Nya Google-villkor för frilansare att behålla försäljningen av sina företag på webben

Digital marknadsföring genomgår en betydande förändring som sätter integritet i rampljuset. Framförallt, i och med att lagen om digitala marknader nyligen trädde i kraft. Designad för att skydda konsumenter och främja rättvis konkurrens bland de största digitala jättarna, som Amazon, Meta eller Google, känd som grindvakter, denna lag omfattar en nyhet som påverkar egenföretagare och små och medelstora företag som annonserar på internet: version 2 av Googles ”samtyckesläge” (samtyckeskod v2).

Denna samtyckesuppdatering, vars första version släpptes 2020, återspeglar den digitala jättens svar på nya regler och växande konsumenters oro för onlinesäkerhet och integritet. Med samtyckesläge v2Google kräver att företag antar nya samtyckeskriterier att fortsätta samla in data från användare på deras webbplatser.

Denna uppdaterade version ger användarna större kontroll över sina preferenser för att ta emot reklam, vilket markerar en betydande förändring i det sätt på vilket användardata hanteras i de företagsannonser som de tittar på via Googles sökmotor eller webbläsare.

Det nya samtyckesläget är nyckeln till profilering av affärspublik och kunder

Genomförandet av samtyckesläge v2 blir avgörande för frilansare och små och medelstora företag som vill fortsätta skapa publik- eller kundprofiler, Även när användare väljer att avvisa småkakor. Att inte använda den här uppdateringen kan därför leda till betydande brister i effektiviteten och mätningen av resultat av annonskampanjer inom Googles plattform.

Som Valentina Díaz Espada, betald mediakonsult på Súmate Marketing, förklarade för denna tidning, ”Nu Google Ads Det ger oss möjligheter att avsevärt förbättra kampanjprestanda genom artificiell intelligens (AI). Men det är viktigt att veta att AI inte utvecklas över en natt, utan snarare lär sig av den data vi kan tillhandahålla och förbättrar dess prestanda genom kvalificerad information.”

Av denna anledning, enligt denna expert, ”är det viktigt att skapa en solid analytisk bas för att övervaka en webbplats; Så Vi kan spara olika kunddata, till exempel de som övergav vagnen eller som bara besökt webbplatsen under de senaste 60 dagarna.”

Som Valentina Díaz Espada påpekade, den nya versionen av samtyckesläge lyckas förena respekten för integritetsbestämmelserna med möjligheten att fortsätta samla in användarinformation för att anpassa annonseringen. Underlåtenhet att implementera denna uppdatering medför risken att Google inte registrerar användarens samtycke, vilket skulle orsaka misslyckanden i effektiviteten och mätningen av annonserna.

Alltså inte anpassa sig till samtyckesläge v2 Det innebär att förlora viktiga möjligheter inom områden som experten kommenterade, som:

  • Remarketinglistor. ”Vi kommer inte att kunna fånga uppmärksamheten från människor som har varit intresserade av våra produkter eller tjänster.”
  • Annonsanpassning. ”Det kommer inte att finnas någon möjlighet att anpassa innehållet till kundernas preferenser.”
  • Information om förhandlingen. ”Värdefull data för strategianalys kommer att gå förlorad.”

Att anpassa sig till det nya systemet kan vara en fördel för små och medelstora företag och egenföretagare

För sin del klargjorde Incubeta-byrån för denna tidning att samtyckesläge v2 erbjuder frilansare och småföretag en betydande fördel genom att ge enkel kontroll över taggbeteendet i Google Tag Manager. Allt detta, beroende på användarens samtyckesnivå. Dessutom introducerar den en konverteringsmodell i Google Analytics 4, vilket gör den till en avgörande komponent i alla företags långsiktiga resultatmätningsstrategi.

Som indikerat av Fernando del Rey, ansvarig för denna byrå i södra Europa, ”det här är till stor hjälp för webbplatser för små och medelstora företag och egenföretagare, när vissa användare väljer att inte dela sina uppgifter. I sådana fall kan webbmätning uppleva en lucka, vilket resulterar i förlust av synlighet av användarbeteende på webbplatsen. ”Detta hindrar oss från att direkt länka användarnas annonsinteraktioner till konverteringar och gör det också svårt att avgöra om användare är återkommande besökare eller om de har kommit till webbplatsen via organiska eller betalda trafikkällor.”

Således, denna andra version av samtyckesläge presenterar två nya parametrar som reglerar åtkomst, användning och anpassning av annonser:

  • Ad_user_data, den där anger om användaren är medveten om att deras data kan komma att användas för reklamändamål.
  • Ad_personalization, kommunicerar om detta samtycke för användning av uppgifter sträcker sig till retargeting, den digitala marknadsföringstekniken där meddelanden eller annonser riktas till personer som redan har besökt eller interagerat med en specifik sida.

Användarbehörighet registreras genom en samtyckeshanteringsplattform, som sedan överför denna information till reklamverktyg. Baserat på accepterade samtyckesalternativ aktiveras taggar som styr distributionen av varumärkens annonser. Denna process säkerställer korrekt och kompatibel hantering av insamling och användning av användardata i Googles annonsmiljö.

Att be om samtycke på webbplatsen garanterar inte anpassning till de nya krav som Google kräver

Enligt Valentina Díaz, bland spanska egenföretagare och små och medelstora företag finns en allmän kunskap ”beträffande integritetspolicyn som ska följas i Europeiska unionen, men Det är oftast främst konceptuellt och inte så tekniskt. Det är därför det är nödvändigt att vi som konsulter insisterar på små aspekter relaterade till regelefterlevnad”, sa han.

I den meningen är det avgörande att förstå det det enkla faktum att ha en baner samtyckesformulär på en webbplats garanterar inte korrekt implementering av de nya kraven. För att aktivera samtyckesläge v2 Effektivt måste entreprenörer se till att användarnas interaktioner med baner diktera hur din data samlas in i Google Marketing Platform och Google Analytics 4.

För att klara det, Det är viktigt att ha ett samtyckeshanteringsverktyg, som en samtyckeshanteringsplattform (CMP) eller samtyckeshanterare småkakor. Detta verktyg måste inkludera de nya parametrarna som krävs av samtyckesläge v2, och det är viktigt att granska din konfiguration för att säkerställa korrekt implementering.

I princip, ”Att anpassa sig till dessa förändringar är relativt enkelt och kräver inte mycket tid,” som Valentina Díaz påpekade, men det är relevant att genomförandet övervakas av en expert för att säkerställa dess tillräcklighet. Detta kan innebära en viss minimikostnad för att anlita en specialiserad konsulttjänst.

Hur som helst, en kostnad som är värd det, eftersom konsekvenserna av att inte genomföra denna anpassning kan leda till större ekonomiska förluster. Genom att ha mindre data och inte kunna segmentera annonspublik med samma precision blir annonsprestandan lägre. Det blir därför färre besök och färre försäljning via denna kanal. uppkopplad”, avslutade han.