Betalningssäkerhet är den främsta orsaken till att onlineföretag misslyckas, enligt en rapport

I en miljö av tillväxt på nätet, det är många som fortfarande inte har ett adekvat betalningssystem. Denna faktor är ännu mer avgörande, med tanke på att en rapport från det spanska företaget PaynoPain visar hur Säkerheten för betalningssystem är en av huvudorsakerna till att frilansare misslyckas ägnas åt digital försäljning.

Som företaget förklarade, ”varje strategiskt beslut blir en avgörande faktor för framgång eller misslyckande i det svindlande panorama av elektronisk handel. Från att underskatta vikten av transaktionssäkerhet till att försumma användarupplevelsen, dessa utmaningar dyker upp som Hinder på vägen mot affärstillväxt och lönsamhet”, tillade de.

Dessa är de vanligaste misstagen av egenföretagare som säljer på Internet

Dessa är de mest kritiska felen som kan äventyra lönsamheten för företag som gör sin försäljning – eller delar av dem – över Internet:

  • Har bara ett betalningsalternativ: “Diversifiering är viktigt för att tillfredsställa konsumenternas preferenser. På så sätt kommer det att vara möjligt att maximera konverteringsmöjligheter”, förklarade de. Om de begränsar sig till en enda formel kan ett onlineföretag vara i fara. Brist på flexibilitet i denna aspekt kan leda till färre försäljning och i en konkurrensbegränsande användarupplevelse.
  • Försummar betalningssäkerheten: Att skapa säkra onlinetransaktioner är viktigt för att skapa förtroende för kunder och skydda deras personliga och finansiella data. ”Ignorera det här kan utsätta verksamheten och dess kunder för bedrägerieriskeridentitetsstöld och andra cyberbrott.”
  • Att inte ha en ”responsiv” webbdesign– De flesta användare ansluter till Internet via mobila enheter (smarttelefoner, surfplattor, etc.). Det är viktigt att ha en layout som automatiskt anpassar sig till olika skärmstorlekar för att ge användarna smidighet. ”En inkompatibel sida kan orsaka långsamma laddningstider och en högre nedläggningsfrekvens, vilket negativt påverkar företagets rykte”, förklarade det specialiserade företaget.
  • Frånvaro av kundsupportDenna faktor spelar också en avgörande roll för att bygga kundlojalitet och bygga starka relationer med dem. Frånvaron av adekvat support kan frustrera användare som behöver hjälp med sina inköp. ”De brist på resurser som chatbot, e-post eller kontakt via telefon kan skapa misstro. Det är viktigt att upprätthålla kundlojalitet och garantera den långsiktiga framgången för onlineverksamheten”, förtydligade de.

Kunderna kräver lätthet, komfort och smidighet i betalningsmetoder, men också uppmärksamhet på dess höjd. Utan detta kommer det att vara omöjligt att lyckas i ett allt mer konkurrenskraftigt scenario”, förklarade Jordi Nebot, VD och medgrundare av PaynoPain.