67,7 % mer i...

Egenföretagare Transportarbetare leder tillväxten i fordonsanvändning genom uthyrning. Detta visade de senaste uppgifterna från den spanska leasing- och hyresföreningen (AELR), som visar en årlig ökning fram till november med 67,7 % i lastbilsregistreringar genom denna formel, som har vissa fördelar för egenföretagare.

Dessutom har egenföretagare som använder skåpbilar i sin verksamhet, såsom transportörer själva eller de som är dedikerade till andra sektorer, också avsevärt ökat anskaffningen av fordon genom uthyrning. Specifik, Hittills i år har 43 770 operationer registrerats, 47,9 % fler än under samma period förra året.

För sin del ökade uthyrningen av personbilar, en typ av fordon som tusentals egenföretagare också använder för sina professionella prestationer, med 13,5 % och nådde 212 211 transaktioner som undertecknats hittills i år.

Enligt José Coronel de la Palma y Martínez-Agulló, ordförande för AELR, är dessa uppgifter ett bevis på att ”billeasing är på väg att slutföra ett ganska bra år, vilket bekräftar att man har hittat en relevant tjänst inom utbudet av managementlösningar för företag och privatpersoner.”

Katalonien är det autonoma samhälle där hyrorna växte mest i november

Per territorium var Katalonien den autonoma region där billeasing ökade mest i november, nära 2 000 verksamheter. Även om överlägset, Den region där flest egenföretagare och individer använder denna formel för att köpa sina fordon är regionen Madridmed 21 587 transaktioner undertecknade i november, 18 % fler än under samma månad förra året.

Dessutom, ”när det gäller registreringar, inklusive både nya och begagnade fordon, gjordes 109 302 köp i november, 10,7 % fler än under samma månad föregående år”, som förklaras av AELR.

På det hela, Billeasing har hittills i år genererat cirka 270 000 verksamheter, 17,9 % fler än 2022. För närvarande gjorde alltså två av tio fordon som var registrerade i Spanien under årets första tio månader det genom uthyrning, en formel som gör det möjligt för egenföretagare att finansiera betalningen av sina lastbilar och skåpbilar, förutom en annan en rad fördelar.

Alltså, till skillnad från traditionella inköp, som innebär en betydande utlägg, särskilt för företag som behöver stora flottor, Denna typ av uthyrning tillåter egenföretagare att fatta mer kortsiktiga beslut, har kontrollerade alla dina utgifter och sparar genom en enda månadsbetalning, som inkluderar helförsäkring, skatter och avgifter. Dessutom är det ett alternativ snabbt och ekonomiskt att byta till hållbar mobilitet, eller till variera flottan beroende på specifika behov.

Enligt uppgifter från den spanska fordonsuthyrningsföreningen, efter företagsstorlek, medelstora företag (från fem till 24 fordon) har utökat sin park 8,12 %, med 11 758 fler enheter. Dessa aktiviteter registrerar en vikt på 17,76 % av de totala kontrakten. Egenföretagare och mindre företag för sin del (från ett till fyra fordon) lade de till 14 729 enhetermed en ökning med 7,73 % och dess vikt i denna modalitet är redan 23,27% av de totala hyrorna.