Varför slutade den här entreprenören vara chef i ett multinationellt företag för att skapa lyxväskor?

Cristina Saeta är den levande exempel på en entreprenör i hjärtat, som inte låter sig frestas av de obestridliga fördelarna och privilegierna med en framgångsrik chefskarriär, och slutar med att lyssna på sin instinkt. Efter nästan två decennier i varumärkesförvaltningen och affärsstrategin för två multinationella företag, som Red Bull och Llaollao, har han känt, velat och slutligen kunnat ägna sig åt något helt annat: skapande och försäljning av exklusiva, handgjorda väskor, med unik design och sin egen sigill: Azorín väskor.

Hon är född och uppvuxen i Alicante och levde sitt första kvartssekel nedsänkt i en kultur av omsorg och engagemang för ett väl utfört arbete. Hans mamma, Dolores Azorín – därav namnet på varumärket – arbetade i åratal för kända mode- och accessoarmärken. multinationella företag, och ingjutit i sin dotter en unik uppskattning för detaljerat manuellt arbete och en passion för hantverk.

Hans karriär i båda multinationella företagen, även om han var full av professionella framgångar och personlig tillväxt, var inte utan utmaningar. Ständiga internationella resor, ett överväldigande schema och den upplevda avhumaniseringen i vissa aspekter av företagsvärlden” ledde henne till en vändpunkt. Han insåg, ”lyckligtvis med tiden, att jag behövde bygga om mitt yrkesliv för att anpassa det till mina kärnvärden.”

Genom Bolsos Azorín har Cristina Saeta inte bara återvänt till sina rötter, utan har också skapat en väg för andra att följa, ”bevisar att ”Det är möjligt att vara framgångsrik i affärer samtidigt som man bibehåller integritet och firar de traditioner som gör oss unika.”

Entreprenören lyckades nå chefspositioner i multinationella företag som Red Bull eller Llaollao

Hans fall är dock unikt nästan från början. Sedan han till att börja med studerade teleteknik, ”även om jag alltid visste att det inte var min grej. För att hjälpa till att betala för mina studier började jag arbeta på Red Bull, som är en fantastisk skola för dem som är intresserade av marknadsföringsvärlden, vilket var mitt fall, och när jag var klar med min examen var jag tvungen att ta ett beslut: ”Följer jag min passion för marknadsföring eller söker jag jobb som ingenjör?”

Hans instinkt vann, följde marknadsföringens väg, uppenbarligen mer glamorös än ingenjörskonst, ”och jag började klättra positioner på Red Bull, tränar väl med en magisterexamen, genom vilken jag fick mycket förtroende för mina kunskaper. I energidrycker multinationella blev varumärkesdirektör ”i hela delen av marknadsundersökningar, reklam, konsumentaktiveringar vid försäljningsstället…”.

Cristina Saeta, medgrundare av Bolsos Azorín.

Men jag reflekterade alltid: ”Går jag bra professionellt, eftersom jag är i ett starkt och mycket välbyggt företag, med en utmärkt varumärkespositionering… eller skulle jag faktiskt kunna möta andra utmaningar?” Redan då, i början av detta decennium, fick han felet att skapa sitt eget oberoende varumärke, ”att lämna en prägel på världen. Men Llaollao korsade min väg, där de föreslog att jag skulle leda utvecklingen av varumärket, mycket väletablerad i Spanien, på global nivå. Och sanningen är att jag tänkte mycket på det: jag ville starta ett eget företag, men samtidigt såg jag det som ett mål som alltid låg inom min räckhåll.”

Den här entreprenören tog sin nya professionella utmaning som ett mellansteg, att gå in i fryst yoghurtföretaget ”som grundarens och ägarens högra hand. Det är ett välbyggt varumärke, men det har fortfarande en lång väg kvar att gå. Men om saker och ting görs bra kan det under de kommande åren bli ett mycket viktigt varumärke över hela världen.” Poängen är att Cristina Saeta nådde en punkt av professionell mättnad: ”Jag hade väldigt tydliga idéer, även om jag inte kunde utveckla dem och en process av frustration började; Till vilket vi måste tillägga att jag inte visste hur jag skulle mäta min styrka eftersom det var en position med enorma krav, många resor – med en anmärkningsvärd närvaro i Asien – och det ledde mig till mental utmattning.” Kroppen saktade ner henne och hon var tvungen att sluta, med risk för att bli sjuk. annat.

