15 företag som anställer i den irländska hälsoteknologiska industrin

Letar du efter ett jobb inom hälsotekniksektorn? Irland har många företag från nystartade företag till multinationella företag som anställer i utrymmet.

Den hälsoteknologiska sektorn, som inkluderar medicintekniska produkter, medicinsk tillverkning, bioteknik, läkemedel och FoU, är ett mycket intressant område att arbeta i. Medicin och sjukvård utvecklas hela tiden och det är också den teknik vi använder för att behandla patienter.

Du behöver dock inte ha medicinsk bakgrund för att arbeta inom hälsa. Branschen behöver mjukvaruutvecklare och ingenjörer med stark teknisk kompetens för att också kunna arbeta med ny teknik. Till exempel, som en del av Future Health Week på SiliconRepublic.com, pratade vi med BearingPoints Claudia Carr om fördelarna med teknisk integration i vården. Carr förklarade hur BearingPoint, ett tekniskt och professionellt tjänsteföretag, arbetar för att hjälpa vårdpersonal att utnyttja teknik för att förbättra patientbehandlingsresultaten.

Många av jobben vi har nämnt på den här listan är rent tekniska jobb, vilket visar att medicinteknikföretag från Medtronic till Amgen är intresserade av en mängd olika färdigheter. Med det sagt finns det också massor av roller på FoU- och kvalitetskontrollsidan.

AbbVie

Global data science manager, QC pharma lab manager, process ingenjör, mikroanalytiker och EHS ingenjör är bara några av de jobb som läkemedelstillverkningsföretaget AbbVie rekryterar till i Irland.

Amgen

Det multinationella bioteknikföretaget har flera öppningar i Irland för tillfället, såsom huvudautomationsingenjör, tillverkningsprocesstekniker, valideringsingenjör, strategisk planeringsingenjör inom supply chain och informationssystemchef. Det är också rekrytering av akademiker.

BD

Det multinationella medicinteknikföretaget har för tillfället många lediga jobb på Irland. Positionerna inkluderar supply chain manager, L&D manager, chef för mjukvaruteknik, senior leverantörskvalitetsingenjör och utexaminerad kvalitetsingenjör.

Biologit

Det irländska nystartade företaget anställer en kvalitetssäkringsspecialist i Irland, såväl som andra roller internationellt. Biologit har anställt stadigt under hela året. Efter en finansieringsrunda på 2 miljoner euro ledd av Enterprise Ireland sa företaget att det åtminstone skulle fördubbla sitt team 2023.

BMS

Specialist på drift av försörjningskedjan, praktikant i materialvetenskap, tillverkare av QC-mikrobiologi och senior tillförlitlighetsingenjör är några av de lediga tjänsterna som BMS hoppas kunna fylla. Det multinationella biopharmaföretaget rekryterar på ett antal platser runt om på Irland.

Dexcom

Dexcom har flera lediga tjänster i Irland, både på distans och på plats i Galway. Bland de positioner som det är ute efter att fylla är direktör för EMEA och LATAM revenue operations, VAT compliance manager EMEA och chef för finanstillverkning inom diabetessjukvård.

Eli Lilly

Det multinationella läkemedelstillverkningsföretaget söker för närvarande talang för roller som SAS-programmerare för kliniska prövningar, affärsprocess- och valideringsforskare, senior labbanalytiker och senior director global regulatory scientist specialiserad på tidig klinisk utveckling.

Johnson & Johnson

Vårdjätten är en av Irlands största arbetsgivare. FoU-ingenjör, biträdande forskare, scrum-mästare, cybersäkerhetschef, produktutvecklaringenjör och lokal medicinsk säkerhetsspecialist är några av de nuvarande lediga jobben i Irland.

Medtronic

Huvudsaklig regulator, kvalitetsingenjör, BP-programledare, senior kvalitetsingenjör och FoU-ingenjör är några av de tjänster Medtronic anställer för för närvarande i Irland.

MSD

MSD, eller Merck som det kallas i USA och Kanada, är en annan stor läkemedelsarbetsgivare i Irland. Det har öppna roller, inklusive EHS-specialist, senior underhållstekniker, biträdande direktör för logistikledning och senior QC-mikrobiologianalytiker.

Optum

Hälsoteknikföretaget Optum vill fylla roller i Irland som datavetare, produktanalytiker, QA-automationsingenjör och senior affärsprocesskonsult. Dessa roller är baserade på Optums irländska anläggningar i Dublin och Letterkenny.

Regeneron

Biotech Regeneron med huvudkontor i New York anställer flera roller i Irland, varav de flesta kommer att ligga i Limerick. Lediga tjänster inkluderar senior automation infrastrukturingenjör, process science associate, supply operations analytiker och mer.

Stryker

Tillverkningsföretaget för medicinsk utrustning rekryterar bland annat senior projektingenjör, applikationsingenjör, personalingenjör, senior Python-utvecklare, CAD-tekniker och kvalitetsdataforskare. Stryker söker också kvalitetspraktikanter.

Viatris

Läkemedelsföretaget med huvudkontor i Pennsylvania letar efter arbetare i Irland för att fylla lediga tjänster inklusive datakvalitetsanalytiker, QC-analytiker, senior anläggningschef, medicinsk rådgivare, underhållstekniker och QC-mikrosterilitetsanalytiker.

Vitalograf

Medicintekniska företaget meddelade alldeles nyligen att det planerar att lägga till 60 nya tjänster i Clare och Limerick. Det letar främst efter databehandlare för att arbeta med sina stödtjänster för kliniska prövningar.