Varför produktutveckling "inte bara handlar om att bygga mjukvara"

Workhumans Shmulik Barel diskuterar hur produktutvecklingsområdet har förändrats under åren, inklusive påverkan av generativ AI och förändrade marknadsförhållanden.

Tidigare denna månad tillkännagav Workhuman en omgång av nyckelutnämningar av ledarskap. Bland dessa utnämningar fanns Shmulik Barel, som har fått rollen som vice vd för produktteknik.

Barel har en gedigen bakgrund inom teknik, inklusive ett antal ledarskapsroller i drift-, produkt- och ingenjörsteam över privata och offentliga företag, såsom VD för mobilstart-up Playform, COO på plattformen Como för kundengagemang och CTO på företaget för avsiktsmarknadsföring. Naturlig intelligens.

I sin nya roll på Workhuman inkluderar Barels arbetsuppgifter att arbeta med att förbättra företagets kärnproduktsvit och utveckla nya AI-drivna verktyg som underlättar dynamisk arbetskraft och medarbetarengagemang. Här berättar han om produktutvecklingsområdet och hur han vill växa sitt team.

”Jag leder produktutvecklingsdivisionen och övervakar utvecklingen och leveransen av Workhumans produktportfölj. Ett av mina strategiska fokus kommer att vara att fortsätta driva produktinnovation på Workhuman, med särskilt fokus på AI, säger han till SiliconRepublic.com. ”Från Dublin har vårt team dussintals trupper, där regionen är vårt främsta globala ingenjörsnav. I min roll är jag ansvarig för att underlätta Workhumans tillväxt genom att optimera våra produktteams effektivitet och tänja på våra tekniska gränser för att integrera det bästa av mänsklig expertis med data, i syfte att driva utvecklingen av arbetsplatsens dynamik, och jag är glad att ta på denna resa.”

Hur har produktutvecklingsområdet förändrats under den tid du har varit i branschen?

Under loppet av min karriär har jag bevittnat en djupgående förändring i produktutvecklingslandskapet. Det som en gång främst var inriktat på teknikutförande har utvecklats till ett strategiskt affärsdrivande och innovationsnav. Idag handlar produktutveckling inte bara om att bygga mjukvara – det handlar om att skapa värde, driva tillväxt och förutse marknadens behov genom att integrera ett affärsperspektiv i tekniska strävanden. Vi ser också framstegen för AI, som förändrar vårt sätt att arbeta. Men det är fortfarande en lång väg framåt eftersom vi fortsätter att uppleva snabba förändringar inom AI-kapacitet och fortsätter att utforska hur vi kan blanda människa och AI för att driva positiv förändring.

Vilka lärdomar har du lärt dig om att leda produktutvecklingsteam?

Att leda produktingenjörsteam kräver en delikat balans mellan teknisk expertis, strategisk vision och personkunskaper. En av de viktigaste lärdomarna jag har lärt mig är vikten av att främja en kultur av samarbete och kontinuerligt lärande. Att ge team möjlighet att förnya, ta ägarskap och anamma utmaningar är avgörande för att driva effektfulla resultat och upprätthålla en högpresterande kultur.

Vilka är de största utmaningarna som produktingenjörsteam står inför just nu?

Det finns för närvarande två stora utmaningar som produktteknikteam står inför; efterfrågan på ökad effektivitet och smidighet mitt i förändrade marknadsförhållanden, vilket kräver att team förnyar sig samtidigt som de optimerar resurserna och Gen AI-utmaningen, som tänjer på gränserna för innovation. Med domänen fortfarande i ett tidigt skede och nya produkter och teknologier som tillkännages nästan dagligen, måste team anpassa sig snabbt och tänka på nya sätt att implementera AI på rätt sätt.

Båda dessa utmaningar ger oss en möjlighet att omfamna förändring, främja kreativitet och leda vägen till en mer mänsklig och interaktiv AI-driven framtid. Nyckeln till att möta dessa utmaningar kommer att ligga i organisationskulturens styrka. Ledarskap måste fokusera på att bygga en miljö där samarbete och innovation inte bara uppmuntras utan främjas. Detta kommer att vara skillnaden för teamen som kan övervinna dessa hinder och frodas i detta föränderliga landskap.

Vilka roller vill du fylla i ditt team just nu?

Vi har möjligheter till tillväxt inom AI, maskininlärning, front-end och back-end engineering och automationsroller.

Vi söker passionerade och innovativa individer som trivs i dynamiska miljöer och i slutändan tror på kraften i tacksamhet, med en sann önskan att göra arbetet mer mänskligt. Nyfikenhet och entusiasm för AI-revolutionen och dess konsekvenser för produktutveckling är också avgörande för människor som vill ansluta sig till vårt team. Om den här utsikten till det entusiasmerar dig vill vi gärna höra mer från dig.

Fördjupa dig i Workhumans uppdrag, kultur och produktportfölj. Demonstrera en tydlig förståelse för hur dina färdigheter och erfarenheter överensstämmer med våra mål, och betona din anpassningsförmåga, samarbete och passion för innovation. Vi värdesätter individer som inte bara är tekniskt skickliga, utan också resonerar med vår vision för framtidens arbete. Trots allt, utan människan är det bara arbete.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.