Microsoft kommer att erbjuda gratis AI-sessioner till Irlands landsbygd

Förutom att rulla ut en serie gratis AI-färdighetsprogram på landsbygden i Irland, arbetar Microsoft med Kerrys RDI Hub för att ge AI-klasser till företag.

Människor som bor på landsbygden i Irland har redan tillgång till AI-färdighetsprogram online, men Microsoft planerar att ta personliga sessioner till olika län och städer runt om i landet.

Företaget kommer att köra vad det kallar Skill-Up-A-Thons vid ett urval av Connected Hubs i Kerry, Cavan, Galway, Kilkenny, Mayo och Tipperary under de kommande veckorna. Andra platser kommer att meddelas under de kommande månaderna.

AI-uppgraderingsprogrammen är utformade för att utrusta människor med grundläggande kunskaper och färdigheter för att använda AI. Alla som slutför den kostnadsfria, fyra timmar långa personliga kursen kommer att få ett bransch-erkänt Career Essentials Certificate in Generative AI. De kommer också att få tillgång till LinkedIn Premium för att hjälpa dem när de söker efter en karriär.

Den första AI Skill-Up-A-Thon ägde rum på Knockmore-navet i norra Co Mayo. När Sandra Hennigan talade om sin erfarenhet av att delta i sessionen, sa Sandra Hennigan: ”Förutom att jag får nya insikter om AI tror jag att kunskapen och färdigheterna jag fick under AI Skill-Up-A-Thon kommer att vara mycket värdefulla i min egen jobb och hjälpa till att öka min produktivitet och kreativitet.

”Instruktörerna var otroligt hjälpsamma och hjälpte till att öppna mina ögon för AI:s möjligheter i mitt eget dagliga liv. Jag känner nu att jag har självförtroendet att börja använda AI-verktyg i mitt arbete och jag skulle uppmuntra alla att använda tillfället att börja utveckla sina AI-färdigheter idag.”

Förutom Connected Hubs stöds leveransen av dessa program också av Fastrack till informationsteknologi (FIT) och lokala utbildnings- och utbildningsnämnder.

Kraftfullt verktyg för alla

Danielle Barr, chef för utbildning och arbetsförmedling på FIT, sa att AI är ”ett så kraftfullt verktyg” och utbildningsleverantörer måste se till att det är tillgängligt för alla.

”Genom att lansera AI Skill-Up-A-Thons i Connected Hubs och andra arenor på landsbygden i Irland kan vi säkerställa att varje person ges möjlighet att lära sig om AI och förstå dess betydelse.”

Hennes känslor upprepades av Microsoft Irelands webbplatsledare James O'Connor och ministern för handelsfrämjande, digitala och företagsförordningar Dara Calleary, TD.

”Individer och företag måste börja utveckla efterfrågade AI-färdigheter och -kapaciteter” för att möta Irlands nationella AI-strategis ambitioner, sade Calleary. ”Det är bara genom att arbeta tillsammans mellan myndigheter, industri och utbildningssektorn som vi kan avmystifiera AI och säkerställa att Irlands arbetsstyrka har de AI-kunskaper som kommer att behövas nu och i framtiden.”

Förutom leveransen av AI Skill-Up-A-Thons, samarbetar Microsoft också med RDI-hubben i Co Kerry för att leverera online och personliga AI-mästarklasser för Munster-baserade företag.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.