Hälften av spanska små och medelstora företag gör åtminstone ett allvarligt fel i placeringen av sina webbsidor

Företagens digitala närvaro är en nästan obligatorisk fråga för egenföretagare år 2024. Inte förgäves, skapandet av webbplatsen är en av de mest efterfrågade lösningarna av dem när de begär hjälp från Digital Kit. Men den Sökmotorpositionering är ett mer okänt ämne av många, på grund av dess komplexitet.

I denna mening visade en nyligen gjord studie av BeeDIGITAL AI, ett företag specialiserat på digitalisering, hur hälften av spanska små och medelstora företag har fortfarande minst ett allvarligt webbfel ”som försämrar dess digitala image med åtföljande förlust av kommersiella möjligheter.”

Denna studie visade också att dessa fel ”gör 70 % av spanska små och medelstora företag visas inte i de första Google-resultatenoch att 86 % fortsätter att visa felaktig eller felaktig information på Internet”, uppgav de.

”Digitala konsumenter är allt mer krävande. När en användare söker efter ett företag på plattformar som Google får de en bild av det varumärket som består av flera element som, dåligt presenterade, är skadliga när det gäller att stärka ditt rykte eller skapa nya affärer”, bedömde, inom ramen för studien, Carmen San Emeterio, kommersiell och marknadschef för BeeDIGITAL AI.

Dessa är de vanligaste misstagen bland företag när de placerar sina webbsidor

”Webbplatsen svarar inte”, ”webbplatsen är inte säker”, avsaknad av webbplatskarta, sidor som tar tid att ladda, trasiga länkar eller fel i titeln och temat är några av dessa allvarliga webbfel som BeeDIGITAL AI har identifierat bland en databas med mer än två miljoner spanska små och medelstora företag.

BeeDIGITAL AI-analys indikerar ytterligare det 38 % av webbplatserna har lite innehåll, 37 % har fel i titlar och 27 % har ingen webbplatskarta, förutom andra vanliga som indexeringsfel, mer än ett år utan uppdatering av webbplatsen eller låg laddningshastighet (mer än 5 sekunder i mobilsurfning).

Google anser att olika krav för att en webbplats ska anses vara ”användbar” och styrs av dem för att placera vissa sidor före andra. Och alla dessa fel kommenterade bestraffa positionering under sökningar.

Att optimera webbplatsens SEO (Search Engine Optimization) är också väsentligt för att positionera företaget, som också påverkas av fel som t.ex. felmärkta bilder (47 % av de analyserade små och medelstora företagen) eller har mindre än två bakåtlänkar (omdirigerade länkar från andra webbplatser) i 23 % av fallen.