Hur kan frilansare använda artificiell intelligens för att öka försäljningen i sin verksamhet?

Det har knappt gått ett år sedan Generativ artificiell intelligens. Vid den tiden utvecklade OpenAI, ett av pionjärföretagen inom detta område, den berömda ChatGPT i samarbete med Microsoft, en plattform som kan generera texter och skapa nytt innehåll i realtid.

Månader senare introducerade andra stora teknikföretag som Google, Amazon, Apple eller Alibaba liknande verktyg och för närvarande befinner vi oss fortfarande i ett scenario där många människor fortfarande inte vet Hur man drar fördel av alla dessa framsteg.

I februari samma år påpekade konsultföretaget Syntonize det Företag kan dra nytta av artificiell intelligens för förbättra dina användares upplevelse på deras webbplatser. I denna mening har ChatGPT blivit en viktig allierad för tusentals entreprenörer. Men som all annan teknik, det är nödvändigt att utveckla vissa färdigheter att använda det i affärer och förbättra aspekter som kundrelationer eller reklam.

Hur kan entreprenörer dra nytta av artificiell intelligens för sin verksamhet?

Som förklarats av experterna från e-postmarknadsföringsplattformen Mailrelay, kommer artificiell intelligens inte att begränsas till det som nu är så populärt, vilket är innehållsskapande. ”Dessa teknologier kommer att revolutionera en mängd olika kunskap och discipliner. Och de framsteg som sker dag efter dag gör kunskap föråldrad på mycket kort tid. Detta tvingar entreprenörer att Anpassa dig till förändringarvilket innebär att vara villig att lära sig nya saker och ändra din affärsplan som nödvändigt”.

Utöver de allmänna egenskaperna hos datalagring och bearbetning som simulerar mänsklig kunskap, kan artificiell intelligens erbjuda många användningsområden för entreprenörer.

Idag kan artificiell intelligens-teknik användas för nästan alla affärsområden. Entreprenörer kan använda dessa plattformar för att samla in data och använda den i din aktivitetför mäta användarupplevelsen och vet din grad av tillfredsställelse genom olika programvaror och även att tillhandahålla en bättre kundservice genom chatbots för att när som helst lösa dina tvivel.

Sociala nätverk, e-postmarknadsföring eller dataanalys

Dessutom kan applikationer som ChatGPT eller Bard hjälpa till att skapa rullar på sociala nätverkfungera som information för att skriva övertygande texter antingen automatisera e-postsändningvilket har en direkt inverkan på företagsförsäljningen.

Men, som Mailrelay påpekade, kommer AI inte att förstöra andra datorframsteg som förblir giltiga till denna dag. Att implementera denna teknik bör inte leda till att vi överger andra som fortfarande är mycket användbara. Ett tydligt exempel är marknadsföringsvärlden eller sociala nätverkmed generativ AI.

Dessa funktioner måste hanteras och kompletteras med andra tekniker för att de verkligen ska fungera. Det finns till exempel program som redan hjälper till med e-postautomatiseringvilket är fallet med Mailrelay i sin roll som e-posthanterare och det kompletterat med artificiell intelligens kan vara mycket användbart.

Artificiell intelligens som komplement till andra teknologier

Således är en e-posthanterare van vid automatisera och förbättra denna kommunikationskanal. Därför är det ett mycket tillgängligt sätt att nå kunder, ”men om det inte finns bra kreativt arbete (till vilket AI kan bidra) kommer vi inte att få ut det mesta av tekniska framsteg”, påpekade företaget. postmarknadsföring.

Naturligtvis, även om artificiell intelligens kan ge stor hjälp till entreprenörer att lösa problem, vilket händer med all teknik, Den förmågan måste tränas individuellt. ”I slutändan är AI bara summan av teknik, datalagring och bearbetning, men simulerar mänsklig kunskap. Om egenföretagare eller personer som startar affärsprojekt inte har den kapaciteten för anpassning och upplösning (medfödd eller lärd), kommer de att ha få möjligheter till framgång i det nuvarande affärsekosystemet”, varnade de från Mailrelay.