Utomhusarbete och positiv psykisk hälsa

Världen är full av buller, och vi har välkomnat det till våra hem och kontor via våra telefoner, tv-apparater, radioapparater, till och med våra klockor. Vi glömmer nästan att allt är mobilt och att det vi verkligen behöver är att byta miljö.

När vi fortsätter att korsa den tekniska tidsåldern, där innovationer verkar obegränsade och allt vi äger har potentialen att på något sätt digitaliseras, har aspekter av arbetsvärlden blivit enklare.

Men tekniken har också blivit mer påträngande, suddar ut gränserna mellan våra professionella och privata liv och säkerställer att nästan allt kan hanteras genom att stirra på en skärm.

”Sunt förnuft säger dig att att sitta inne, framför en skärm i timmar i sträck utan pauser, inte är ett recept för att vara som bäst”, säger högpresterande och ledarskapskonsult Shane Cradock.

Forskning har visat att arbete utomhus kan förbättra ditt humör, ge dig mer energi och kan till och med öka ditt minne. Cradock är en mästare för att skapa och stödja utomhusarbetsutrymmen, eftersom han tror att det kan påverka en persons mental hälsa och allmän lycka.

”Det framväxande området för miljöneurovetenskap avslöjar att exponering för naturen kan gynna kognitiva funktioner som perception, minne, resonemang och problemlösning. Att spendera tid utomhus förbättrar också din hjärnstruktur och ditt humör, vilket förbättrar koncentrationen, arbetsminnet och din kreativitet.”

”Vilket företag vill inte odla fler av dessa egenskaper hos sina anställda?” han frågar.

Riv ner väggarna

Han konstaterar att i dagens värld måste människor fokusera på att hantera sin energi på samma sätt som de gör sin tid, eftersom ”vi alla vet hur det är att sitta vid ett skrivbord på ett kontor i timmar i sträck och tro att vi är produktiva. . Men inte varje timme kommer att ha samma effekt.”

Snart nog kommer energin att släpa och så också förmågan att koncentrera sig eller producera högkvalitativt arbete. Han föreslår att man använder utomhus som ett enkelt, men anmärkningsvärt kraftfullt verktyg för att ladda batterierna och fokusera om våra sinnen.

För Cradock är det största hindret för skapandet av ett utomhusarbetsområde ett negativt utrymme, vare sig det är ditt eget eller din chefs, eftersom ”vi ofta har fasta tankegångar när det kommer till var och hur vi gör vårt arbete”. Arbetsgivare kanske inte är mottagliga för att anställda provar något nytt och du kan upptäcka att det hämmar din egen kreativitet.

En frisk arbetsstyrka bör fokusera på mentalt och känslomässigt välbefinnande, i samma grad som den prioriterar fysisk hälsa, och för Cradock ”måste ledarna i en organisation experimentera mer med att använda utomhus under sin arbetsvecka så att de ser de verkliga fördelarna”.

”Då är det lättare att förebilda olika sätt att arbeta.”

Han noterar en arbetsgivare som han kände tidigare, som ogillade att se anställda ta telefonsamtal eller samarbeta med andra utanför, eftersom han trodde att ”riktigt arbete” bara kunde underlättas i en kontorsmiljö.

”När han väl fick smaka på ett annat tillvägagångssätt blev han den största hejarklacken för att ta ”återställningspauser” utomhus eller vara öppen för förslag om hur man kan utnyttja det som finns utanför våra fönster.

”En annan barriär är människors upptagenhet. De flesta tänker mycket kortsiktigt, till exempel ”jag har inte tid att ta en paus än mindre gå ut”. Ett långsiktigt synsätt är nyckeln här, förklarar Cradock.

Anpassa din miljö

En arbetsplats utomhus behöver inte ha alla klockor och visselpipor. Snarare behöver det bara vara ett område, utanför, med frisk luft som gör att du kan arbeta som du normalt skulle göra, om än förhoppningsvis i en mer fridfull eller engagerande atmosfär. Det kan också vara en rolig övning i att visa uppfinningsrikedom.

”Lite kreativitet och planering kan hjälpa dig att skapa ett lämpligt utomhusutrymme som passar alla förhållanden. Om du har budget kan du bygga pergolor, lusthus eller en utomhuspod för skydd. Men om din budget är begränsad kan du överväga att köpa ett popup-tält eller kapell som gör att du kan arbeta i din trädgård när det regnar eller är mycket soligt.”

Han tycker att det kan vara bra att använda teknik för att stödja din utomhusarbetsplats, t.ex. väder appar kan hjälpa dig att förutsäga ogynnsamma förhållanden som motiverar att stanna inne och Wi-Fi-boosters kan förbättra din signal.

”Organisationer kan också fundera på att bygga ”utomhuskapslar” eller ”arbetsträdgårdar” bredvid sina huvudkontor. Dessa börjar dyka upp när ledare börjar inse de enorma fördelarna med att göra det lättare för människor att exponeras för naturen, kraften i frisk luft och naturligt ljus.”

Om du, som många andra, inte har en trädgård, säger Cradock att detta inte behöver begränsa dig. I själva verket, när han svarade på frågan om svåra förhållanden, satt han vid ett kafébord, på sin bärbara dator, perfekt skyddad när kraftigt regn föll från ovan.

– Runt mig finns träd, växter, gräs och några människor. Det är en riktigt härlig arbetsmiljö. Jag hade planerat att komma hit eftersom jag visste att jag kunde jobba även om det regnade, sa han.

I slutändan, för Cradock, är en hälsosam arbetsmiljö en som inser att god hälsa är mer än bara den fysiska, den omfattar också den andliga, känslomässiga och mentala sidan av oss. ”Det som är bra med att gå utomhus, även för några minuter, är att du får en positiv träff inom de fyra nyckelområdena för att vara människa”, säger han.

Men om tanken på att arbeta utomhus inte är genomförbar för dig just nu, föreslår han att du åtminstone tar fler pauser utomhus för att förbättra ditt fokus med frisk luft och till och med överväga en kort teknikfri paus för att hjälpa ditt humör.

”Åh och även om det inte alltid är relevant i Irland, om du går ut mer, glöm inte att bära solskyddsmedel.”

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu Spotify Äpple eller var du än får dina poddar.