Hur du automatiserar ditt arbetsflöde

Zapier har massor av produktivitetsfunktioner, inklusive AI-verktyg. Det syftar till att göra livet lättare för arbetare, oavsett om de är tekniskt kunniga eller inte.

Om du har letat efter verktyg för att automatisera ditt arbetsflöde, har Zapier förmodligen dykt upp någonstans under din sökning. Det är en produktivitetssnurra, särskilt användbar för team med låga resurser, nystartade företag och alla som vill effektivisera sin mängd jobbappar.

Det är faktiskt där Zapier utmärker sig. Den har många integrationer med andra appar som team använder – enligt dess webbplats är det totala antalet integrationer mer än 6 000. Det fungerar bra med alla vanliga misstänkta som Google Calendar och Slack, men du hittar fler specialiserade appintegrationer också beroende på vilken bransch du är i.

Tänk e-handelsappar som Shopify; Flodesk och Klaviyo för e-postmarknadsföring; QuickBooks Online och Xero för revisorer; och GitHub och Twilio för tekniker.

På tal om specialistbranscher, som många företag som tillverkar verktyg som försöker gå den extra milen, listar Zapier olika användningsfall, som du hittar under Lösningar på startsidan. Det kan användas av kundsupportteam för att automatisera ärende- och incidentsvar eller av IT-team för att ta hand om projektledning. Det är bara två exempel du hittar.

AI-funktioner

Zapier har också sin andel av AI-funktioner. Från att skapa chatbots till AI-plugins, det finns mycket AI-relaterad teknik för entusiaster. Här är en användbar guide för att komma igång med att bekanta dig med dessa.

Några av dessa verktyg – som Zapier Copilot och Zap Builder – är fortfarande i beta.

'Vad är en Zap-byggare?', hör vi dig fråga. En ”zap” är Zapiers term för en automatiserad åtgärd; byggverktyget låter dig utnyttja AI för att automatisera en uppgift. Du kan anpassa processen själv med hjälp av Zap-byggarmallen eller copiloten och du behöver inget tekniskt språk för att göra det. Den är designad för att vara lika idiotsäker som alla andra AI-drivna verktyg. Mata bara in dina uppmaningar med hjälp av copiloten så sköter AI resten.

För nybörjare

Självklart behöver du inte gå högteknologiska direkt om du inte vill. Om du behöver gå tillbaka till grunderna, eller om du inte har en aning om vad du gör med Zapier, har den en bra nybörjarguide här. Detta kommer att introducera dig till några av dess grundläggande funktioner och begrepp och det förklarar allt på ett enkelt språk. Verktyget är designat för att göra arbetet enklare, trots allt, inte göra det mer av en huvudsmältning så det har resurser, verktyg och prisplaner utformade för alla typer av användare – oavsett om de är tekniskt kunniga eller inte.

Hur mycket?

Ett ord om prissättning. Du kan få de flesta grundläggande Zapier-funktionerna gratis. Den kostnadsfria planen riktar sig till ”individer som börjar med automatisering”. Sedan finns det start-, proffs-, team- och företagsplaner – var och en alltmer dyrare.

Med gratisplanen får du obegränsade zaps, vilket är ganska bra. Men för mer avancerade funktioner som premiumappintegrationer, avancerade zap-inställningar och obegränsade användare, måste du välja de dyrare planerna som professionella (från 45,97 € per månad) eller team (från 64,73 € per månad).

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.