Learnovate säkrar 9,6 miljoner euro i finansiering för att minska kompetensklyftorna

Investeringen kommer från Enterprise Ireland och IDA Ireland och kommer att användas för att utöka centrets forsknings- och innovationsagenda.

Forskningscentret för lärandeteknologi Learnovate har säkrat mer än 9 miljoner euro i finansiering för att stödja irländska företag att ta itu med sina framväxande kompetensklyftor och förbereda sig för framtidens arbete.

Baserat i Trinity College Dublin har Learnovate Center för närvarande 75 medlemsorganisationer från hela världen, inklusive Zoom, Mastercard och Cisco. I Irland inkluderar dess medlemmar LearnUpon, SoapBox Labs och Skillnet Ireland.

De 9,6 miljoner euro i ny finansiering kommer från Enterprise Ireland och IDA Ireland och kommer att användas för att utöka centrets forsknings- och innovationsagenda. Denna forskning kommer att stödja företag inom edtech och HR-teknik att utveckla tekniska verktyg för att ta itu med Irlands kompetensklyftor.

Näringsminister Simon Coveney, TD, tillkännagav finansieringen, sa att de framväxande klyftorna i kompetensutveckling är ”en av de viktigaste frågorna vi har att göra med i Irland” eftersom arbets- och utbildningslandskapet förändras så snabbt.

”Arbetet som Learnovate gör med att arbeta med och stödja företag för att ta itu med dessa klyftor är avgörande för vår framtida ekonomi”, sa han.

”En grundläggande förändring i lärandet”

Learnovate har lett mer än 10 års forskning inom inlärningsteknik med stöd av experter från en rad olika discipliner inklusive teknik, innovation, psykologi, kognitiv vetenskap och användarupplevelse.

Ett av centrets senaste projekt handlade om att utveckla en prototypplattform som syftar till att hjälpa människor att förbättra sina digitala och datakunskaper. Andra projekt som forskare på Learnovate har arbetat med inkluderar ett projekt som syftar till att använda AI-teknik för att ta bort partiskhet från anställningsprocessen, samt ett digitalt verktyg som hjälper lärare och föräldrar att upptäcka läsproblem hos barn tidigare.

Nessa McEniff, centrets chef, sa att den nya finansieringen var en enorm förtroendevotum för Learnovates arbete. ”Det kommer i hög grad att hjälpa oss att leverera vårt uppdrag att leverera konkurrensfördelar till irländsk industri och hjälpa irländska företag att ta itu med uppenbara luckor i kompetensutveckling,” tillade hon.

Marina Donohoe, Enterprise Irelands chef för forskning och innovation, sa att Learnovate-teamet har ”omfamnat behovet av en grundläggande förändring” i lärande. ”Denna betydande investering i Learnovate Centre från Enterprise Ireland och IDA Ireland kommer att bidra till att säkerställa att irländska företag är utrustade med de nödvändiga färdigheterna för att utmärka sig i det snabbt föränderliga tekniska landskapet, utnyttja kompetens för att driva innovation och leverera konkurrensfördelar.”

Förutom forskningsprojekt driver centret även EdTech Accelerator, som först tillkännagavs i oktober 2023. Acceleratorn körs i samarbete med AWS och hjälper nystartade företag i tidiga skeden som utvecklar digitala verktyg och tjänster för att ta itu med utbildningsproblem. Förra månaden vann Alpaca den totala tävlingen.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.