Så här kan frilansare skapa och anpassa sin egen webbutik på ett enkelt sätt

Under det senaste decenniet har elektronisk handel blivit det föredragna alternativet för tusentals konsumenter och har också blivit det en stabil inkomstkälla för många företagare. Allt fler frilansare, även de som redan har en fysisk butik, De väljer att lansera en e-handel.

Faktum är att omsättningen för elektronisk handel i Spanien översteg 19 000 miljoner euro under första kvartalet 2023, 22,7 % mer än föregående år, enligt officiella siffror från National Markets and Competition Commission (CNMC).

I det här sammanhanget, med fler och fler konsumenter som väljer att köpa online, funderar många egenföretagare på att börja din egen webbutik. Det finns plattformar på marknaden så att entreprenörer kan skapa på ett enkelt och personligt sätt din egen e-handel, genom tjänster som hosting för Magento, ett verktyg som inkluderar integrerade betalningsmetoder och stöd för butiker för att öka deras synlighet.

Plattformar för att skapa en onlinebutik: exemplet med Magento

Ett exempel på denna typ av verktyg för att skapa elektronisk handel är Magento. Är om en öppen källkodsplattform designad i PHP, specialiserat på att bygga onlinebutiker, som har sett kontinuerlig tillväxt och anmärkningsvärda förbättringar under åren, till stor del tack vare dess aktiva community. Dessa framsteg är tydliga i dess närvaro på världsmarknaden, sedan upptar cirka 30 % av marknadsandelen.

Magento fokuserar främst på förenkla skapandet av onlinebutiker genom att använda en mängd olika funktioner utformad för att göra kommersiell verksamhet på Internet mer tillgänglig och effektiv. Gör det lättare för företag att öppna nätaffärer anpassad till olika enheterunder enkel hantering av flera butiker, erbjudanden och kampanjer.

Det bidrar också till förbättra positioneringen i sökmotorer och underlätta utvecklingen av effektiva marknadsföringsstrategier. Denna plattform erbjuder flera lösningar som hjälper varumärken att avsevärt utöka sin onlinenärvaro. Det förenklar inte bara skapandet av onlinebutiker, utan också ökar också synlighet och prestanda kommersiella i den digitala miljön.

Hur fungerar Magento?

Magentos funktionalitet visas perfekt som en visuell byggare som förenklar skapande och redigering av sidor med hjälp av dra och släpp-metoden. Detta tillvägagångssätt tillåter anpassa butiken efter varje sektors specifika behov. Dessutom tillåter det köp från både registrerade användare och gäster, och integreras med Google Analytics för att analysera användarbeteende på webbplatsen.

Magento utmärker sig bland annat för sin struktur som möjliggör effektiv organisation av produkter, hantera dem efter varumärken, etiketter eller kategorier enligt användarens preferenser. Möjligheten att konfigurera produktfamiljer ger flexibilitet till processen.

Konfigurationen av effektiva marknadsföringsstrategier Det är en annan av funktionerna. Plattformen hanterar flera finansiella aspekter, från att hantera valutor och skatter till att ställa in fraktkostnader, så det ger en mycket komplett upplevelse. Faktiskt, Fakturahantering integreras sömlöst och dess API gör det enkelt att ansluta till andra system, såsom ERP, förtill en effektivare företagsledning. han analyspanel Data ger värdefull information för att fatta välgrundade beslut.

Dessutom tillåter verktyget användare hantera flera butiker från en enda plattform, kompatibel med flera språk och en design anpassad för åtkomst via mobilen. En annan funktion som förenklar skapandet av elektronisk handel är integrationen med de viktigaste betalningsplattformarvilket säkerställer säkra och effektiva transaktioner