IBM ska skapa 800 högteknologiska jobb i Irland

Satsningen kommer att skapa hundratals roller inom forskning och utveckling, samt digital försäljning och rådgivning.

IBM har idag (16 maj) tillkännagivit skapandet av 800 nya högteknologiska jobb över hela Irland.

Det multinationella teknikföretaget kommer att leta efter proffs inom FoU, digital försäljning och konsultation för att ansluta sig till teamet i Dublin och Cork-lokalerna, samt hos IBM:s dotterbolag Red Hat i Waterford.

IBM:s treåriga investering, som stöds av den irländska regeringen via IDA Irland, syftar till att ytterligare utveckla ”verksamhet och kapacitet”, vilket den har gjort i mer än 65 år som en del av företagets globala strategi.

Irland är för närvarande värd för den enda IBM-forskningsanläggningen i EU och är därför fokuserad på att förbättra regionens rika och mångsidiga tekniska talangpool.

IBM:s verksamhet i Irland hjälper kunder inom nyckelsektorer som finansiella tjänster och hälsovård att effektivisera affärsprocesser och få konkurrensfördelar genom teknik.

Taoiseach Simon Harris, TD, välkomnade IBM:s ”engagemang till Irland som en strategisk plats”, och noterade den positiva effekten på ekonomin genom att skapa jobb och stärka ”specialistkompetens och expertis”.

Minister för näringsliv, handel och sysselsättning Peter Burke, TD, sa att nyheten var en ”förtroendeomröstning” för landet, som ett exempel på en avancerad digital ekonomi.

”Regeringen stöder fullt ut framsteg inom AI och digital transformation, och dessa roller kommer att möjliggöra spännande innovativa möjligheter för många av vår skickliga arbetsstyrka över hela landet”, sa Burke.

Michael Lohan, IDA Ireland chief executive officer, kommenterade den ”starka inverkan” som tillkännagivandet kommer att ha i Dublin, Cork och Waterford och hur det kommer att lyfta det irländska teknikekosystemet ”genom att utveckla kapacitet över viktiga tillväxtområden”, såsom moln, AI , kvant- och cybersäkerhet.

I slutet av förra året, IBM förvärvade två företagsföretag i en mångmiljardaffär. Tidigare denna månad pratade SiliconRepublic.com med IBM Irlands landschef, Deborah Threadgold för podden The Leaders' Room. Hon talade om hur IBM har återuppfunnit sig självt under sina 115-plus år från ett hårdvaruföretag till den AI- och hybridmolnorganisation den är idag.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.