Det är så företag kan "smyga" in i konsumenternas inkorgar
  1. Vad är e-postmarknadsföring?'
  2. Strategier e-post marknadsföring Vad småföretag använder

Ett verktyg som under många år visat sig vara särskilt värdefullt för att öka försäljningen och upprätthålla företagens konkurrenskraft är s.k. e-post marknadsföring. Och dess användning ökar bland små företag. Enligt uppgifter från Statista förra månaden, ungefär 31,5 % av de spanska små och medelstora företagen uppgav att 10 % av alla deras inkomster 2023 kom direkt från e-postkampanjer. Och i vissa fall (cirka 2%) kan denna andel till och med stiga till 60% av omsättningen.

Vidare, enligt E-postmarknadsföringsrapport 2023, utarbetad av Acrelia, är huvudmålet för de företag som använder dessa system inget annat än få direktförsäljning. Med rungande 75 % av små och medelstora företag fokuserade på detta syfte; kontra lojalitet (52 %), att skicka information (49 %) eller attrahera trafik (41 %). Specifikt, i förhållande till den växande betydelsen av marknadsföring via e-post i Spanien, har detta tillvägagångssätt återspeglas i en ökning av frekvensen av kampanjer som genomförs av företag. Med 30 % är de som genomför mellan fyra och sju månatliga kampanjer, när 2022 majoriteten bara skickade tre som mest. I slutet av spektrumet återspeglar Statista-data knappt 10 % av de varumärken som väljer daglig frakt.

Allt detta tyder på att, även om De flesta företag inser värdet av e-post marknadsföring, många har ännu inte utforskat sin fulla potential när det gäller frekvens och räckvidd. Särskilt egenföretagare och små och medelstora företag. En av de mest avslöjande uppgifterna kommer dock från Direct Marketing Association-rapporten, som visar att den har en genomsnittlig avkastning på investeringen (ROI) på 38 till 1. Detta betyder att, För varje investerad euro kan företag förvänta sig en avkastning på 38 euro, vilket understryker den exceptionella lönsamheten i denna strategi. Medan den för RRSS knappt når 5 till 1.

Många företag har sett fördelarna med ”e-postmarknadsföring”

Kampanj via e-post erbjuder flera fördelar som kan förändra försäljnings- och kundrelationsstrategier av små och medelstora företag och egenföretagare. Till exempel:

Få besök

han e-post marknadsföring kan vara ett effektivt verktyg för Öka synlighet online och locka nya kunder. Och det är det, uppnå en ökning av webbtrafiken I sin tur kan det förbättra sökmotorernas positionering och öka konverteringsmöjligheterna. ”Nyckeln är mejl väldesignad med attraktiva ”uppmaningar till handling” (CTA), kommenterade Encarnación Estévez, digital kommunikationsspecialist, till denna tidning.

Bygg kundlojalitet

Genom att regelbundet skicka nyheter och erbjudanden, nya produkter eller enkla tackmeddelanden, Egenföretagare och småföretag strävar efter att hålla sina kunder informerade och engagerade. ”Kundlojalitet är särskilt avgörande för små och medelstora företag, eftersom en återkommande kund kan vara mer värdefull än det ständiga förvärvet av nya kunder”, enligt experten.

Analysera besökarprofilen

han e-post marknadsföring tillåter dem också bättre förstå ditt företags målgrupp och anpassa framtida kampanjer. Och en av de mest anmärkningsvärda egenskaperna hos e-postmarknadsföring är dess höga mätbarhet, spårning av olika nyckeltal som öppningsfrekvens, klickfrekvens och omvandlingar. ”Denna analyskapacitet ger värdefull information för att identifiera vilka typer av innehåll och tillvägagångssätt som är mest effektiva, företag kan optimera sina kampanjer för bättre resultat”, förklarade Encarnación Estévez.

Strategier e-post marknadsföring vad småföretag använder

han e-post marknadsföring positionerar sig som ett av de mest effektiva verktygen för att skaffa nya kunder och öka försäljningen, som avsevärt överträffar sociala medieplattformar, en annan bra marknadsföringsmodell uppkopplad.

