Greenvolt och Enerpower ska skapa 100 jobb inom förnybar energi

Greenvolt Group köpte en majoritetsandel i Enerpower förra året och denna plan är en del av företagets europeiska expansionsstrategi för förnybar energi.

Två företag för förnybar energi går samman för att skapa nya jobb på Irland. Ett av företagen är Enerpower, som har sitt huvudkontor i Co Waterford. Det andra företaget är den mycket större multinationella Greenvolt Group med huvudkontor i Lissabon.

Greenvolt Group och Enerpower kommer att arbeta tillsammans för ett gemensamt åtagande att installera upp till 500MW förnybar energi under de kommande fem åren och skapa 100 nya jobb. Strategin kommer att omfatta både den irländska och den bredare europeiska marknaden.

Några av de positioner Enerpower just nu annonserar efter på sin webbplats är bland annat driftsättningsingenjör, civilingenjör, projektingenjör och projektledare.

Planen, som tillkännagavs idag (8 februari) stärker relationen mellan det irländska företaget och dess portugisiska motsvarighet, som köpte en andel på 51 procent i det Waterford-baserade företaget förra året.

Owen Power, VD för Enerpower, sa att fortsättningen av partnerskapet mellan de två företagen ”släpper lös en mängd nya möjligheter”.

”Som ett företag är vi dedikerade till att hjälpa företag över hela Irland att minska sitt koldioxidavtryck och bidra till den irländska regeringens mål att öka andelen energi som erhålls från förnybara källor till 80 procent till 2030,” sade han.

”Detta partnerskap markerar ett viktigt steg framåt för den hållbara energisektorn. Vårt samarbete med Greenvolt Group kommer också att driva innovation och påskynda övergången till ett mer hållbart och miljövänligt energilandskap.”

Greenvolt Groups VD João Manso Neto förklarade att dagens nya strategi planerar att rikta in sig på den brittiska marknaden såväl som den kontinentala Europa och irländska marknader.

”Idag markerar nästa steg i våra djärva expansionsplaner och Irland är en viktig energimarknad som kommer att göra det möjligt för oss att uppnå detta,” sade han. ”Enerpower har en ambition som matchar vår egen, med redan internationellt kända kunder, och nu har (vi) en stärkt kapacitet att dra nytta av de många möjligheterna i Irland och i Storbritannien.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.