Så kan egenföretagare hitta billiga försäkringar anpassade till sin verksamhet

Fordonet är en viktigt verktyg för majoriteten av egenföretagare från handelsagenter, taxichaufförer eller transportörer, till egenföretagare inom vilken sektor som helst som använder det för sina resor.

Bilen eller skåpbilen kan vara en väsentligt element så att verksamheten kan fortsätta generera inkomst. Ibland är det egenföretagaren som behöver fordonet till sin pendling – gå till företaget eller gå till en kundtill exempel- och andra gånger är de dina anställda de som behöver använda detta verktyg för att kunna utföra sitt arbete.

I vilket fall som helst är en aspekt som egenföretagare och små och medelstora företag måste ta hänsyn till när de har fordon som de eller deras anställda använder för verksamheten regelefterlevnad. Att hålla bilpapper uppdaterade kan spara företagen hundratals euro i straffavgifter, såväl som onödiga stillestånd om fordonet är immobiliserat.

En av de väsentliga skyldigheterna för alla fordon, men särskilt för de för professionellt bruk, är försäkring. Kungligt dekret 1507/2008 av den 12 september fastställer skyldigheten för alla förare att ha en obligatorisk ansvarsförsäkring. Detta inkluderar den välkända grundläggande ”tredje part”-täckningen, som är det minimum som krävs för att lagligt kunna resa på vägen.

Enligt standarden, Att köra utan bilförsäkring medför ekonomiska böter, som kan variera från 601 till 3 005 euro, beroende på olika faktorer som typ av fordon. Dessutom fordonet kommer att immobiliseras tills egenföretagaren bevisar att de har försäkring.

Vilka typer av försäkringar kan egenföretagare teckna för sitt företagsfordon?

Numera går det att hitta alla möjliga bilförsäkring online. Men beroende på dess egenskaper kan varje företag behöva en eller annan täckning. ”Därför är det viktigt att känna till dem alla för att kunna välja den som bäst passar varje aktivitet, eftersom Det skydd de erbjuder och priset på försäkringen kan variera mycket; Tredjepartsförsäkring är inte detsamma som helförsäkring”, förklarade de från bilförsäkringsjämföraren Doctori.

För att underlätta sökuppgiften för varje företag granskade Doctori de fem vanligaste försäkringstyperna:

  • Tredje part bilförsäkring

Detta är den mest grundläggande försäkringen, och det är den täckning som minst en bil måste ha för att cirkulera. Täcker skador som orsakats av andra fordon eller förare när du är direkt ansvarig för skadan eller tillbudet.

  • Utökad tredje part bilförsäkring

Utöver samma försäkring som tredje parts försäkring, erbjuder den andra som fordonsstöld, brand eller rutor.

  • Heltäckande bilförsäkring utan självrisk

Den täcker skador som orsakats av tredje part och egna fordon, oavsett om de är allvarliga eller mindre.

  • Heltäckande bilförsäkring med självrisk

Skador på tredje man och egen skada täcks, även om en del av den egna skadan övertas av den försäkrade.

En jämförelse för att hitta den försäkring som passar varje verksamhet bäst

När du väljer försäkring har onlinekanalen blivit en av de mest smidiga metoderna för att hitta bättre täckning och priser anpassade till varje verksamhet. Ett av de mest använda sätten är komparatorer.

Denna kanal, som förklaras av Doctori-jämföraren, ”ett pålitligt sätt att anställar bilförsäkring online, eftersom de är samma fysiska företag som erbjuder dem. Eftersom det är online kan du göra det snabbt, enkelt och bekvämt var som helst, så att du kan göra jämförelser online.

Till exempel genom Doctori bilförsäkringsjämförare kan egenföretagaren hitta försäkringen du letar efter genom att filtrera efter täckning, priser eller fordonsmärke, bland annat. Bara genom att fylla i några personliga uppgifter kommer verksamheten att kunna välj bland dussintals försäkringar den som bäst passar dina behov och dina aktiviteter.

Som förklarat av komparatorn, ”när du använder en plattform som Doctori måste du ta hänsyn till täckning som erbjuds av var och en av försäkringstyperna, samt priserna på de olika försäkringsbolagen. Med detta kommer du att kunna ”välj den som bäst passar dina behov”

Det är också viktigt att ta hänsyn till priset. Enligt Doctori, ”kostnaden för bilpolicyn Det beror på vilken typ av försäkring du tecknar, täckningen att du inkluderar eller försäkringsbolag du väljer. ”Du kan hitta tredjepartsförsäkring från 120 euro per månad och helförsäkring från 350 euro.”