Vad den här analytikern tycker mest om med att arbeta inom biovetenskap

Aons Neil Toner diskuterar sin roll som analytiker inom life science och delar med sig av sina personliga produktivitetstips.

När Neil Toner erbjöds en tjänst inom Aons Life Sciences Risk Consulting Practice var idén att arbeta med en stor multinationell organisation ”attraktiv” för honom.

Toner gick med i teamet i januari 2022 som en del av företagets lanseringsprogram, ett tidigt karriärprogram för akademiker. Sedan dess har han gått vidare till sin nuvarande roll som analytiker.

Innan han började på Aon, studerade Toner business and management vid Technological University Dublin och avslutade en masterexamen i managementkonsultverksamhet vid University College Dublins Michael Smurfit Graduate Business School.

”Lifevetenskapsindustrin utvecklas ständigt med många nya terapier inom olika terapeutiska områden som lanseras”

Om det finns något sådant, kan du beskriva en typisk dag på jobbet?

En av de roligaste delarna med jobbet är att ingen dag är den andra lik!

Jag börjar varje dag med att skapa en att-göra-lista över vad som måste göras för dagen. Jag håller mig motiverad genom att bocka av varje uppgift när jag slutför dem. Detta hjälper mig att se mina framsteg under en hektisk dag.

Jag har ofta samtal under hela dagen, både internt och med kunder. Teamet och jag planerar alltid framåt för att säkerställa att vi har allt material som krävs för samtalet förberett i god tid, vilket hjälper till att dela arbetsbördan mellan oss.

Vårt team arbetar mycket flexibelt och är ständigt i direkt kommunikation under hela dagen. Att ställa frågor inom teamet hjälper oss att ta oss igenom vår arbetsbörda så effektivt och effektivt som möjligt. Kommunikation i alla team är en nyckelkomponent för att leverera projekt i tid och åtgärda eventuella problem när de uppstår.

Det verktyg jag använder mest i min roll är Microsoft PowerPoint. Jag åtnjuter friheten att vara kreativ inom hur vi levererar vårt innehåll både internt och till kunder. En av de mer utmanande aspekterna av mitt jobb hittills har varit att lära mig hur vi levererar vårt innehåll på ett kortfattat sätt. En viktig del av min roll är att ta feedback ombord och tillämpa den på framtida projekt.

Vilka typer av analysprojekt arbetar du med?

Två specifika projekt som jag har arbetat med tidigare som involverar analyser inkluderar en marknadsdimensioneringsmodell för att förstå storleken på en möjlighet i en utvald marknads- och försäkringsproduktutvecklingsanalys.

Vårt team ombads av en kund att skapa en modell för att förstå hur många individer som skulle vara berättigade att använda en produkt på en utvald europeisk marknad. En av fördelarna med att arbeta för Aon är att kunna dra nytta av expertis från våra kollegor på olika marknader som hjälpte oss att leverera detta projekt.

Jag får även exponering för försäkringsproduktutvecklingsanalys i min roll. Den djupgående analysen sitter vanligtvis hos mina kollegor i den aktuariella praktiken, men vi stödjer dem med att få information för att slutföra denna uppgift för en klient.

Vilka är de svåraste delarna av din arbetsdag och hur navigerar du i dem?

Den svåraste delen av min arbetsdag är att behålla koncentrationen när jag jobbar hemifrån. Som en väldigt aktiv person kämpar jag för att tillbringa långa perioder sittande vid mitt skrivbord. Detta är särskilt svårt när du har en dag med många samtal att ta hand om.

Jag har upptäckt att en del promenader eller stretching minst en gång i timmen är enormt fördelaktiga för mig. Det kan vara vad som helst som att fylla på ett glas vatten eller göra lite arbete i stående position vid skrivbordet. Jag gör mitt bästa för att få lite frisk luft under lunchrasten för att hålla tankarna fräscha.

Har du några produktivitetstips som hjälper dig genom dagen?

Ofta kan jag kämpa med uppgifter eller projekt där jag inte kan se mållinjen. Att dela upp större uppgifter i mindre, mer genomförbara uppgifter är ett bra sätt att hjälpa mig att ta mig igenom en hektisk dag.

Att skilja svårare uppgifter från enklare uppgifter hjälper mig också att maximera produktiviteten under dagen. Där det är möjligt försöker jag slutföra mina svårare uppgifter på morgonen eller efter lunch eftersom det är då min hjärna är som mest fräsch. De uppgifter jag tycker är svårare skulle innefatta mycket strategiskt tänkande med enklare uppgifter som är mer processdrivna.

Berätta om de utmaningar som är unika för riskkonsulting när det kommer till life science-företag?

Life science-industrin utvecklas ständigt med många nya terapier inom olika terapeutiska områden som lanseras. Det kan ses som en utmaning, men det kan vara en möjlighet att lära av våra kunder som är några av de mest innovativa företagen över hela världen.

Jag prenumererar på nyhetsbrev inom biovetenskap och stora nyhetskanaler för att hålla mig uppdaterad med branschnyheter och nya trender. Jag försöker avsätta 10 minuter varje morgon till denna uppgift.

Hur har din roll utvecklats sedan du började?

Min roll har utvecklats enormt till den punkt där jag nu tar på mig betydligt mer ansvar inom kundprojekt. Vid behov har jag direktkontakt med kunder och stöttar även projektleverans från start till mål.

Vi har också utökat vårt team och jag tycker om att vara en del av integrationsprocessen för våra nyutexaminerade i vårt team och dela med mig av min erfarenhet som akademiker. Jag har varit ”kompis” för fyra nya anslutna till Aon under det senaste året och ser fram emot att fortsätta denna roll i framtiden.

Vad trivs du mest med på jobbet?

Jag tvivlar inte på att att arbeta med mitt team är den roligaste delen av mitt jobb. Jag är övertygad om att min erfarenhet av ett forskarutbildningsprogram har varit unik. Mitt team har investerat mycket tid i min utveckling och gett mig exponering för en rad projekt som har varit en brant men värdefull läroupplevelse i ett så tidigt skede av min karriär.

Jag har turen att arbeta i en global roll och jag tror att alla kan dra nytta av erfarenheten av att arbeta med olika kulturer, särskilt så tidigt i karriären. Jag har kunnat resa till många platser som London, Zürich, Köpenhamn och Madrid för att arbeta med en rad innovativa life science-företag i många olika projekt.