Hur gynnar personalresursgrupper ett företag?

Vi pratade med representanter för fyra olika personalresursgrupper på Amgen för att ta reda på hur de gynnar företagets personal.

Mångfald, inkludering och tillhörighet är en viktig aspekt av arbetsplatskulturen som företag försöker främja, eftersom det gynnar både anställdas karriärmöjligheter och brist på teknisk kompetens.

Ett vanligt sätt som företag driver på för bättre mångfald och inkludering inom sin arbetsstyrka är genom att inrätta personalresursgrupper (ERG). Dessa grupper spelar ofta en viktig roll för att se till att kulturen håller standarden för de anställda och bildar en större känsla av gemenskap inom en arbetsstyrka.

För att ta reda på mer om hur viktiga ERG:er är för en arbetsstyrka, besökte SiliconRepublic.com Amgen för att prata med anställda som är involverade i fyra olika ERG:er på biopharmaföretaget.

Stöd och självförtroende

”Genom ERGs har Amgen gett anställda plattformen att öka medvetenheten om saker som de verkligen brinner för, vilket visar att företaget är engagerat i mångfald, inkludering och tillhörighet”, säger Michelle McManus, som är medlem i Women Empowered att vara exceptionell ERG (WE2)

”Anställda vill arbeta på företag där de känner sig hörda.”

McManus hämtar från sin egen erfarenhet av att delta i WE2, som hon säger har hjälpt henne att känna sig stärkt och inspirerad. Förutom att ha deltagit har McManus också varit involverad i WE2:s mentorprogram, som hon ger henne ökat självförtroende och en känsla av personlig utveckling.

Personlig utveckling och tillväxt är en fördel med ERG:er som upprepas av Evan Hassett, en medlem av Amgen Early Career Professionals (AECP) ERG. ”De kan vara en fantastisk möjlighet att nätverka och de kan också skapa nya och spännande samtal mellan likasinnade”, säger han.

Hassett, som arbetar som en del av teamet för fabrik och teknisk kvalitetssäkring, berättar om hur han först uppmanades att gå med i AECP som nyanställd. ”Som namnet antyder, är denna ERG riktad till ny Amgen-personal som bara nyligen har börjat sin karriär inom den biofarmaceutiska industrin.”

Gemenskaper och evenemang

Sofia Kivotidi, medlem i Pride LGBTQ and Allies Network, diskuterade hur denna ERG främjar en stark gemenskap genom sina regelbundna möten och evenemang, som en insamlingsvandring för HBTQ+-organisationen Belong To.

”Vi organiserade också samtal, så Moninne Griffith, VD för Belong To, kom på plats och diskuterade med Amgen-personalen om HBTQ+-frågor”, förklarar hon. ”Vi diskuterade till exempel mobbning i skolan för HBTQ-ungdomar och hur människor kan vara stödjande allierade.”

En annan ERG som är värd för regelbundna evenemang är Amgen International Network (AIN), som särskilt gynnar anställda som har kommit till Irland från hela världen. ”Detta nätverk ger en grund för stöd samtidigt som det organiserar nätverksevenemang”, säger Oisín Langan, medlem i AIN-kommittén.

Ett nätverkshändelse som Langan beskriver är ett ”Taste of the Nation”-evenemang, där personalen kan smaka på olika maträtter från olika delar av världen. AIN anordnar också ett liknande evenemang där personalen kan prova olika kulturdrycker från olika områden runt om i världen.

Langan beskriver hur att ha ett nätverk som AIN kan vara extremt fördelaktigt för alla som kommer till ett nytt land för att börja ett nytt jobb. ”Många anställda kommer till Amgen på en utstationering och många andra kommer till Irland av olika anledningar och att övergången till ett nytt jobb och ett nytt land kan vara mycket svårt.

”Jag har själv bott utomlands tidigare och något som AIN är något jag kunde ha haft stor nytta av.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.