INIT att mer än fördubbla sin irländska personalstyrka, mitt i Maynooths expansion

Företaget har efterlyst skickliga Java- och .Net-molnprogramvaruingenjörer, med utvecklingen som förväntas öka IT-sysselsättningen i regionen.

INIT, en global leverantör av IT-lösningar för kollektivtrafik, har tillkännagett planer på att mer än fördubbla sin nuvarande personalstyrka från 25 personer till 60, i sina lokaler i Maynooth, Co Kildare.

Som svar på den snabba tillväxten söker INIT mjukvaruutvecklare med Java- och .Net-kunskaper för att fortsätta förnya och utveckla sina plattformar.

Företaget har utvecklat biljettsystem och passagerarinformationssystem i realtid i Dublin, Honolulu, San Diego, Los Angeles, Seattle, Atlanta, Nottingham, Hamburg och Nya Zeeland. 2010 implementerade INIT den första plattformen för flotthantering och passagerarinformation i realtid för Greater Dublin Area.

Maynooth-kontoret är företagets första mjukvaruutvecklingscenter som byggs utanför Tyskland. Det etablerades 2018 och skapade initialt 20 tjänster för högutbildade yrkesverksamma, vilket stärkte Irlands växande rykte som ett tekniskt nav, en trend som det fortsätter att vidmakthålla med den senaste expansionen.

Minister för näringsliv, handel och sysselsättning Peter Burke, TD, kommenterade nyheterna och sa: ”Jag välkomnar mycket INIT:s tillkännagivande att de kommer att utöka antalet anställda till 60 som en del av en expansion på deras Maynooth-anläggning.

”Utbyggnaden kommer att ge fantastiska sysselsättningsmöjligheter inom IT-sektorn. Goda nyheter för INIT, Kildare och den bredare regionen, sa Burke.

Matthias Kühn, INIT COO, sa att företagets Maynooth-kontor hade ”överträffade förväntningar”.

”Vi ser detta som en bekräftelse på att Maynooth är rätt plats att utveckla våra innovativa lösningar för kollektivtrafik.

”En fördubbling av personalstyrkan och mer än en fördubbling av deras kontorskapacitet i Irland kommer att hjälpa INIT att bana väg för fortsatt framgång i framtiden. Vi ser fram emot att få ansökningar från kvalificerade specialister till vårt utvecklingscenter.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.