21 företag anställer framtida hälsotalanger

Från Abbott till Zoetis och från QC till IT, vi har valt ut några av de bästa nya karriärmöjligheterna med några av Irlands största hälsoarbetsgivare.

Vad menar vi när vi talar om ”framtida hälsa”? Det kan låta lite vagt, men anledningen till att vi gillar termen på SiliconRepublic.com är att den erbjuder utrymme för att inkludera djupteknologi, forskning och ingenjörsfunktioner.

Så, framtiden inom ”framtida hälsa” betyder teknik och FoU. Som du kanske vet om du har letat efter ett jobb inom läkemedel, bioteknik, medicintekniska produkter och alla de undersektorer som hälso- och sjukvårdsindustrin består av, är teknisk kompetens i stor efterfrågan.

Nya CPL-data visade till exempel att dataproffs och personer med AI-kunskap är mycket eftertraktade av rekryterare. Och det är inte allt. Ta en titt på den här stora mängden företag som anställer personer med en mängd olika tekniska färdigheter för att arbeta med den senaste utvecklingen inom framtida hälsa.

Abbott

Abbott anställer för flera roller i Irland, inklusive driftingenjör, processingenjör, senior projektingenjör och senior automationsingenjör. Företaget har flera platser över hela landet, inklusive Dublin, Donegal, Sligo och Tipperary.

Accenture

Det professionella serviceföretaget anställer en hälso- och säkerhetsrådgivare för tillhandahållande av tjänster i Irland. Rollen kommer att kräva att kandidaten är skicklig inom teknik eftersom de kommer att ha i uppdrag att underhålla Accentures företagshälsoledningssystem i både Irland och Storbritannien.

Aerogen

Med huvudkontor i Galway och med en annan irländsk plats i Shannon, Co Clare, har Aerogen en närvaro över hela världen. Det är specialiserat på leverans av aerosolläkemedel. För närvarande anställer företaget för följande tjänster i Irland: senior elektronikingenjör, projektledare, vetenskapsman, processutvecklingsingenjör med mera.

Amgen

Biotech multinationella Amgen letar efter personer som kan ansöka till sitt forskarutbildningsprogram för 2024. Det anställs också för mer seniora roller, inklusive supply chain-specialist, processutvecklingschef och senior associate QC.

APC mikrobiom

Denna deltagare på listan är främst för dem med forskningsbakgrund som APC Microbiome Ireland är ett forskningscenter baserat på University College Cork som tittar på hur tarmmikrobiomet påverkar vår hälsa. Centret rekryterar för närvarande en forskningsassistent för att utforska kopplingar mellan hjärnan och tarmen.

Bristol Myers Squibb

Bristol Myers Squibb (BMS) har funnits i Irland sedan 1960-talet och har flera platser runt om i landet, inklusive en anläggning för tillverkning av biologiska läkemedel i Cruiserath. Det har lediga tjänster för en kvalitetsservicechef, en utrustningsingenjör och flera seniora vetenskapliga roller, för att nämna några.

Boston Scientific

Tillverkaren av medicintekniska produkter har platser i Galway, Tipperary och Cork. Det rekryterar kvalitetsingenjörer och tekniker, seniora tillverkningsingenjörer och underhållstekniker, samt mycket mer.

Ikon

Den kliniska forskningsjätten har många lediga tjänster tillgängliga i sitt team för tillfället, inklusive biostatistiker, senior dataforskare inom AI och maskininlärning, medicinsk chef för reumatologi och medicinsk teknolog.

Johnson & Johnson Innovativ medicin

Tidigare känt av den mycket mindre komplicerade benämningen Janssen, rekryterar företaget för många roller, inklusive senior FoU-ingenjör, ledande polymerkemist, sterilitetsförsäkrare, ledande nätverksautomationsingenjör och mer.

Lilly

Lilly har många öppna roller inom läkemedel och teknik i Limerick-verksamheten. Dessa inkluderar huvudforskare QC, datorsystem QA, senior labbanalytiker och huvudunderhållsingenjör.

Merck

Efter att ha varit verksamt i Irland sedan 1977, är Mercks Life Science Center i Cork en kritisk tillverkningsanläggning som skapar medicinsk utrustning och membranprodukter. Företaget ser för närvarande på att fylla flera roller, inklusive en labbanalytiker, kvalitetstekniker och flera processingenjörer på sin Carrigtwohill-anläggning.

MSD

Ett annat välkänt multinationellt hälsoföretag, MSD har öppningar i Irland på flera avdelningar. Det anställs främsta vetenskapsmän, en senior specialist för supply chain management, en operations manager, en QC mikrobiologi manager och mer.

Novartis

Det schweiziska multinationella läkemedelsföretaget Novartis rekryterar till tekniska, kliniska och vetenskapliga tjänster i Irland. Exempel inkluderar teknikreleaseansvariga inom klinisk dokumenthantering och dataspecialister.

Pfizer

Pfizer är ett känt namn, och det har starka rötter i Irland, där det har platser i Cork, Dublin och Kildare. Det är att anställa roller som identitetssäkerhetsingenjörschef, processexcellensledare och plattformsingenjörschef.

Regeneron

Underhållstekniker, processingenjör, ledande senior QC-mikroanalytiker och biträdande chef för IT-applikationer är några av de öppna roller som biotech Regeneron vill fylla i Irland.

Sanofi

På sin karriärportal har Sanofi lediga platser för praktikanter och lärlingar på sin irländska verksamhet i Waterford. Möjligheter finns tillgängliga för lärlingar i mikrobiologi, QC-labb och analytiska vetenskaper. Företaget har även lediga tjänster för seniora roller som mikrobiolog och kvalitetskontroll-kemist.

Stryker

Senior tillverkningsingenjör, QA-chef och senior ingenjör för digitala lösningar är några av de roller Stryker anställer för. Den har platser i Cork och Limerick.

Thermo Fisher Scientific

Biotech anställer flera roller som läkemedelsforskare i Athlone, såväl som vissa roller som forskare, inklusive biträdande forskare inom cell- och molekylärbiologi. Det finns också roller som utexaminerade läkemedelsanalytiker och en möjlighet för en samordnare.

Viatris

Underhållsingenjör, QC-analytiker, tillverkningsspecialist och FoU-huvudforskare specialiserad på DNA är några av de lediga tjänsterna som hälsovårdsföretaget Viatris vill fylla i Irland just nu.

WuXi Biologics

På LinkedIn annonserar WuXi för irländskt baserade roller som supply chain-analytiker, QA senior release-specialist, ingenjörspraktik med mera.

Zoetis

Vill du arbeta på ett företag som är specialiserat på djurhälsa snarare än människors hälsa? Zoetis rekryterar en global ingenjörsledare, en senior GMT-forskare och en ledare för kvalitetsdata och digital validering, för att nämna några.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.