SIDEBAR
»
S
I
D
E
B
A
R
«
Trafikförsäkring
June 5th, 2013

Står du registrerad som bilägare är du skyldig att ha en trafikförsäkring, men det är många som inte vet. Saken är att det kan få ekonomiska konsekvenser av att sakna trafikförsäkring, det är inte för inte som flera hundratusentals fall har hamnat hos Kronofogden. Saknar du trafikförsäkring får du böta 105 kronor för varje dag, ganska onödigt eftersom en trafikförsäkring kostar mellan fem och tjugo kronor om dagen.
En vanlig missuppfattning är att man kan använda den tidigare bilägarens trafikförsäkring under en övergångsperiod, liksom att den tidigare bilägarens trafikförsäkring skulle omfatta en själv. Så fungerar det inte.

 

Priserna på trafikförsäkring varierar och efter lite research kan man konstatera att det inte finns en billig bilförsäkring på marknaden, det finns flera. På billigastebilforsakringen.se kan du jämföra marknadens billigaste trafikförsäkringar och hitta den som passar dig bäst. Det gäller inte bara att hitta en billig trafikförsäkring, den ska passa just dig och dina behov.

Notera att denna försäkring inte ger ersättning i samband med att din egen bil skadas. Den är till för att skydda de andra förarna i trafiken och täcker endast personskador och skador på annans fordon eller egendom. Vill du ha mer skydd än så är det halv- eller försäkring du ska teckna.

Man ska inte betala försäkringen i onödan. Om man har bilen avställd, avregistrerad eller precis har sålt den kan man säga upp trafikförsäkringen. Kontrollera noga att uppgifterna om avställningen verkligen är registrerade hos Transportstyrelsen, för annars gäller det inte.  billigaste-bilförsäkringen.se


Comments are closed

»  Substance:WordPress   »  Style:Ahren Ahimsa