosity för att ha baserat de nya rollerna i Irland och kallade det en förtroendevotum för regionens teknologisektor.

Learnosity utropades nyligen till en av världens ledande edtech-företag av 2024 i en lista sammanställd av Time Magazine. I sin invigningslista rankade Time världens 250 bästa edtech-företag baserat på deras finansiella styrka och branschpåverkan, med Learnosity som det enda irländska företaget som namnges. Edtech-företaget placerade sig på 16:e plats, på andra plats i EU.

Ansökningar till de nya rollerna på Learnosity är nu öppna för kandidater som kan skicka in ansökningar via företagets Karriärer sida.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.