Varje kommersiell process tar fem år att lösa

Varje kommersiell rättsprocess tar i genomsnitt fem år att avgöra. Detta konstaterade den tidigare justitieministern Rafael Catalá i en presentation som anordnades av General Council of Social Graduates, efter en konferens om Rättvisans sammanbrott att dessa yrkesverksamma lider, men även egenföretagare och företag som de arbetar för.

Inför denna kollaps betonade de utexaminerade och den tidigare justitieministern behovet av att ge en större vikt vid medling som en formel för att påskynda förseningen av rättsliga beslut som påverkar egenföretagare och företag. I denna mening uttalade Rafael Catalá att ”vi spanjorer tror på rättvisa eftersom sex miljoner ärenden varje år faller till domstolarna, men det finns andra sätt att lösa konflikter, såsom medling.”

Rättvisans sammanbrott, utöver förseningen i resolutioner, Det innebär också en betydande ekonomisk kostnad för företagen, som under denna tid måste fortsätta betala sina advokater och akademiker. Även för dessa yrkesverksamma, många av dem egenföretagare, som måste fortsätta arbeta i väntan på att domarna ska fälla sina straff.

Av denna anledning förklarade Rafael Catalá, som också är nuvarande ordförande för det spanska medlingscentret för handelskamrarna i Spanien, att vi från hans organisation ”försöker övertyga företag om att de kan hitta i detta instrument en formel som är lika garanterad och tillfredsställande som den jurisdiktionellamen med värdefulla inslag som förhandling och avtal som stärker vårt samhälle, och är en demokratisk faktor.”

Experter rekommenderar att egenföretagare inkluderar medlingsklausuler i sina kontrakt

Likaså trots att lagen om civil och kommersiell medling gör att denna siffra kan användas för att påskynda lösningen av konflikter i domstolRafael Catalá identifierade som ”en av utmaningarna vi har att medling ska bli känd och användas” mellan egenföretagare och företag.

Av den anledningen förespråkade den tidigare justitieministern att företagen i alla sina avtal ska inkludera en medlingsklausul som en alternativ metod för att lösa tvister och att till och med den processuella effektivitetslagen, som är under godkännande, ”genererar en viss skyldighet beträffande försöket till medling”, något som enligt hans mening ”inte minskar rätten till ett effektivt rättsskydd” .

Utexaminerade fördömer rättvisans kollaps

Å andra sidan belyste resten av experterna som deltog i konferensen som anordnades av General Council of Social Graduates den kollaps av rättvisa som egenföretagare och företag lider av just nu.

I denna mening sa samordnaren för den tekniska medlingskommissionen vid General Council of Social Graduates, Francisco José López, att ”Vi står inför en kris inom rättsförvaltningen Och mer än att vi står inför ett juridiskt problem, står vi inför ett socialt problem: effekterna av dessa förseningar i rättvisan och förlusten av medborgarnas förtroende för systemet. ”Det är mycket allvarligt”, sa han.

Av denna anledning krävde sociala akademiker större vikt för medling inom den spanska lagstiftningen. ”Vi har tillhandahållit denna viktiga förliknings- och medlingstjänst mellan företagsägare och arbetare i många år, vilket är en del av vårt DNA eftersom vi är arkitekter för lösningar mellan båda parter; Om andra jurisdiktioner använde dessa verktyg, Nivån på rättsväsendet skulle minska, det är därför vi satsar på demavslutade Joaquín Merchán, ordförande för General Council of Social Graduates.