62 kvinnor tilldelades WiSTEM2D-stipendier av Johnson & Johnson

Årets WiSTEM2D-mottagare samlades vid ett evenemang som hölls i Limerick där Johnson & Johnson först påbörjade karriärstipendiet 2015.

Mer än 60 kvinnliga studenter från fem högskolor över hela landet har tilldelats stipendier av Johnson & Johnson som en del av det medicinska multinationella stipendieprogrammet utformat för att uppmuntra kvinnor till STEM-karriärer.

Detta är åttonde året av programmet, som kallas WiSTEM2D på grund av dess fokus på kvinnor som studerar naturvetenskap, teknik, teknik, matematik, design och tillverkning.

Var och en av de 62 stipendiemottagarna kommer att få ett studentpris, branschmentorskap, ledarskapsutbildning, karriärseminarier, Johnson & Johnsons platsbesök och chansen att delta i WiSTEM2D-evenemang som syftar till att stärka deras framtida STEM-karriärer.

Pristagarna samlades vid ett högtidsevenemang som hölls i Limericks Thomond Park Stadium. Sammankomsten är första gången WiSTEM2D-mottagare träffas personligen. De deltog i en rad workshops och diskussioner.

Stephanie Mabrouk, fabriksledare på Johnson & Johnsons dotterbolag DePuy Synthes, berättade för pristagarna att hon har kunnat resa världen runt i ledarroller tack vare det stöd och mentorskap hon fått från sin arbetsgivare.

”Jag har dragit nytta av de underbara möjligheter Johnson & Johnson erbjuder kvinnor inom STEM. När jag först började på det här företaget var jag en ung, blivande ingenjör, och tack vare det stöd och mentorskap som har getts längs vägen har jag haft möjlighet att resa världen runt i ledarroller.”

Anna Rafferty, Johnson & Johnson WiSTEM2D universitetsledare och strategichef, Johnson & Johnson Campus Ireland, sa att samlingen av årets mottagare i Limerick representerade ett ögonblick i hela cirkeln.

”Vår irländska WiSTEM2D-resa började i Limerick 2016, och det är underbart att vara här igen åtta år senare, för att se hur det här programmet har växt”, sa hon. ”Detta är nu ett verkligt nationellt initiativ som påverkar kvinnors tidiga karriärer och STEM i alla hörn av landet.”

År 2021 utökade Johnson & Johnson WiSTEM2D bortom universiteten i Limerick och Cork till University of Galway-studenter. Året därpå utökades programmet till Munster Technological University.

Rafferty pratade tidigare med SiliconRepublic.com om sitt arbete för att stödja kvinnor inom STEM-sektorn på Irland och vikten av att vara en skådespelare och en doer i motsats till en allierad och en pratare.