74 % av de spanska företagen säger sig ha drabbats av minst en cyberattack under de senaste två åren

Kanarieöarna kommer snart att vara värd för första accelerationsprogram för entreprenörer och startups kopplat på något sätt till Cybersäkerhet. Företag kommer att ha tillgång till initiativet ”CiberEmprende”. förbättra dina projekt och få rådmen också att välja priser och andra tjänster. Anmälan är öppen fram till tisdagen den 23 april.

Med tanke på ökningen av cyberattacker och i en gemensam ansträngning för att stärka cybersäkerhetsekosystemet och främja innovation inom sektorn, tillkännagav mentorDay och National Cybersecurity Institute (INCIBE) denna fredag lansering av cyberEMPRENDEhan första programmet i sitt slag på Kanarieöarna syftar till att främja entreprenörer inom området cybersäkerhet.

Detta banbrytande program är utformat för att stödja startups och innovativa projekt inom alla sektorer låt dem söka integrera cybersäkerhetskomponenter i ditt värdeförslag. ”Genom ett uttömmande tre månader långt inkubations- och accelerationsprogram erbjuder cyberEMPRENDE en unik möjlighet att omvandla idéer till konkreta och hållbara säkerhetslösningar”, sa de organiserande enheterna.

Vad erbjuder cyberEmprende-programmet för entreprenörer på Kanarieöarna?

CiberEMPRENDE bjuder in entreprenörer med idéer eller projekt om cybersäkerhet, såväl som startups som vill utveckla lösningar inom detta område, att delta i detta omfattande program.

Initiativet omfattar inte bara praktiska gruppworkshops och individuella sessioner med några av de bästa experterna och mentorerna i branschen, men erbjuder också deltagarna en serie priser och tjänster värderade till mer än 200 000 euro. Inom området cybersäkerhet ger stora experter som PenalTech eller MicroHackers sitt stöd.

Egenföretagare och småföretag som har tillgång till cyberEmprende kommer att vara berättigade till olika fördelarbland vilka är:

  • Inkubation och acceleration: Entreprenörer kommer att delta i praktiska workshops, individuella mentorskap och nätverksaktiviteter, inklusive besök hos ledande företag inom sektorn.
  • Utmärkelser och tjänster: Varje deltagare kommer att få förmåner värderade till mer än 200 000 euro, inklusive arbetsplats i DYRECTOs affärscenter och möjligheten att delta online.
  • Tillgång till experter och mentorer: Entreprenörer kommer att få möjlighet att lära av mer än 20 cybersäkerhetsexperter och det omfattande nätverket av mer än 1 000 frivilliga mentorer i mentorDay-gemenskapen.

Hur deltar man i accelerationsprogrammet för företag som ägnar sig åt cybersäkerhet?

Den som är intresserad av att utnyttja denna möjlighet bör skynda att anmäla sig innan samtalet stänger. Programmet startar officiellt tisdagen den 14 maj med en presentationssession, följt av tre intensiva veckors träning och samarbete.

För mer information och för att ansöka till programmet, Entreprenörer kan besöka sidan Mentordagen I följande länk.
Om mentorDay och INCIBE

MentorDay är en organisation dedikerad till att främja entreprenörskap. I detta projekt har den anslutit sig till National Cybersecurity Institute (INCIBE), en ledare inom främjande av cybersäkerhet i Spanien. Samarbetet skapades för att främja talang och innovation inom cybersäkerhetssektorn, stödja återhämtning, transformation och motståndskraftsplan finansierad av Europeiska unionen, Next Generation EU.