vad det är, hur man gör det och exempel

Har du redan en hissplats Vad beskriver ditt företag förberedda? Om inte, bör du göra det.

Föreställ dig att du har stött på en potentiell investerare och du har den tid det tar att gå upp till femte våningen för att presentera ditt företags värdeerbjudande. Utan en bra hissplats det skulle vara omöjligt.

Därför borde den här typen av tal vara ett av de oumbärliga verktygen i varje entreprenörs arsenal.

Men hur kan du göra en bra hiss pitch lämna ett bestående intryck på bara några sekunder? Nedan ger vi dig alla nycklar och illustrerar dem med exempel.

  1. Vad är en hiss-pitch eller his-tal?
  2. Hur långt bör ett histal vara?
  3. Hur man gör en perfekt elevatorpitch
  4. elevator pitch exempel

Vad är en hiss-pitch eller his-tal?

han hissplats Det är en kort presentation, vanligtvis av 45 sekunder till en minututformad för att tydligt och passionerat förklara en idé, ett projekt eller ett värdeförslag.

Ditt mål är inte bara att sälja, utan skapa intresse för framtida möjligheter såsom intervjuer eller affärsavtal. Dess nyckel ligger i dess förmåga att överföra känslor för att lämna ett bestående intryck på kort tid.

Hur länge ska ett histal pågå?

Varaktigheten av en hiss tal är likställt med en kort, dynamisk hissresa, oscillerande mellan 45 sekunder och en minut.

Den här rekommendationen gäller universellt, oavsett om du startar ett företag, utforskar idéer online eller vill expandera ditt företag, oavsett dess storlek.

Det centrala syftet, oavsett typ av företag, är skapa ett kortfattat och snabbt budskap som kapslar in huvudessensen av din idé eller värdeförslag.

Oavsett om du riktar dig till potentiella investerare eller nya kunder, är målet att förmedla hur din produkt kan hjälpa till att lösa ett problem tydligt och direkt.

I slutändan, om en hiss pitch eller e-post Försäljning är målet att förklara ditt värdeerbjudande effektivt och undvika att överbelasta allmänheten med detaljer.

Hur man gör en perfekt elevatorpitch

Att skapa en effektiv Elevator Pitch kan vara en av nycklarna för att få ditt projekt att gå snabbare.

Förmågan att formulera ett kortfattat projektpresentationstal kan hjälpa dig att öppna dörrar och generera betydande fördelar vid nätverksevenemang, eller vid tillfällen då du bara har några sekunder på dig att fånga en investerares avsikt.

Nedan förklarar vi hur man bygger ett effektivt histal steg för steg.

1. Presentera dig själv och fokusera på din målgrupp

A effektiv hissstigning Börja med en enkel introduktion som inkluderar ditt namn och arbetstillhörighet naturligt.

Att använda starkt kroppsspråk, som ögonkontakt, förstärker din närvaro. Känn din publik och anpassa din hälsning till sammanhanget: formell i affärsmiljöer och avslappnad vid underhållningsevenemang.

I den virtuella sfären är kreativitet och relevans avgörande, även med humoristiska element för att bryta isen. Inom videokonferenser är anpassningsförmåga och personlig kontakt nyckeln till varaktig påverkan.

2. Presentera problemet

Vid konstruktionen av en effektiv hissstigningbelyser vikten av att börja med redogörelsen för problemet.

Vilken lösning du än föreslår ligger nyckeln i Identifiera problemet tydligt från börjanvilket fastställer det centrala temat för talet.

Exemplifiera problemet med hjälp av verkliga situationer så att mottagaren kan ansluta känslomässigt. För att maximera relevansen, använd konkreta exempel som resonerar med din publik och effektivt fångar deras uppmärksamhet.

3. Erbjud en lösning

När du väl har fångat uppmärksamheten genom att presentera problemet är det dags att behålla det genom att erbjuda en övertygande lösning.

Lösningen blir utan tvekan den den mest avgörande delen av hissplanenså det är viktigt att lägga tid på att fullända det.

Även om du presenterar om ett företag och redan har en text förberedd, är det alltid tillrådligt att anpassa den för att anpassa den till din publik.

Om fokus ligger på dig själv, markera färdigheter som du har utvecklat och som utmärker digförklara varför du skulle vara det perfekta valet för din potentiella kund.

Personalisering ger en autentisk touch och ökar kontakten med din publik, vilket förstärker uppfattningen av din lösning som det perfekta svaret på det tidigare presenterade problemet.

4. Förklara vad som gör ditt företag unikt

När du har fångat uppmärksamheten och presenterat en övertygande lösning är det dags att försegla affären genom att förklara varför. att ditt företag är unikt.

Värdeerbjudandet går utöver lösningen, med fokus på att övertyga om varför de ska välja ditt erbjudande istället för andra konkurrerande produkter.

På en marknad där konkurrensen är begränsad eller obefintlig, lyft fram originaliteten i din idé eller lösning, med fokus på aspekter som kommunikation och gränssnitt.

5. Fånga din publiks uppmärksamhet

Trots att du har byggt grunden för din hissplatskonsten att fånga uppmärksamhet spelar en avgörande roll i din slutsats.

Säg adjö till standardhälsningar och välj äkthet genom att använda uppriktigt beröm eller spännande frågor. Det finns ingen enskild formel för detta ögonblick; Oavsett om man avslutar med en fråga för att starta en dialog eller uttrycker meningsfullt beröm, är målet att sticka ut.

Kom ihåg varför du bestämde dig för att presentera dig själv och använd den kopplingen för att lämna ett bestående intryck i slutet av konversationen.

Försumma inte utbyte av kontaktinformationsom visitkort, för att hålla vid liv anslutning upprättad under din elevator pitch. Med denna sista touch, se till att din presentation lämnar ett minnesvärt märke i medvetandet hos din publik.

elevator pitch exempel

Nedan kommer vi att avslöja en hiss tal exempel tydligt och koncist:

Lyxbilshandlare söker investerare:

Vem vill inte köpa sin drömbil, med alla extrafunktioner, certifierade kilometer, optimalt skick och reducerat pris?

Jag har mer än 15 års erfarenhet vid köp och försäljning av lyxbilar. Nu är jag redo att starta min egen återförsäljare, specialiserad på att ge kunderna drömbilen: modellen, extrautrustningen och skicket de vill ha, allt till ett oslagbart pris.

Även om det kan låta ovanligt, har jag expertis att skaffa utländska bilar, vilket säkerställer tillförlitlighet och excellens, allt till konkurrenskraftiga priser.

Min vision är att erbjuda bästa kvalitet och förtroende till kunder i området. Just nu letar jag efter en investerare för att göra detta företag till verklighet, vilket jag anser är mycket lönsamt.