Hur kan du utveckla din teknikkarriär?  Ta alla tillfällen

Jayne Spalding, produktägare på Liberty IT, om varför du inte nödvändigtvis behöver vara en utvecklare för att trivas i en teknisk karriär.

”Tidigare kan det att vara mer mogen och vara kvinna ha varit lite av ett hinder för att gå vidare med din karriär”, säger Jayne Spalding.

”Men här på Liberty IT är det inte så. Jag har varit i tre olika team inom ett år, så kompetensen och exponeringen jag haft för olika delar av företaget har varit fantastisk och det finns så mycket stöd … Om du behöver hjälp finns det alltid någon att gå till och det har gjorts klart från början.”

Inom den första månaden efter att hon började på företaget hade Spalding ett möte med sin chef för att diskutera hennes personliga karriärutvecklingsmål. Hon fick frågan om hon ville tänka på befordran och nästa steg, vilket verkligen tilltalade hennes ambitiösa natur.

”Liberty IT har hjälpt mig i min karriär på många sätt. Möjligheterna jag har haft sedan jag började på företaget har varit helt enorma.

”Jag känner mig väldigt lyckligt lottad att jag har blivit uppskattad för den kompetens och de perspektiv och den erfarenhet jag har och de har verkligen tagit till mig allt jag har tagit med till festen”, säger hon.

Hon har utvecklats snabbt och nu för tiden leder hon ett team inom produktägande. Hennes vardag innebär möten och är ”otroligt varierande”. Hon säger att att hantera förändring är en av de största utmaningarna hon och hennes team måste brottas med. Saker och ting utvecklas ständigt i teknikvärlden.

”Förändring är en konstant, så att hantera det och se till att ditt team är bekvämt med de förändringar som kommer är en riktig nyckelfärdighet, se till att de är informerade, se till att de är okej och förstår vad som kommer och sedan vet hur de ska hantera med det.”

Spalding är övertygad om att du inte behöver vara utvecklare för att vara en nyckelmedlem i ett teknikföretags personal. Hon tror att det finns en rädsla, särskilt för kvinnor, kring att arbeta inom teknik.

”Om någon vill utveckla sin karriär inom tekniken, skulle jag säga att ta tag i möjligheterna när de kommer. Var inte rädd, känn inte ”Åh, jag förstår inte den där tekniken, därför borde jag inte satsa på det.”

”Teknik har ofta varit ett skräckområde för många kvinnor och jag skulle säga, var inte rädd, för det finns så många områden som du kan arbeta inom inom tekniksektorn.”

Hon tar upp sig själv som ett exempel. ”Jag är ingen utvecklare, och ändå jobbar jag här i ett teknikföretag och det finns möjligheter för mig här. Så var inte rädd, säg ja och ta chanserna när de kommer.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.