Det spanska slaktarlaget förbereder sig för VM 2025 i Paris

Ett spanskt lag, bestående av nio proffs specialiserade på kötthantering och två tränare, förbereder sig för delta i World Butchers' Challenge, som kommer att hållas i Paris i mars 2025. Det är det spanska urvalet av slaktare, som representerar yrket i den mest välkända sektorturneringen på planeten.

Det spanska teamet består av egenföretagare från olika provinser i Spanien, specialister inom skärning, kvartsning, urbening, hantverksproduktion och presentation, ledda av en väljare och en utbildare med lång erfarenhet inom branschen. Och de har till och med officiella sponsorer (Rubiato Paredes och El Pozo).

Endast 16 finalister: Spanish Butchers Selection var tvungen att övervinna en kvalificeringsfas

Genom detta initiativ, som främjas direkt av den spanska konfederationen för kötthandlare (Cedecarne), är det tänkt att ge köttproffs synlighet och berömma en traditionell handel, som tvingas återuppfinna sig själv dag för dag.

Även om några av de nuvarande medlemmarna i ”la Roja” redan har deltagit i professionella tävlingar på individuell basis, World Butchers' Challenge i Paris är det första internationella mästerskapet de har deltagit i som ett lag. Och det råkar vara så att det också är första gången som Spanien har officiell representation i denna tävling, den viktigaste slaktartävlingen i världen. Inte förgäves, har det spanska slaktarvalet varit ett av de 16 lag som valts ut att tävla, efter en knockoutfas.

Arbetsgivarföreningen för slakteri- och delikatessanläggningar, Cedecarne, dess generalsekreterare, María Sánchez, förklarade för denna tidning att det spanska slakterivalet ”är en dröm som går i uppfyllelse 2023, men en dröm som vi hade strävat efter länge. I Spanien finns det nästan 58 000 proffs som ägnar sig åt slakteri-delikatesser, ett mycket gammalt hantverk som har förvandlats för att anpassa sig till tiden och nya konsumtionsvanor. Dessa köttåterförsäljare förtjänar att ha internationell representation i alla dessa mästerskap och utställningar som hålls runt om i världen, och de har det genom detta team av professionella specialister, åtföljda av en fantastisk tränare och ledd av en utväljare med lång erfarenhet inom branschen. .

Spanien har drygt 58 000 egna slaktare och delikatesser

De drygt 58 000 yrkesverksamma som María Sánchez nämner, specialister på slakteri och/eller delikatesser, ”utgör ”en hantverkare som har kunnat anpassa sig till tiden och de nya vanorna hos dagens konsumenter,” han lade till de generalsekreterare i Cedecarne. ”Och de har ett team som representerar dem, i de mästerskapen och utställningarna som hålls runt om i världen.”

Det spanska slaktarlandslaget består av tränaren Bruno Casal; tränaren, José Luis Collazos; och de specialiserade slaktarna: Javier Caballero, Alberto Ederra, Toni Guillaumet, Daniel Herrero, Ana París, Raúl Pérez, José Luis Rodríguez, Raquel Vañó och Javier Vaqueiro.

Och de har förtjänat sin plats i en öppet samtal till alla egenföretagare yrkesverksamma eller anställda i en specialiserad kötthandelsbutik, som uppfyllde de färdigheter som krävs i internationella tävlingar inom branschen, såsom skicklighet i slaktning och urbening, expertis inom hantverk och förmågan att arbeta som ett team.

'La Roja' har redan besökt Paris och har kommit i kontakt med ett av favoritlagen, fransmännen

Faktum är att och med tanke på världsmästerskapet på våren nästa år, Det spanska urvalet av slaktare har redan besökt staden som kommer att vara dess huvudkontor, Paris, inbjudna av Confederation Française de la Boucherie et Charcuteríe Traiteur själv.

Det spanska laget Han fick möjlighet att genomgå utbildning på sin slaktarskola, l'École Nationale Supérieure des Métiers de la Viande, en av de äldsta i världen (grundad 1946). Det prestigefyllda centret tar emot 3 000 studenter per år och tog vid detta tillfälle emot medlemmarna i det spanska urvalet av slaktare, till vilka det erbjöd en sju timmar lång workshop, ledd av mästare François Mulette, pedagogisk chef för skolan och innehavare av MOF-titel (Bästa hantverkare i Frankrike), och Laurent Portal, lärarprofessor vid School of Perpignan.

Under utbildning, spanska proffs De lärde sig om den franska slaktningen av lamm och nötkött, de olika teknikerna som används i det franska landet och några av de preparat som tillagas i grannlandets hantverksverkstäder. Under sin vistelse i Paris passade dessutom Spanish Butchers Selection på att besöka några av de mest emblematiska slakteributikerna och gastronomiska gallerierna i den franska huvudstaden. ”En unik upplevelse för medlemmarna i det fantastiska spanska laget, med tanke på att Frankrike är ett riktmärke för slakteri världen över. Inte bara på grund av kvaliteten på dess professionella, utan på grund av deras utbildningsnivå, deras uppskattning av yrket och stödet från deras förvaltningar”, avslutade María Sánchez.