Dåliga anställningsintervjuvanor som anställningschefer hatar

Har du en anställningsintervju på gång? Här är vad du inte ska göra om du vill göra ett gott intryck. Föga överraskande är det huvudsakliga nej-nej försening.

Vi vet alla vad som gör ett bra första intryck och vi vet alla hur man verkar professionell – det är sunt förnuft, eller hur? Kom inte för sent, var inte underförberedd, var inte rufsig och var inte oförskämd.

Men trots våra bästa avsikter kommer livet – eller trafiken – ibland i vägen och vi hamnar sent till viktiga arbetshändelser. Att komma för sent kanske inte verkar vara det värsta brottet jämfört med att vara oförskämd eller ovårdad, men en undersökning av 1 200 anställningschefer visade att när det kommer till anställningsintervjuer är försening den värsta synden att begå.

I slutet av förra året tillfrågade teknikföretaget Ringover människor om de beteenden som de föraktade mest. Deras svar skilde sig beroende på hur de vanligtvis intervjuade kandidater. Till exempel hade telefonintervjuare och videointervjuare ganska olika djurhat.

Litanei av förseelser

Sammantaget var försening det värsta brottet, med nästan 36 procent av de tillfrågade citerade det som deras största anställnings-ick. Efter försening var bristen på forskning och att få företagsnamnet fel de främsta buggarna. Andra saker som irriterar anställande chefer enligt undersökningen är att diskutera personliga ämnen, att inte klä sig på rätt sätt, använda för många fyllord som ”ums” och ”ahs” och att arrangera om intervjuer utan mycket förvarning.

Intressant nog sa 20 procent av de tillfrågade att inte ställa frågor i slutet av en intervju var deras största röda flagga. Många anställande chefer verkar inte heller uppskatta skämt, och en fjärdedel säger att skämtare är värst.

Personligen nej-nej

Dröjlighet är det värsta brottet enligt personliga intervjuare, med 38 procent av människor som lyfter fram det som deras nummer ett bugbear.

Att undvika ögonkontakt och att inte vara artig mot övrig personal var också stora avhopp. Längst ner på listan över dåliga lagöverträdare var personer som bad om varma drycker innehållande två eller fler sockerarter – 20 procent av personliga intervjuare sa att det var det värsta intervjubeteendet.

Andra saker som personliga intervjuare inte tål är dålig andedräkt, överväldigande parfym eller cologne, dålig kroppslukt, att inte ta med papperskopior av ett CV och att må dåligt men ändå gå på intervjun.

Video och telefon nr-nr

Gissa vad, videointervjuare föraktar försening också. Nästan en tredjedel (32 procent) av dem som genomför intervjuer i videokonferenssamtal anger att det är försenat som deras ultimata svarta märke. Telefonintervjuer verkade något mer överseende med förseningar, men de gillar verkligen inte när kandidater misslyckas med att svara i telefon så låt dem inte hänga.

Andra dåliga beteenden som telefon- och videointervjuare inte gillar är till stor del beroende av plattformsetikett. Att inte ha kameran på, att inte vara snyggt klädd eller att ha människor eller buller i bakgrunden gör videointervjuare galna.

Uppenbarligen gillar anställningschefer inte att bli avbrutna, och detta är något som verkligen uppmärksammas av telefonintervjuer. Telefonintervjuare gillar inte heller när en kandidat uppenbarligen inte är i rätt miljö för en seriös anställningsintervju på telefon – saker som bakgrundsljud, ätljud eller tecken på att du är distraherad kommer definitivt inte att imponera på en intervjuare. Intressant nog är att inte prata med tillräcklig auktoritet är en annan anledning till att en potentiell arbetsgivare kan skjutas upp. Din röst är det viktigaste vapnet du har när det gäller att göra ett bra första intryck på telefonen, så använd den.

Psst…

Om du vill veta hur du lyckas på en anställningsintervju har SiliconRepublic.com massor av intervjutips som du kan och bör följa – du hittar dem här.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.