Fyra entreprenörer uppfinner "tre-i-ett-klackar", som föddes med familjens crowdfunding

My Way Heels är mer än ett märke av utbytbara klackar. Det är initiativ av fyra entreprenörer – tre kvinnor och en man – som har uppnått att varje kvinna kan bestämma sig för vad hon vill att höjden på hennes skor ska vara bara genom att byta häl. Det är det perfekta alternativet för de maratondagar som börjar på kontoret, men kan sluta med en middag eller en kväll med drinkar med vänner. En affärsidé så originell som den är nödvändig, den där föddes efter en stukad fotled på grund av en bruten häl under en utlandsresa.

Den bakre delen av MyWay Heels kan tas bort (höjden, så att säga, på hälen) och introducera en bit av mindre storlek för att minimera deras påverkan. Allt detta med ett enkelt klick och en vridning av mekanismen, vilket gör att användaren kan göra ändringen på mindre än tre sekunder. Njuter alltså, som tillval, en sko med tre klackhöjder: tre, fem och sju centimeter.

För dess finansiering, under pandemin, öppnade dess skapare en crowdfunding bland femtio familjemedlemmar och bekanta som investerat upp till 500 euro var. Det som hjälpte dem att genomföra två omgångar av merchandising med mer än 300 försäljningar (av tygpåsar och klistermärken) i hela Spanien och andra delar av Europa. A pengar som återinvesterades i företaget, för att öka medvetenheten om varumärket och utöka dess community. Faktum är att varje fas av resan till den aktuella punkten har finansierats med andra projekt och externt arbete ”för att inte vara beroende av någon. Så att en investerare efter så mycket ansträngning inte bara ställer sina kriterier”, förklarade de för denna tidning.

Projektet föddes i staden Shanghai, för att ge en lösning på det problem som en av grundarna drabbades av. Vid närmare utredning upptäckte de att det inte var ett specifikt fall, utan det Mer än 60 % av kvinnorna led av problemet. som bar klackar i världen. ”Vi är ett ungt företag, och vi investerar vår tid och energi i projektet, vilket är vår passion”, säger Yaiza Barandiarán, medgrundare och VD för MyWay Heels. ”Vi har överträffat experimentstadiet och pressat våra resurser maximalt. Vi minns fortfarande när De gav oss den första budgeten för de första prototyperna, de bad oss ​​om 30 000 euro och vi bestämde oss för att göra det själva med 3D-skrivare som vi förresten inte hade någon aning om hur vi skulle använda först.”.

Mervärdet av verksamheten är att tillgodose behoven hos olika typer av kvinnor

De ansvariga talar om två olika profiler som sina huvudsakliga kunder. Å ena sidan kvinnliga chefer eller direktörer, mellan 35 och 50 år. ”En beskrivning validerad av en panel av kunder, genom en serie fokuserade frågor som har hjälpt oss att samla in data och rekonstruera profilen. Vi fokuserar på arbetande kvinnor, som har hög köpkraft och trivs med ett fullt socialt liv. Dessutom bryr de sig om sin hälsa och sitt välbefinnande, varför de i allmänhet lever ett aktivt liv.”

Många av dem har familjer, förklarar den här entreprenören, och jobbar med det de brinner för. ”De tycker om att vara på modet, och att se bra ut är en av deras största allierade. Däremot är klackar en produkt som stiliserar och framhäver figuren, även om det samtidigt är obehagligt för många av dem. En klack kan inte vara en barriär för ditt dagliga liv, därför är du vår nyckelkund. Inte bara för produkten, utan för den varumärkespositionering vi söker, exklusivitet och lyx. Vi erbjuder en vågad men ändå sofistikerad produkt, precis som kvinnorna som konsumerar mode och har professionella positioner.”

Å andra sidan finns det kvinnor från 22 till 35 år, junior praktik eller fortsätta sin magisterexamen. ”Generellt är dessa flickstudier universitetsstudier, de flesta av dem inriktade på företagsekonomi och management”, fortsatte Yaiza Barandiarán. ”Angående personlighet är det här fördomsfria och väldigt utåtriktade tjejer, de älskar att resa och det gör det lättare för dem att utvecklas både i sitt yrkesliv och privatliv. Perfektionister och med stor omsorg om sin image, eftersom de på grund av sitt arbete måste följa en klädkod. De lever ett aktivt liv, där de kombinerar sin mentala hälsa med sitt fysiska välbefinnande. Och jag skulle använda vår produkt för: brist på tid, aktivt socialt och professionellt liv, så de behöver komfort och mångsidighet, men stilen råder alltid.”

