Hur denna strategiska ledare undviker "kaninhålen" i blockchain

Citis David Cunningham diskuterar sitt arbete inom den digitala tillgången och blockchain-utrymmet samt företagets nya digitala token-plattform, Citi Token Services.

David Cunningham är chef för strategi och partnerskap för digitala tillgångar på Citi, där han leder företagets initiativ inom det digitala tillgångsområdet, och arbetar med alla blockkedjerelaterade aktiviteter inom finans- och handelslösningar.

I sin roll, som han har haft sedan augusti 2022, ”utforskar han hur blockchain-teknologi kan förbättra våra erbjudanden för vårt globala nätverk”.

”Jag ser också efter partnerskap där vi samarbetar med andra stora företag och med nystartade företag som kan hjälpa oss på vår resa när vi går över till 24/7 alltid tillgängliga finansiella tjänster.”

Vi pratade med Cunningham om hans vardag i den här rollen, vad han tycker mest om med att arbeta inom det här området och vilka råd han har till dem som funderar på att arbeta inom deep tech.

”Att bli expert på en ny typ av teknik begränsas inte av geografi eller ekonomiska medel”

Om det finns något sådant, kan du beskriva en typisk dag på jobbet?

Min dag börjar med kaffe innan jag släpper barnen till skolan. Jag tillbringar mycket tid med Citis kunder för att validera att det vi bygger kommer att lösa verkliga utmaningar som de har. Detta kan vara personligen, på Zoom eller på konferenser och forum. Jag arbetar med ett globalt team och medan vi har aktiviteter i 160 länder, är min vanligaste interaktion mellan kollegor från New York, över EMEA och Singapore, så att vara i Europa är en bra tidszon för att vara den bro som förbinder dessa team.

Vilka djupteknologiska färdigheter använder du dagligen?

Jag måste visa upp de praktiska tillämpningarna av hur blockchain kan lösa behoven och utmaningarna hos några av de största företagen i världen när de hanterar sina pengar över hela världen. Jag har varit tvungen att gå djupt in i att förstå hur finansprofessionella arbetar idag och de verktyg och lösningar som de använder och sedan förklara på ett tydligt sätt hur vår teknik kan hjälpa.

Jag har ägnat det senaste året åt att få liv i en ny lösning som heter Citi Token Services. Detta är en plattform som använder blockchain och integrerar tokeniserade insättningar och smarta kontrakt i Citis globala nätverk, vilket uppgraderar centrala kontanthanterings- och handelsfinansieringsmöjligheter.

Tjänsterna kommer att vara helt integrerade i Citis befintliga globala nätverksinfrastruktur som ger kunderna en sömlös upplevelse. Det har varit en rolig resa och att göra allt i den skala som Citi driver kommer alltid att vara utmanande men det gör vardagen intressant.

Vilka är de svåraste delarna av att arbeta med den här tekniken, och hur navigerar du i dem?

Som teknik har blockchain ofta anklagats för att vara en lösning som letar efter ett problem. En del av mitt arbete är att vara objektiv och fråga ”varför?” mycket. Denna enkla fråga hjälper till att undvika att gå ner i kaninhålen och se till att det vi fokuserar på faktiskt är meningsfullt.

Har du några produktivitetstips som hjälper dig genom dagen?

Att ta bort Twitter från min telefon var ett bra drag för mig i år! I övrigt har jag strävat efter att undvika möten där jag egentligen inte behövs. Det här hjälper mig att hålla fokus på vad vi behöver uppnå och i år behövde jag verkligen det där obevekliga fokuset, och det har lönat sig.

Vilka färdigheter och verktyg använder du för att kommunicera dagligen med dina kollegor?

Där det är möjligt gillar jag att ha min kamera på i Zoom-möten, ibland kan enbart ord misstolkas och i ett distribuerat globalt team över flera språk hjälper sammanhang och ansiktsuttryck med kommunikationen.

Med den snabba utvecklingen inom området AI, hur har karaktären på ditt arbete förändrats och hur har du anpassat dig?

Det är egentligen bara att börja. Jag sitter bredvid den globala chefen för AI Centre of Excellence här i Dublin och vi ser en enorm potential, men det har inte förändrat mitt dagliga liv än.

Vad gillar du mest med att arbeta inom detta område av djupteknologi?

Att vara en del av hur blockchain kommer att passera avgrunden för att användas i en skala som aldrig tidigare skådats inom den globala finansiella infrastrukturen och att säkerställa att den levererar verkligt värde är något som är riktigt spännande för mig.

Vilket råd skulle du ge till någon som vill arbeta med den här typen av teknik?

Min åsikt och erfarenhet är att att bli expert på en ny typ av teknik inte begränsas av geografi eller ekonomiska medel det finns tillräckligt med gratis information online i detta utrymme som poddsändningar, möten, video. Till stor del var det så här jag lärde mig tillräckligt för att engagera mig, sedan gick jag ut ur mitt sätt att försöka träffa människor i verkligheten, sedan gick jag bara djupare och djupare och fick mina första roller i rummet.