Tålamod är en professionell färdighet – så här kan du förbättra den

I livet och på kylskåpsmagneter ropas tålamod ofta som en dygd, men på arbetsplatsen är det en färdighet. Här är varför och några tips för att förbättra.

Varför är det en färdighet? Jo, för att det är så svårt att ha tålamod och de som inte har tålamod av naturliga skäl måste jobba hårt på det. Det korta svaret på frågan om hur man har mer tålamod på jobbet är förmodligen detsamma för alla scenarion: ta djupa andetag och försök att inte skrika.

Tyvärr är det lättare sagt än gjort ibland – något du kommer att veta om du är en av de personer som verkligen kämpar för att ha tålamod. Vi behöver inte berätta varför tålamod är en dygd; du vet redan, och det är därför du läser den här artikeln.

Ett förhastat jobb är ett dåligt jobb

Låt oss istället ta en titt på några praktiska skäl till att du bör sakta ner lite – börja med det uppenbara: om du har tålamod kommer du att vara mer flitig och noggrann. Otåliga människor tenderar att missa de finare detaljerna och göra misstag – alla som arbetar med kodning eller kvalitetskontroll vet att det är sant. Ett förhastat jobb är ett dåligt jobb, minns du?

Bli en bättre arbetskamrat

Om du anstränger dig för att vara mer tålmodig blir du trevligare mot dig själv och dina kollegor. Du blir lättare att arbeta med, mindre frustrerad och mer diplomatisk.

Arbete är inte en popularitetstävling, men om du är i ett team av människor vill du inte skaffa dig rykte om att ha en kort säkring. Kollegor kommer inte att lita på dig, och på grund av det kan du gå miste om befordran och möjligheter att fortsätta din karriär.

Nu till råd (äntligen)

Om du scrollade rakt ner hit utan att läsa resten… Tja, du kan lika gärna fortsätta läsa eftersom du verkligen är i stort behov av råd.

Så här kan du ha mer tålamod.

Känn dina irritationsmoment

Vad får dig att knacka med fötterna under skrivbordet eller himla med ögonen på möten? Oavsett om det är dålig e-postetikett, ineffektiva kollegor, sena kunder eller till och med bullriga ätare i kontorets matsal, identifiera vad som stör dig och undvik det om det är möjligt. Tyvärr kan du inte vara ansvarig för andras handlingar, bara dina egna. Ändå kan du överrösta bullriga chewers med ett par bra hörlurar.

Stäng av, stäng av

Att ha tillgång till smartphones dygnet runt betyder att vi aldrig längre behöver utöva riktigt tålamod när vi väntar på något. Nästa gång du väntar på en buss eller en sen kollega, försök att bara vara ensam med dina tankar eller läsa en bok. Släpp det tanklösa rullandet en stund.

Spela det långa spelet

Den här är bra att tänka på för dem som tenderar att bli frostiga eller eldiga med människor. Nästa gång du känner för att ge någon en bit av ditt sinne eller kasta in handduken på ett projekt för att en sak gick fel, stanna upp och fråga dig själv: Är jag rationell här? Tänk alltid på konsekvenserna.

Om du inte kan sparka den, omfamna den

Satsa på att du inte trodde att vi skulle säga det! Hör av oss, lite otålighet är ingen skada – det kan hjälpa till att få jobbet gjort och det är en bra motivation. Om du är en i grunden otålig person kan ingenting verkligen förändra det. Använd bara den kvaliteten klokt och fokusera på innovation istället för att himla med ögonen i styrelserummet.