Verizon skapar 400 jobb med nytt Limerick-center

Verizon skapar en andra plats i Irland och planerar att sammanföra flera divisioner för att stödja sin globala verksamhet.

Kommunikations- och tekniska tjänsteleverantören Verizon utökar sin irländska verksamhet med ett globalt kompetenscentrum i Limerick.

Anläggningen kommer att vara baserad på 1BQ-byggnaden som utvecklas av Kirkland Investments. Utvecklarna förväntar sig att byggnaden kommer att vara klar för Verizon under första kvartalet 2024.

Minister för näringsliv, handel och sysselsättning Simon Coveney, TD, sa att den nya webbplatsen förväntas skapa mer än 400 jobb under de kommande två åren.

”Detta är ett betydande engagemang och stöd från Irland, och i synnerhet den skickliga arbetsstyrkan i Limerick,” sa Coveney. ”Jag vill tacka Verizon för deras fortsatta investering i Irland.”

Jobben kommer att vara tillgängliga att se på Verizons karriärsida. Det finns för närvarande ett antal lediga jobb i Dublin, tillsammans med några Limerick-roller, inklusive handledare för inköpsagenter, global inköpschef och inköpsexamen.

Verizon är ett amerikanskt multinationellt företag som tillhandahåller olika kommunikationstjänster till både företag och konsumenter. Företaget har varit verksamt i Irland sedan 2006 och har för närvarande 1 000 anställda i Dublin.

Verizon Global Services-chef Craig Silliman sa att det nya Limerick-centret kommer att föra samman nyckelfunktioner i en ”kreativ, samarbetsmiljö” för att stödja företag globalt.

”När vi fortsätter att utnyttja vårt globala fotavtryck för att på bästa sätt betjäna våra kunder, kommer att gruppera dessa funktioner i ett centrum i världsklass förbättra effektiviteten och effektiviteten för att leverera de bästa resultaten för våra kunder, anställda och partners,” sa Silliman.

Det nya initiativet från Verizon stöds av den irländska regeringen genom IDA Irland. Byråns vd Michael Lohan sa att Verizons beslut visar på dess förtroende för landet.

”Valet av Limerick City för detta kompetenscentrum och skapandet av roller över flera strategiska globala funktioner, inklusive strategi och transformation, FinOps och nätverksteknik och cyber kommer att positionera mellanvästern och Irland väl för framtida investeringar i sektorn,” sa Lohan.