ATA erbjuder en hyllning till autonoma kvinnor genom flera videor med exempel att följa

National Federation of Self-Employed Workers Associations (ATA) har lanserats med tillfälle den 8 mars, kvinnodagkampanjen ”Jag är autonom”, ett initiativ för att synliggöra rollen av egenföretagare i den produktiva strukturen.

Kampanjen, som förklaras av ATA, fokuserar på och syftar göra autonoma kvinnor synliga”oberoende kvinnor, jobbskapare, i alla sektorer och från alla delar av Spanien.”

Varje år, den feminin närvaro i kollektivet är det större och könsskillnaden inom entreprenörskap minskar det lite i taget. Även om ”att vara autonom inte är något som varar en dag eller en månad”, med anledning av 8M har förbundet samlat in flera vittnesmål av autonoma kvinnor som berättar om sitt projekt.

Några berättelser om egenföretagare från olika sektorer

Ett av de exempel som förbundet spred genom sina sociala nätverk är Erika Vicente, egenföretagare sedan 16 år sedan i spetsen för AVAM-gruppen, en verksamhet som är dedikerad till förmedling inom fastighetssektorn att ge sina kunder råd så att de fattar det bästa beslutet när de köper sitt hem.

Ett bra exempel på en kvinna med lång karriär som egen företagare som var tvungen att skapa sig en nisch på marknaden när det fanns väldigt få kvinnliga företagare är att Carmen Riveiro, egenföretagare i mer än 27 år. Den här egenföretagaren är ansvarig för Lino, ett företag där man broderar för hand med lintråd alla typer av hantverksmässiga och traditionella tillbehör, som halsdukar med spets.

En annan egenföretagare med lång listningskarriär är Pilar Baldominosen entreprenör som har varit vid rodret i mer än två decennier ”Átrex Design”, en grafisk design- och tryckeriverksamhet. Efter 20 år på egen hand Det hon värdesätter mest är att vara sin egen chef och alltid ta initiativet till att ”erbjuda de bästa projekten till kunderna.”

De traditionella företag på gatunivå De drivs också av kvinnor. Ett exempel på detta är fallet med Marta och Bea Infante, två systrar framför skoaffären ”Tu pie”.'. Efter att ha levt i 20 år försäljning av skordessa två egenföretagare fortsätter att bedriva verksamhet och har nu utökat sina affärsområden till att även sälja sportkläder.