Australiska AssuranceLab anställer irländsk cybersäkerhetstalang

Regtech AssuranceLab letar efter arbetare för att ansluta sig till sitt växande team på Irland, säger företagets EMEA VP Patrick Hegarty till SiliconRepublic.com.

Det australiensiskt grundade regtech-mjukvaruföretaget AssuranceLab håller på att utöka sitt EMEA-team på Irland. Verksamheten fokuserar på revisionstjänster och använder AI för att effektivisera efterlevnadsprocessen för sina kunder.

För tillfället anställer man sex seniora cybersäkerhetsroller i sitt revisionsteam på Irland. Dessa roller kan vara avlägsna, eftersom företagets EMEA VP Patrick Hegarty sa att företaget erbjuder flexibelt arbete och är ”mycket öppet för distansarbete”. Hegarty, som själv är irländare, kommer att spela en nyckelroll för att introducera AssuranceLab på den irländska marknaden. Han har suttit i bolagets styrelse i flera år, men tillträdde först nyligen VP-rollen.

”Spännande” tider för ett europeiskt drag

“Det här draget markerar en spännande tid i AssuranceLabs tillväxt och jag är stolt över att leda vår EMEA-expansion. Särskilt Europa erbjuder enorma möjligheter till effektivitet eftersom vi ser överlappande kontroller över nya och befintliga regelverk. Vår revisionsprogramvara är utformad för att konsolidera, effektivisera och automatisera – vilket minskar den totala arbetsbelastningen för våra kunder, säger Hegarty.

Paul Wenham, medgrundare och co-VD på AssuranceLab, sa att företagets flytt in i Europa ger det en fördel för att stödja kunder i olika tidszoner och regioner.

Företaget har sitt huvudkontor i Sydney och har även ett kontor i Austin, Texas som öppnade förra året. Irland ska vara i fokus för sin nästa expansion; Hegarty sa att företaget mer än ”dubblerade” sitt antal anställda förra året, och att det måste fördubblas igen 2024 för att tillgodose utbud och efterfrågan. ”Vi planerar att få (antalet anställda) till cirka 120 i slutet av året.”

Lagets irländska division är ganska ny. Den har inte sin egen plats ännu och för tillfället arbetar den från AWS tekniska nav i Dublin. Enligt Hegarty kommer de närmaste veckorna att ägnas åt att ta reda på talangen i Irland. Han är övertygad om att AssuranceLab kommer att hitta det som letar efter; Teamet har redan tagit två personer ombord och det letar aktivt efter fler.

Inte alla cocktails på stranden…

När Sasked hur det australiensiska företagets kultur är jämfört med de amerikanska företagen som irländska arbetare är mer vana vid, skämtade Hegarty om att det inte bara är cocktails på stranden. Som sagt, företaget har kammat hem ett pris i Australien för den främsta nystartade arbetsgivaren 2023.

En sak som Australien gör bra är distansarbete, sa han. Även om det är nödvändigt av landets stora storlek och avståndet mellan dess storstäder.

Irland arbetar naturligtvis också mycket bra på distans. En färsk rapport hävdade att vi är bland de ledande inom distansarbete i Europa. Det finns också de senaste nyheterna att regeringen godkände Arbetsplatsrelationskommissionens uppförandekod för distansarbete.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.