En tydlig guide till den visuella samarbetssviten för arbetare

Här är vår uppdelning av Lucid-programsviten, som inkluderar de webbaserade samarbetsverktygen Lucidspark, Lucidchart och Lucidscale.

Nyligen på SiliconRepublic.com tittade vi på brainstorming tekniska verktyg, och en av de 13 vi inkluderade på vår lista var Lucid – eller Lucids diagramapp-verktyg Lucidchart. Men tillverkaren av Lucidchart har massor av andra verktyg för brainstormers i rockärmen, som vi kände oss benägna att återvända till och ge en mer djupgående guide.

Förutom Lucidchart tillverkar mjukvaruföretaget med huvudkontor i Utah även Lucidspark och Lucidscale. Alla tre produkterna kombinerade under Lucid-bannern tillhandahåller verktyg som virtuell whiteboarding, intelligent diagram och molnvisualisering. Verktygen används av tunga användare som Google, NBC Universal, T-Mobile med flera.

Komma igång

Alla Lucids produkter är webbaserade så de har var och en sina egna individuella webbplatser där du kan se hur de fungerar och registrera dig för ett konto för att använda dem. Det betyder förstås att du inte behöver använda alla tre om du inte behöver till exempel en virtuell whiteboard.

Lucid, företaget, har också sin egen webbplats och var och en av produktwebbplatserna är utformade på liknande sätt. Så du kommer till exempel att se olika rubriker med titeln produktsvit, lösningar, resurser, företag och företag över den översta bannern på webbplatsen.

Lucidspark, Lucidchart och Lucidscale är alla helt kompatibla med Slack, Google och Microsoft-sviter. När du har skapat ditt konto på hemsidan har du möjlighet att logga in med Slack, Google eller Microsoft.

Att registrera sig för någon av Lucids tre produkter är gratis, men du måste betala för att få tillgång till premiumfunktioner. Mer om prisplanerna senare.

Användningsfall

Om du går vidare till Lucids huvudwebbplats kommer du att se information om vad olika team inom industrier från teknik till mjukvaruutveckling till UX-design använder verktygen till. Du kommer också att se ikoner som representerar verktyg som Lucid-sviten integreras med baserat på den sektor du befinner dig i. Klicka på ”läs mer”-delen av användningsfallet du är mest intresserad av för att ta reda på hur andra team i din sektor använda programvaran.

På varje webbplats för Lucids individuella verktyg kan du också ta reda på hur olika team använder dem; leta bara efter din bransch under resurssektionen på menyn högst upp på webbsidan.

För företag som är medvetna om sin säkerhet – och det borde vara alla – har Lucid bland annat ISO- och Privacy Shield-certifiering.

Lucidspark

Lucidspark är ett virtuellt whiteboard-verktyg som är särskilt användbart för avlägsna team och människor som behöver dela idéer. Hur du vill använda den är upp till dig. Du kan helt enkelt välja att brainstorma med ditt team med hjälp av flyttbara klisterlappar, färgkodade markörer och frihandsteckning.

Och du kan utnyttja några av dess mer unika funktioner som Breakout Boards, AI-prompter och till och med idéröstning. Breakout Boards-funktionen är särskilt bra för stora team som arbetar med komplicerade brainstorms; det låter team dela upp eller bryta ut i mindre brainstormingsessioner. De mindre brädorna synkroniseras sedan tillbaka till huvudtavlan så att teamen kan dela sina idéer med den större gruppen.

Den kollaborativa AI-funktionen är också värd att titta på. Team kan generera idéer med hjälp av snabbfraser, sammanfatta idéer och sortera idéer. I grund och botten är det ett sätt att få generativ AI att göra jobbet åt dig.

Lucidchart

Lucidchart är en intelligent diagramapp som hjälper team att visualisera sina data och idéer. Den är mer fokuserad på beslutsfattande än Lucidspark, som mest handlar om idéer.

Med fördel är Lucidspark och Lucidchart båda helt integrerade med varandra och oavsett vilken plan du väljer – betald eller gratis – kan du använda åtminstone några av deras funktioner tillsammans.

Bland de saker du kan göra på Lucidchart är att kartlägga dataflöden, organisera scrum-team och skapa affärsplaner. Om du tittar under fliken lösningar ser du olika användningsfall för den. Liksom Lucidspark har Lucidchart också AI-funktioner. Den har en ChatGPT-plugin och ett AI-promptverktyg som låter team bygga diagram automatiskt.

Lucidscale

Sist men inte minst är Lucidscale ett verktyg som låter organisationer visualisera och förstå sin molnmiljö. Detta är användbart för molnoptimering och för att hålla reda på säkerhet och data. Lucidscale fungerar med stora molnspelare som AWS och Microsoft Azure. Användare kan enkelt se till att alla team är anpassade till säkerhetsprotokollplaner, oavsett var de är baserade.

Prissättningsplaner

Du kan prova Lucidscale gratis, men efter det måste du välja mellan två betalplaner. Den individuella planen för ensamanvändare kostar 1 899 € per år, medan teamplanen kostar 2 278 € per år. Den största skillnaden mellan de två är att enstaka användare inte har de datadelningsfunktioner som flera användare behöver.

Som vi redan nämnt, integreras Lucidscale och Lucidspark tillsammans. Om du vill ta ut ett företagspaket med Lucid, ger det dig tillgång till alla premiumfunktioner på båda verktygen. Priserna är inte listade på någon av webbplatserna, det finns bara en knapp som säger ”kontakta försäljningen”.

Om du vill använda Lucidspark på egen hand kan du välja mellan gratisplanen, den individuella planen, teamplanen och företagsplanen. Likaså med Lucidchart. Eller så kan du välja att få båda apparna i ett paket – valen sträcker sig från gratis, individuellt, team och företag.