Vissa studier visar det han e-post marknadsföring Det är 40 gånger effektivare för att skaffa nya kunder jämfört med Facebook eller X. Specifikt, enligt data från Omnisend-plattformen, är klickfrekvensen (CTR) på sociala nätverk 0,2 % till 0,5 %, medan den för e-postmeddelanden är 1,7 %, och når 5,7 % när det gäller meddelanden som genereras av en automatiserad handling. Detta beror faktiskt på sektorn, som till exempel rapporten Benchmark Email Marketing Retail Det genomsnittliga antalet meddelanden som öppnas är 20,82 % när det gäller spanska modeföretag.

Det är alltså möjligt att öka dessa siffror genom några effektiva strategier så att egenföretagare och småföretag kan förbättra dem:

Metoder för att samla in adresser

Det första steget till en effektiv e-postmarknadsföringsstrategi är uppenbarligen, Bygg en solid abonnentbas. ”Det är viktigt att försöka erbjuda varje besökare till ett företag, både på webbplatsen och i en fysisk butik, ett adekvat incitament att tillhandahålla sin e-post”, säger experten på digital kommunikation.

Många företag kommer redan att ha en första databas, men Det är nödvändigt att ha uttryckligt samtycke innan du skickar reklammeddelanden. Några strategier för att samla in e-postmeddelanden inkluderar därför:

  • Erbjud a välkomstrabatt.
  • Använda sig av foten av mejlen vanlig elektronik för marknadsföra ett nyhetsbrev.
  • Främja utskick av erbjudanden genom e-post på produktsidan.
  • Omfatta en QR till formuläret prenumeration på biljetterna handla.
  • Samarbeta med nyhetsbrev från andra företag.

Använd automation

De Automatiserade e-postmeddelanden, genererade av användarbeteende, är otroligt effektiva. Dessa meddelanden, som e-postmeddelanden för återställning av övergivna kundvagnar eller produktrekommendationer baserade på tidigare surfning, skickas vid exakta tidpunkter och är mycket relevanta för mottagaren.

Så mycket att i genomsnitt, Automatiserade e-postmeddelanden genererar 41 % av alla interaktioner som uppnås på detta sätt, även om de bara står för 2 % av försändelserna. Med en konverteringsfrekvens på 2 % är dessa meddelanden ett kraftfullt verktyg för att omvandla användare till kunder med en lägre investering jämfört med e-postkampanjer. ominriktning i sociala nätverk; I jämförelse är denna andel 0,04 % i själva sociala nätverk och 0,07 % i andra typer av e-postmeddelanden.

Fokus på försäljning

Det måste beaktas när en besökare kommer till en butik för första gången uppkopplad, Du kommer förmodligen inte att göra ett köp direkt. Ett välkomstmail efter att ha prenumererat på nyhetsbrevet kan tjäna till att starta relationen med kunden och så fröet till en framtida försäljning.

Liknande, skicka specifika och personliga erbjudanden till befintliga kunder, såsom rabatter på födelsedagar eller exklusiva kampanjer efter att ha gjort ett visst antal köp, kan avsevärt öka konverteringsfrekvensen. “Lyckligtvis automatiseringen av dessa e-postmeddelanden Det är i allmänhet enkelt med de tillgängliga systemen”, avslutade Encarna Estévez.

Dra nytta av olika typer av meddelanden

För att täcka de olika målen för e-post marknadsföring, Ett små och medelstora företag kan utföra olika typer av kommunikation:

  • Nyhetsbulletiner och relevant information från branschen, tillkännagivande av exklusiva föremål och aviseringar från andra kanaler, som t.ex poddsändningar eller videor.
  • Klockor, kampanjer, giveaways, erbjudanden, rabatter, annonser och tävlingar…
  • Automatiska e-postmeddelanden som skickas när användaren slutför en åtgärd, som ett köp uppkopplad eller en anmälan till ett evenemang.

Främja förhållandet mellan onlinenärvaro och fysisk försäljning

Det är värt att komma ihåg att marknadsföring via e-post, även om det är ett digitalt medium, kan stärka försäljningen uppkopplad som off-line. Till exempel, genom korskampanjer som erbjuder användbara bonusar eller rabatter uteslutande i en affär, skapa en effektiv synergi mellan båda försäljningskanalerna.