Verksamheten tar upp ett återkommande hälsoproblem bland kvinnor

Problemet som MyWay Heels löser går utöver att hjälpa till att skapa utrusta perfekt, eller vara mer än ett komplement. ”Dessutom vill vi möta stor smärta och obehag som dessa typer av skor orsakar när man bär dem. Faktum är att vi för närvarande täcker två stora och mycket kontroversiella ämnen världen över; en är relaterad till hälsa och den andra till minskning av avfall och föroreningar inom skomodevärlden.”

Miljontals kvinnor klagar varje år över att de har på sig klackar och de skador som orsakas av de högsta: kotavvikelser, knäartros, stukade ligament eller fotleder… ”Fötterna är en av de viktigaste delarna av vår kropp; De tar oss överallt och stödjer hela vår kroppsvikt”, säger medgrundaren och VD för MyWay Heels. ”På grund av covid-19 hälsokrisen har vi lärt oss det Att förebygga är bättre än att bota. Och genomsnittskonsumenten, efter pandemin, har insett vikten av att ge vår kropp det värde den verkligen har, ta bättre hand om vår och våra familjemedlemmars hälsa. Och det här är svaret, lösningen för att förhindra att problemet uppstår.”

Dessa entreprenörer vill också göra sina kunder medvetna om att att köpa ett par MyWay Heels innebär att ha alla möjliga kombinationer av klackar med bara ett klick. ”För det mesta, klackar används endast vid sällsynta tillfällen specialerbjudanden. Så de har inte den användning de förtjänar och som de tillverkades för. Vårt koncept är enkelt: du köper ett par bra klackar, undviker överdriven konsumtion och tar dig an modebranschen. ”snabbt mode.” Dessutom är tillverkningen av dess klackar 100 % nationell, liksom dess material.

Medan försäljningen kommer, finansierar dessa företagare varje steg de tar

Projektet var finalist i Global Student Entrepreneur Awards (GSEA), bland initiativ från mer än 55 länder, och vann första pris i tävlingen U-Bai innovativa projekt. Sedan januari 2023 har det varit i färd med att accelerera startups i Madrids La Nave och vann även förra året priset för ett växande företag på Citizen Camp på Deusto Business School.

”Mängden på priset gjorde det möjligt för oss att resa till Milanos modevecka. Något som intresserar oss mycket, för i utställningarna bär modellerna varje designers kläder, men tillbehören och accessoarerna är från tredje part. Och vi har redan skrivit på ett avtal för årets parad”, avslutade Yaiza Barandiarán.

Resan har varit hård, men nu är MyWay Heels och dess skapare med den sista tillverkningsfasen. ”Vi är ett exklusivt varumärke och vi måste använda de bästa materialen för att uppnå en kvalitetsprodukt som har en mycket längre medellivslängd än andra engångsprodukter.” Och under tiden, delta i så många showrooms och lansera evenemang som möjligt, ”i alla viktiga och specifika städer som vi har studerat och där det finns en hög marknadsandel.”

Bakom satsningen ligger många genomförda studier på handelshögskolor

Teamet består av fyra personer, som träffades i början av sin utbildningsresa; förutom ett par externa arbetare:

Yaiza Barandiarán (VD). Utbildad i Leinn International-examen (ledarskap, entreprenörskap och innovation), europeiska studier som ger parallell utbildning i både teori och praktik för affärsutveckling, marknadsföring och ledning. Det speciella med den internationella modellen är att programmet kräver att dess studenter är personligen i tre olika länder, med en vistelse på minst fyra månader i var och en av dem (Shanghai, Berlin och Seoul) som lär sig det lokala språket.

Aroa Ugarte Bilbao (CBO). Hon är ansvarig för att designa varumärkeslöftet, produkten, tillsammans med en bred portfölj av designers som BIAF (Bilbao International Art and Fashion) erbjuder och allt vad det innebär.

Clara Abades (CMO). Även utbildad i Leinn International-examen. Specialiserad på marknadsföring, kommunikation och försäljning, hon har arbetslivserfarenhet inom denna sektor av företaget. Likaså är han professionellt flytande i engelska och baskiska, förutom att han också talar tyska på mellannivå och mandarinkinesiska på grund-avancerad nivå. Han är ansvarig för att styra kommunikation, outsourcing och genomförande av projektet.

Jon Ander Merodio (ekonomichef). Han har arbetat med att hantera siffrorna och finansieringen av projektet. Och det ger nyckelvisionen och utvecklingen av hela expansionsplanen. Han grundade ett multisektoriellt företag med internationell närvaro. Med tiden har han lett projekt inom teknik-, energi- och serviceområden. 2021 var han en del av BetahausX-företaget och accelererade mer än 15 startups Koreanska företag, förutom att leda ett tekniskt projekt på Europa Park. 2021 grundade han också ett innovationskonsultföretag för industriföretag i Baskien.