Ingenjörsföretaget Jacobs tillkännager 100 nya jobb på Irland

De nya rollerna kommer att stödja projekt inom kritisk infrastruktur, avancerad tillverkning, biovetenskap och halvledarsektorer.

Jacobs, det tekniska professionella tjänsteföretaget, har idag (16 maj) tillkännagivit skapandet av 100 nya jobb på Irland.

Under de kommande två åren kommer Jacobs att anställa proffs inom teknik, projektledning, byggledning, driftsättning och kvalificering, för att stödja projekt inom högväxande sektorer, inklusive kritisk infrastruktur, avancerad tillverkning, biovetenskap och halvledare.

Tillkännagivandet kommer när företaget firar 50 år av verksamhet i Irland och gjordes under den officiella invigningen av ett nytt kontor i Sandyford, Dublin.

Jacobs sysselsätter för närvarande mer än 1 200 personer i Dublin, Cork och Belfast och är en av regionens största leverantörer av ingenjörs-, inköps-, bygglednings- och driftsättnings-, kvalificerings- och valideringstjänster.

Företaget betjänar kunder inom den statliga och privata sektorn, och anmärkningsvärda projekt inkluderar National Transport Authoritys BusConnects Dublin- och Cork-program, och uppgraderingen av Dunkettle Interchange.

Finansminister Michael McGrath, TD, som öppnade det nya Dublinkontoret, välkomnade jobbnyheterna. ”Jacobs har levererat otaliga stora tillverknings- och infrastrukturprojekt som har varit centrala för Irlands ekonomiska framgång och samhälleliga framsteg under de senaste 50 åren”, sa han.

”När Jacobs inleder sitt senaste kapitel är jag glad över att öppna deras nya kontor i Dublin och tillkännage 100 nya jobb på Irland för att stödja dess fortsatta tillväxt, på Irland och internationellt.”

1974, med stöd av IDA Irland, valde Jacobs att expandera utanför USA för första gången, och valde Dublin som en utmärkt plats. Jacobs VD Bob Pragada sa att även om det är en global verksamhet är företagets närvaro i Irland ”en irländsk framgångssaga”.

Han uttryckte ”stort förtroende för Irland” och spänning för ”fortsatt affärstillväxt här”, med ett åtagande ”att bygga färdigheter för framtiden”.

IDA Irelands VD Michael Lohan upprepade denna känsla och sade att IDA Ireland ser fram emot att stödja Jacobs i leveransen av ”hållbar tillväxt och investeringar, som syftar till att främja moderniseringen av kritisk infrastruktur och låsa upp möjligheter inom biovetenskaperna och halvledarsektorerna”.

Under 2019 tillkännagav företaget en investering på 4,5 miljoner euro i sina Cork-kontor och planerar att skapa 200 jobb över hela Irland. För aktuella jobbannonser, besök företagets karriärsida.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.