Boskapsuppfödare fördömer "en situation av byråkratisk kollaps" på grund av de nya veterinära procedurerna

Boskapsuppfödning i Spanien står inför en mycket komplex situation som orsakas av de regulatoriska krav som De närmare 170 000 gårdarna i vårt land försvårar vardagen.som rapporterats av Union of Small Farmers and Ranchers (UPA) under de senaste timmarna.

Med tanke på denna situation har jordbruksorganisationen skickat ett brev till jordbruksministeriet för att förklara den ”byråkratiska kollapsen” som, enligt dess åsikt, djurgårdar lider. En kollaps det där kan bli värre med implementeringen av den nya figuren av ”exploateringsveterinären”.

”Vi orkar inte mer”, säger UPA-gårdsägarna i sitt brev till ministeriet. ”Mängden byråkrati vid användning och behandling av sjuka djur med antiinflammatoriska antibiotika är absolut brutal”, förklarade de.

Som uppgetts av UPA beror denna situation på skyldigheten att odla i Spanien De ska ha klinik-, reproduktions-, kvalitets- och ADS-veterinärer på permanent och daglig basis.. Veterinärer som, enligt jordbruksorganisationen, ”ägnar sig mer åt pappersarbete än att ta hand om djur.”

Den nya siffran för gårdsveterinären kommer att förvärra kollapsen av boskapsuppfödare, enligt UPA

Dessutom kan utseendet på en ny figur, kallad ”gårdsveterinär”, förvärra kollapsen av boskapsgårdar, enligt UPA. Särskilt de mindre, som sköts av egenföretagare och som oftast är små familjeföretag.

I denna mening, ”vi anser att sunt förnuft bör tillämpas på åtgärder som de skulle duplicera pappersarbete utan att ge verkliga fördelar”, konstaterade de. UPA säkerställer att kostnaden för Att ha en exklusiv gårdsveterinär skulle vara ”oöverkomligt”särskilt för familjegårdar.

”Boskapsuppfödningen i Spanien upplever en allvarlig kris som har orsakat låt oss gå från de 791 000 gårdar som fanns 1999 till 170 000, enligt den senaste jordbruksräkningen 2020”, mindes de från UPA. Dessa siffror har bakom sig en kraftig omstrukturering av sektorn, men också en allvarlig brist på generationsväxling på grund av de enorma svårigheter som denna verksamhet står inför, ett problem som djuruppfödare har varnat för de senaste månaderna.

”Spanien har inte råd att förlora fler ranchägare”, sa de från UPA, vilket är anledningen De kräver en stödplan för djurhållningen som rationaliserar regelverketge proffs tid att anpassa och skydda detta yrke ”absolut väsentligt för Spaniens och Europas livsmedelssuveränitet”, avslutade jordbruksorganisationen.

Försvinnandet av mjölkgårdar skulle kunna öka priset på mjölk

Den ”byråkratiska kollapsen” som fördöms av ranchägare inträffar i en tid av svårigheter för sektorer som mejeri, där antalet boskap har minskat kraftigt de senaste åren. Enligt UPA kan en ökning av mjölkpriset genereras om situationen fortsätter.

– Just nu befinner vi oss i en situation där produktionskostnaderna är mycket rimliga och i många fall täcks de inte ens. Det har varit ett år av extraordinär torka, så spannmål, foder och halm är skyhöga. Dessutom har våra servicekostnader också skjutit i höjden, och Vi tror inte att de någonsin kommer att gå ner igen.”, sa Román Santalla, boskapssekreterare i Union of Small Farmers and Ranchers (UPA), till denna tidning vid ett annat tillfälle.