6 STEM karriär- och inlärningsmöjligheter att överväga i vår

Marsch in, um, mars med några nya utbildningsprogram och lärlingsplatser som förhoppningsvis kommer att se dig på väg mot ett stort karriärlyft.

Det är svårt att tro att vi redan nästan är i slutet av första kvartalet 2024. Ber om ursäkt på förhand om vi påpekar det får dig att vilja slita dig i håret. Om det är någon tröst så är vi många i samma båt.

Det var ett tag sedan vi sammanställde en lista över några av de nuvarande STEM-karriär- och utbildningsmöjligheterna där ute. Även om vi har presenterat två stora långa listor över företag som anställer talanger i Irland hittills under 2024 – en generell och en annan för AI- och analysarbetsgivare – har vi ännu inte tittat på karriärutveckling, lärande eller sällsynta jobbannonser.

Vi har stött på en hel del bra möjligheter på sistone när vi surfar på karriärwebbplatser, så för att göra livet enklare för STEM-proffs finns här det mesta – men naturligtvis inte all – information på ett ställe.

Thermo Fisher Scientific lärlingsutbildning

Thermo Fisher Scientifics lärlingsprogram 2024 kommer att lanseras i början av mars för att sammanfalla med World Engineering Day.

Det är ett fyraårigt, betald ”tjäna-som-du-lär-program” som levereras i samarbete med vidareutbildnings- och träningsbyrån Solas.

Thermo Fisher kommer att leta efter sökande som är intresserade av att arbeta inom följande sektorer: el och instrumentering, maskinteknik och analytisk utveckling. Håll utkik på deras hemsida för mer information och sista datum.

Gratis cybersäkerhetskurs för tonåringar

Säkerhet på nätet är en stor fråga för alla åldrar, men unga människor är särskilt utsatta. Gå in i InnovateHer, en organisation som syftar till att tillhandahålla gratis utbildningsprogram för unga människor (av alla kön, enligt dess hemsida).

En kurs i synnerhet är inriktad på att ge tonåringar en inblick i att arbeta inom cybersäkerhetssektorn. Den kostnadsfria digitala Discover Cyber ​​Security-kursen behandlar elever som lärlingar, och de får lära sig färdigheter som kritiskt tänkande, beslutsfattande, analys av data, onlinesäkerhet, problemlösning och riskidentifiering.

VR-program för hälsa och säkerhet

BioPharmaChem Skillnet och TU Dublin gick ihop för att lansera detta initiativ redan i januari. Det följer på framgångarna med två tidigare VR-program, Aseptic Techniques for Biomanufacturing and Power Handling.

Hälso- och säkerhetsprogrammet utvecklades i samarbete med Dr Brian Vaughan, grundare och chef för Virtual Interaction Research Lab (VIRal) vid TU Dublin.

Mer information finns tillgänglig via kontakterna på BioPharmaChems hemsida.

MSc Evidensbaserad framtida sjukvård

Denna helt online MSc, som lanserades förra året, levereras av University of Galway. Den riktar sig till ”upptagna vårdpersonal som vill förändra sin nuvarande praxis, optimera hälsovårdsresultat och avancera sina karriärer inom ett snabbt växande område”.

Huvudfokus ligger på att se till att arbetare är beredda att hantera framtidens hälsoutmaningar med hjälp av den senaste tekniken och forskningsteknikerna.

Enligt dess hemsida är kursen kopplad till de internationellt erkända spetsforskningscentra för Evidence Synthesis Ireland, Cochrane Ireland och HRB Trials Methodology Research Network.

ESRI forskningsroller

The Economic and Social Research Institute in Ireland (ESRI) har ett par lediga forskningstjänster inom energi-, klimat- och transportrelaterade discipliner.

Du kan se dess hemsida för mer information och för att ansöka. Sista ansökningsdag för alla är i början av mars.

Diplomerad dataanalys och AI

Det här onlineprogrammet drivs av Chartered Accountants Ireland och syftar till att ge finansproffs en solid överblick över all information. Den har också innehåll om AI och robotprocessautomation.

Om du redan är medlem i Chartered Accountants Ireland får du ett specialpris men andra proffs kan också gå kursen, de måste bara betala lite mer.

Det tar cirka sex månader att slutföra och börjar den 10 april.

Ta reda på hur nya tekniska trender förändras i morgon med vår nya podcast, Future Human: The Series. Lyssna nu SpotifyÄpple eller var du än får dina poddar.