Skattekalender december 2023, vilka blanketter ska egenföretagare skicka in?

December slutar 2023, men det betyder inte att du kan koppla av när det gäller att följa Skattemyndigheter. Faktum är att i den här artikeln ger vi dig alla skattemodeller som du måste presentera för Skatteverket under årets sista månad.

Det här är en månad som kan vara hektisk, eftersom många frilansare och företag kommer att ha ”extra” arbete relaterat till julkampanjerna. Därför är det viktigt att vara medveten om alla Treasury modeller och vad är deadline för att lämna in dem.

  1. Skattekalender i december 2023 för egenföretagare

Skattekalender i december 2023 för egenföretagare

För att avsluta året har vi sammanställt Skattemässiga skyldigheter som egenföretagare måste möta december 2023.

Modell 111 och 115

Tills 20 decemberegenföretagare och små och medelstora företag har en viktig uppgift framför sig: de måste presentera modellerna 111 och 115 motsvarande november 2023.

han Modell 111känd som källskattemodellen Inkomstskattär viktigt för att deklarera och ange de innehållande som har gjorts till arbetare, yrkesverksamma eller affärsmän under november månad.

Å andra sidan Modell 115 fokuserar på innehållen Inkomstskatt tillämpas på stadsuthyrning. Egenföretagare och företag måste använda denna modell för att till statskassan deklarera innehållen som motsvarar inkomsterna från uthyrning av stadsfastigheter.

Modell 349

Fram till den 20 december är det avgörande att presentera Modell 349en sammanfattning av verksamheter inom gemenskapen som motsvarar transaktioner som genomfördes i november 2023.

Den här modellen påverkar alla dessa Skattebetalare av mervärdesskatt (moms) vad de gjorde verksamhet inom gemenskapen med andra medlemsländer i europeiska unionen. Den korrekta och punktliga presentationen av Modell 349 Det är viktigt att följa skattereglerna och undvika eventuella påföljder.

Modell 592

Presentation av Modell 592, relaterad till Särskild skatt på engångsförpackningar av plast. Denna blankett är nödvändig för de företag som använder plastförpackningar i sina produkter och som inte är återanvändbara.

han Modell 592 rutgör ett viktigt steg mot hållbarhet, eftersom det uppmuntrar minskningen av användningen av icke-återanvändbar plast och främjar grönare affärspraxis. Företagen ansvarar för att beräkna och deklarera denna skatt som motsvarar deras verksamhet i november 2023.