Hantverk och hållbarhet är varumärkets huvudvärden

Några månaders vila räddade honom, granskande början av Bolsos Azorín. ”Och så fort jag återhämtade mig slog jag mitt märke, för exakt ett år sedan: juni 2023.” När den här entreprenören drömde om att sätta sina spår, gjorde hon det också och tänkte på den där generationsprofilen, hennes mammas, ”som aldrig haft de möjligheter som vi har haft. Jag ville stärka henne, för jag såg att hon inte var medveten om sitt eget professionella värde, av det verkliga värdet av deras arbete för stora lyxvarumärken.”

”Vi var tvungna att skapa ett varumärke tillsammans. Fastän ”Min mamma blev yr bara av att tänka på investeringen.” Efternamnet på hans mor, med en traditionell närvaro i hennes hemland Alicante, ”hjälper mig med min idé om att återvända till ursprunget, att ge värde åt de saker vi har, så att vi vet hur vi ska värdera vad som ligger bakom varje produkt … Med andra ord , Azorín väskor speglar långsamt mode, hantverket, värdet av saker gjorda med hängivenhet och omsorg.”

Mervärdet av detta väskmärke är det som fungerar med hantverkstekniker och med en mycket hög kvalitetsnivå, ”Vi respekterar en etisk produktionskedja och får som ett resultat att vi har mycket praktiska väskor, extremt bekväma och kombinerbara och med en otvivelaktig touch av elegans.” Tyget som används är mestadels ekologisk bomull, och dess leverantörer är alla från provinsen Alicante. ”Även om vi har använt en fabrik i norra Spanien för dragkedjorna.” De startade sin egen verkstad och skapade produktionerna själva, ”och nu när vi växer har vi börjat lägga ut lokala hantverkare på underleverantörer som gör produktionen åt oss.”

Varumärket säljer direkt via internet, även om det just har öppnat en tillfällig monter i hjärtat av Madrids Gran Vía.

Dess försäljning är direkt till den slutliga allmänheten, via dess webbplats. Och de har också en showroom invigdes nyligen i hjärtat av Madrids Gran Vía. ”Det finns butiker som har varit väldigt intresserade av produkten, och de säljer den också. Men för tillfället tänker vi inte så mycket på att nå försäljningsstället en masse, utan vi handlar om att stärka banden med slutkonsumenten genom digital marknadsföring, säger denna expert som för tillfället erkänner att vi inte kan prata om stora affärer. siffror. Men vad Din initiala investering, på 30 000 euro, är nära att vara lönsam.

Tills vidare vill Cristina Saeta ta hand om sin varumärkesimage, till och med förstärka aspekter som produktfotografering, ”vilket är väldigt komplicerat. Vi försöker skapa bilder som återspeglar mycket karakteristiska delar av provinsen Alicante: keramiska plattor, lerkrukor… mycket visuell marknadsföring.” Och de involverar omedelbart kunderna i sina aktiviteter. ”Om vi ​​till exempel går på en mässa berättar vi för dem hur upplevelsen var och samtidigt dokumenterar vi alla steg i ett litet varumärke. För idag söker konsumenter efter transparens i de företag de konsumerar.”

När grunden har lagts och saker är gjorda på rätt sätt, tror den här entreprenören att det enda de behöver för att bli ett bra varumärke inte är pengar, ”men Det är en tidsfråga. Att lägga en bra grund kräver ett djupgående arbete med positionering, vilket tar några år. Nu, Vi gör små produktioner och det gör att när en modell fungerar så säljer vi snabbt slut. Vilket betyder att Vi saknar finansiell kapacitet som vi kommer att skaffa oss med tiden. Ingen brådska”, avslutade medgrundaren av Bolsos Azorín, som inte vill söka finansiering, ”eftersom jag inte vill att det här projektet ska förlora sin essens. Det finns en väldigt stor känslomässig del, och min mamma och jag är glada, eftersom vi är tillsammans mer tid.”