Regeringen uppdaterar "My Citizen Folder", där egenföretagare kan ta del av sina rutiner och förordnanden

2022 lanserade regeringen tillsammans med de olika offentliga förvaltningarna den officiella och definitiva versionen av ”My Citizen Folder”en applikation som passar både Android- och iOS-mobiler och vars mål är att kunna utföra de olika rutiner och hantera personlig information på ett ställe”och att göra medborgarnas kontakt med administrationen lättare” uttryckt från ministeriet för ekonomi och digital transformation.

Två år senare, i januari 2024, har en ny uppdatering släppts, som motsvarar version 1.6.2 av applikationen, där ännu fler förändringar har genomförts. Till exempel möjligheten att skräddarsy de aviseringar som egenföretagare får på sina mobiltelefoner, samt införliva nya rutiner som olika grupper kan genomföra.

För ministeriet är huvuduppgiften för detta verktyg ”förenkla relationen via internet och förbättra interaktionen mellan administrationen och medborgarskap på ett tillgängligt, proaktivt och personligt sätt från vilken enhet som helst.”

Egenföretagare kommer att kunna hantera aviseringar för att vara medvetna om deras framtida möten eller dokumentation som löper ut

Appen har uppdaterats med fyra anmärkningsvärda nyheter. Tre av dessa är kopplade till tillgång till avgörande data, såsom hemkommunernas historia och möjlighet att anpassa varningar i kalendern för att anpassa applikationen till varje användares specifika behov. Det här är nyheterna:

  • Möjlighet att konsultera hemkommunernas historiafrån avsnittet ”Bostäder”.
  • De idrottare på hög nivå Du kan kontrollera om du känner igen detta tillstånd i avsnittet ”Personlig och familjesituation”.
  • Ladda ner registreringsbevis med den europeiska bilagan på alla EU-språk som efterfrågas.
  • Anpassa kalendervarningar. Användare har möjlighet att få två påminnelser, antingen via e-post eller aviseringar i appen, före datumet. ”Denna funktion är särskilt fördelaktig i situationer som att certifikat löper ut och liknande situationer”, indikerade ministeriet.

Hur kan egenföretagare använda applikationen ”My Citizen Folder”?

Frilansare kan använda denna app för att granska all din administrativa dokumentation, såsom processer, meddelanden och framstegen i procedurer. Genom denna applikation har användarna också möjlighet att känna till statusen för din inkomstdeklaration eller ansökan om förmåner såsom Minimum Vital Income (IMV), bland andra förmåner.

Således kan egenföretagare ”hålla sig uppdaterad om allt som rör deras administrativa rutiner.” utan att behöva resa eller boka tid för att ta reda på viss information”De pekade ut som en stor fördel från ministeriet för ekonomi och digital transformation.

Ansökans huvudsida

Således kan frilansare använda applikationen för olika områden, som att komma åt användarens personliga sammanfattning och en kalender som låter dig granska schemalagda möten eller deadlines för procedurer som t.ex ID, passkörkort och ITV.

Dessutom gör det också möjligt att verifiera statusen för förfarandena under utveckling, både i statens allmänna administration och i de autonoma samhällen som har deltagit. På samma sätt, Du kan få information om aviseringar och administrativa meddelanden som väntar som ska granskas och som har utfärdats av statsförvaltningen, de självstyrande kommunerna eller lokala enheter.

WhatsApp-bild 2024-01-16 kl. 11.59.58
Bild av data att konsultera i applikationen
Skatteverket kommer att förenkla språket i vissa anmälningar som det skickar till egenföretagare

Hur kan en egenföretagare komma in i ’Min medborgarmapp’?

För att komma åt ”My Citizen Folder” måste du göra det via PIN-kod, permanent kod, elektroniskt certifikat eller DNIe. Om du inte är registrerad i nyckelsystemet finns möjlighet att utföra proceduren genom videoidentifiering med hjälp av en operatör.

När autentiseringsprocessen är klar, den egenföretagare Du kommer att kunna få tillgång till alla tjänster som erbjuds av det kostnadsfria verktyget..