En 67-årig entreprenör uppfinner en mobilapplikation för att behandla patienter på mindre än 30 sekunder

Det första målet för en entreprenör, om han vill att hans projekt ska lyckas, är att täcka ett marknadsbehov. Varken mer eller mindre än vad han lanserade, efter pandemin, Ramiro López, som 67 år gammal lanserade Mundimed, en hälsoapp, tydligen som så många andra, men med minst fyra egenheter som får det att växa som skum bland företag och den äldre befolkningen: dess omedelbarhet, dess utbud av medicinsk täckning, dess lättillgänglighet och dess låga kostnad.

Det är en digital plattform, pionjär inom privat telemedicin i Europa, som tillhandahåller sina medarbetare tillgång till ett medicinskt team med nästan hundra specialister på mindre än 30 eller 40 sekunder eftersom patienten tar kontakt, vilket kan vara 24 timmar om dygnet, var som helst i världenoch genom att ett pris på 3,95 euro per månad. ”Kan jag begära mer?” frågade den här seniora entreprenören sig själv, som bara var några månader pensionerad, efter ett helt yrkesliv tillägnad kommersiell radio – han har guldantenner och mikrofoner, tilldelade av Federation of Radio Associations and Television av Spanien – innan han återvände till affärsarenan.

Inte förgäves, I år fick hans projekt första pris +50 Emprende, beviljat av Generación SAVIA, den initiativ från Endesa Foundation som erkänner förmågan att skapa företag och talangen hos proffs över 50 år. Mundimed har överträffat de innovativa initiativen från 164 andra seniora entreprenörer.

Ramiro López, grundare av Mundimed.

Avsikten med dess skapare är att alla skulle kunna behandlas av en läkare på rekordtid.

”Jag såg en affärsmöjlighet, en möjlighet att betjäna många människor ordentligt att för att få medicinsk hjälp, de behövde och fortsätter att behöva tre år senare, dagar och ibland veckor som ska skötas och månader som ska opereras, på väntelistor som ofta inte skiljer på offentlig och privat sjukvård”, sa Ramiro López som tyckte att hans sätt att bidra med något till samhället var att skapa tillgång till en snabb läkarkonsultation, ”men också på ett uppdaterat sätt, med ett system som var modernt, snabbt, enkelt, tillgängligt… så att alla hade en läkare i handflatan och kunde klara av att bli behandlad.”

Mundimed är ett projekt för att få tillgång till ett team med hundra primärmedicinare, som De har befogenhet att förskriva en specialist inom max en eller två timmar. Genom vilken patienten har ett videosamtal i hög upplösning och för den tid de behöver. ”Inte 15 minuter per person, men den mängd du tror är nödvändig för att tillfredsställa ditt hälsoproblem.” Om du behöver en elektroniskt recept, ”Vi gör det också för tillfället, och Vi berättar, beroende på i vilket område du bor, var närmaste apotek finns för att få medicinen.”

Dessutom, om du behöver en ambulans, ”skickas den till din dörr, på bekostnad av det nationella hälsosystemet. För sedan jag startade Mundimed, Min avsikt var att ge direkt, snabb och omedelbar tillgång till bästa möjliga hälsovård, från var som helst i världen, utan samtalsbegränsningar. Och där det är läkaren som alltid kommer att vara medveten om dig, och inte tvärtom,” sa denna entreprenör, som specificerade att, Under 365 dagar om året har appen möjlighet att visas på 127 språk. ”Med så många fördelar, och till detta pris, är det en tjänst speciellt utformad för utsatta grupper, som inte har råd med en mycket dyr privat politik, och även för äldre, som kommer till en tid då väldigt lite uppmärksamhet ägnas dem i deras försäkring.

mundimed är en mobilapp för att ta hand om patienter skapad av en entreprenör

Appen använder Near Eye Contact-teknik, så att patienten känner att läkaren finns vid deras sida

Ramiro López försäkrade att, om de får En person i åldern 80, 85, 90 år ”kommer inte att behöva genomgå någon typ av medicinsk undersökning, någon tidigare rapport. Registrera dig helt enkelt och från det ögonblicket börjar du njuta av alla fördelarna med att ha en läkare i din handflata.” Som den här seniora entreprenören gillar att säga, ”Du väntar inte på läkaren, men läkaren väntar på dig. Och med de bästa stora data sjukvård baserad på artificiell intelligens, vilket placerar oss i Europas framkant, tack vare vårt exklusiva Mundimed Doctor Rooms-system, som ”Den använder Near Eye Contact-teknik så att, även om det är ett videosamtal, känner patienten att läkaren är vid deras sida.”

Men förutom att vända sig till privata medborgare, har Mundimed, som redan har 350 000 medlemmar på sin plattform, Det arbetar också med företag, som det erbjuder att bli ett komplement att göra tillgängligt för sina anställda, ”som en slags social lön. Nu när det pratas så mycket om oro för personalen och deras välbefinnande kan små och medelstora företag ge denna tjänst till arbetaren och deras familj, till en extremt överkomlig kostnad”, avslutar denna entreprenör som Nästan 400 000 euro har investerats i projektet, ”vilket har fått min pensionsplan att skaka.” Om fem år, påpekar dess affärsplan, ”att antalet affiliates kommer att ha vuxit till fem miljoner användare.”

Då planerar inte Ramiro att låta verksamheten gå ensam för att starta ett nytt äventyr. ”Mitt team och jag arbetar redan på en annan affärsidé. För ungefär en månad sedan meddelade hälsoministern att 1,3 miljarder ska satsas för att bättre övervaka äldre som är ensamma, och förhindra att de behöver gå till ett äldreboende. Tja, vi Vi har designat ett system som heter Mundimed Hemma hos mig, bestående av ett slags permanent övervakning av dessa äldre, att ha regelbunden kontakt, kontrollera praktiskt taget alla parametrar, alla personens rutiner, så att de förblir bekvämt installerade i sitt hem, och med sinnesfrid för sina familjer att de står under överinseende av läkare och inte teleoperatorer.”